ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: "Παγωμένος" ο προγραμματισμός του Δικεφάλου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Με τις αποχωρήσεις παικτών που δεν υπολογίζονται να αποδεικνύονται "δύσκολες" υποθέσεις, δεν προκύπτουν "διορθωτικές" κινήσεις για το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Ένα δεκαήμερο περίπου μετά τον αγώνα με τη Λέφσκι και στον ΠΑΟΚ φαίνεται να παραμένουν υπό το σοκ του πρόωρου αποκλεισμού από το Conference League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί με διπλές προπονήσεις να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται την ομάδα του για την έναρξη της Super League στις 20 του μήνα με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, την ώρα που δεν έχει κλείσει κανένα από τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν.

Είναι δεδομένο ότι ο αποκλεισμός έφερε σε πρώτο πλάνο το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να απαλλαγεί από συμβόλαια ποδοσφαιριστών (Μουργκ, Τέιλορ, Ζαμπά, Νινούα, Λάμπρου) που δεν υπολογίζονται από τον Ρουμάνο τεχνικό και να αξιολογήσει περιπτώσεις παικτών που ενδεχόμενη παραχώρηση τους μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για ενίσχυση με αντικαταστάτες (Αουγκούστο, Κούρτιτς και Μιχάι).

Ο Ζοζέ Μπότο έχει αναλάβει τις συγκεκριμένες υποθέσεις και προφανώς διαπραγματεύεται με τους παίκτες αυτούς ωστόσο δεν έχει προκύψει τουλάχιστον για την ώρα κάποια οριστική εξέλιξη.

Από αυτούς που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" του Δικεφάλου, ο Ζαμπά παραμένει στην Βραζιλία όπου και αναζητά το νέο σταθμό στην καριέρα του με τον ΠΑΟΚ πλέον να μην έχει και πολλά να περιμένει από την περίπτωση του. Η Σεάρα έδειξε ενδιαφέρον για τον παίκτη όμως δεν προτίθεται να δώσει χρήματα στον ΠΑΟΚ και είναι αμφίβολο αν και κατά ποσό οι Βραζιλιάνοι θέλουν να αναλάβουν και ένα μέρος του συμβολαίου του, που εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι και από το οποίο θέλει να απαλλαγεί ο Δικέφαλος.

Για τον Λούκας Τέιλορ έχει ανοίξει συζήτηση για την επιστροφή του στην Ουκρανία με δανεισμό στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενοι, οι Ουκρανοί είναι διατεθειμένοι να βάλουν και ρήτρα εξαγοράς των δικαιωμάτων του με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί στις διαπραγματεύσεις που υπάρχουν να την κάνει υποχρεωτική και όλα δείχνουν ότι μπορεί να βρεθεί λύση με τον Βραζιλιάνο ακραίο.

Για τους υπόλοιπους δεν ακούγονται και πολλά σε σχέση με τους Μουργκ και Νινούα, ενώ ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Λάζαρου Λάμπρου. Το συμβόλαιο του Έλληνα μεσοεπιθετικού, που πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στον ΟΦΗ εκπνέει στο τέλος της σεζόν, ο ΠΑΟΚ αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα (νέο δανεισμό ή και παραχώρηση) με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να ψάχνει διέξοδο για το εξωτερικό μετά το πέρασμα του από το ολλανδικό πρωτάθλημα.

Αναμονή για τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές

Σε ότι αφορά στους παίκτες που συνθέτουν την λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών δεν έχουν προκύψει οριστικές τουλάχιστον εξελίξεις.

Ο ΠΑΟΚ δέχεται κρούσεις για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και ενημερώνει για τις απαιτήσεις του, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τουλάχιστον στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην Ιταλία συνεχίζουν να γράφουν για ενδιαφέρον ομάδων για τον Γιασμίν Κούρτιτς καταγράφοντας ως πιο σοβαρό από όλα αυτό της Πίζα και όχι ομάδων από τη Serie A.

Την ίδια ώρα δεν προκύπτουν εξελίξεις για τον Ενέα Μιχάι. Οι επιλογές του Λουτσέσκου στα δυο επίσημα παιχνίδια με τη Λέφσκι έδειξαν ότι ο 24χρονος στόπερ δεν είναι στα βασικά πλάνα του. Η άφιξη του Ιβάν Νέσμπεργκ στενεύει ακόμη περισσότερο τα περιθώρια για να βρει χώρο και όλα δείχνουν πως κάποια στιγμή θα τεθεί θέμα και για τον Μιχάι που και αυτός έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου.

Χωρίς οριστικές εξελίξεις με τις αποχωρήσεις φαίνεται πως δύσκολα θα προκύψουν κινήσεις ενίσχυσης. Άλλωστε και η θέση των ανθρώπων του Δικεφάλου τις πρώτες ώρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι έκανε λόγο για προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών στο πλαίσιο των διορθωτικών κινήσεων που ενδεχόμενα θα γίνουν.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ