THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ο Κούρτιτς μένει στον Δικέφαλο

Ο Γιασμίν Κούρτιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι Σόφιας
Ο Γιασμίν Κούρτιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λέφσκι Σόφιας INTIME

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη Σλοβενία, αλλά και το επαγγελματικό περιβάλλον του, ο Γιασμίν Κούρτιτς αποφάσισε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ, εφόσον δεν βρήκε την πρόταση που αναζητούσε.

Τίποτα δεν είναι και ούτε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σε μια μεταγραφική περίοδο. Ολο το καλοκαίρι τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Γιάσμιν Κούρτιτς προετοιμάζονταν για ένα "διαζύγιο". Στην αρχή εμφανίζονταν ανεπιθύμητο, στη συνέχεια έφτασε να θεωρείται - εκατέρωθεν- επιθυμητό μονομερώς, πριν αντιμετωπιστεί ως μια αμοιβαία αναγκαιότητα.

Τόσο για τον Σλοβένο μέσο ώστε να εξασφαλίζονταν βρίσκοντας ένα συμβόλαιο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας από τον έναν χρόνο που του απομένει σε αυτό που έχει με τον Δικέφαλο, όντας δανεικός από την Πάρμα όσο και για τον ΠΑΟΚ προκειμένου αποδεσμεύοντας το 1,2 εκατ. ευρώ των απολαβών του 33χρονου μέσου να μπορούσε πιθανώς να χρηματοδοτήσει κάποια νέα προσθήκη.

Τι μεσολάβησε

Κατά πως φαίνεται όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Κούρτιτς από τη στιγμή που δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για επέκταση του συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, με ανάλογες φυσικά αποδοχές, αξιοποίησε το ελεύθερο να αναζητήσει νέα επαγγελματική στέγη. Του είχε μεταφερθεί άλλωστε, πριν καν το τέλος της περυσινής σεζόν, πως αν έβρισκε οτιδήποτε που να τον κάλυπτε, ο ΠΑΟΚ δεν θα ζητούσε το παραμικρό, θα τον αποδέσμευε από τον δεύτερο χρόνο του δανεισμού από τους "παρμέντσι" χωρίς αξιώσεις. Κάτι που επίσης ίσχυε και εκ μέρους της Πάρμα, η οποία ήταν αδύνατον να καλύψει το συμβόλαιό του.

Παρόλα αυτά δεν προέκυψε τίποτα που να τον ικανοποιεί. Ούτε σε διάρκεια, ούτε κυρίως και σε απολαβές. Και έτσι αποφάσισε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό του.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα προκύπτουν από την Σλοβενία έχει ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την απόφασή του, με τον ατζέντη του, τον Αμίρ Ρούζνιτς (ο ίδιος που εκπροσωπεί τους Σπόραρ, Βέρμπιτς στον Παναθηναϊκό) να έχει σταματήσει την αναζήτηση ομάδας - μέχρι τα τέλη της περασμένης εβδομάδας υπήρχαν συζητήσεις, χωρίς όμως καμία συγκλονιστική διαφοροποίηση -, επιβεβαιώνοντας και αυτός σε όποιον του απευθύνεται σχετικά πως ο Κούρτιτς θα παραμείνει στον Δικέφαλο.

Αν η συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζει τον εναπομείναντα μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ ή αν και πάλι προκύψει νέα ανατροπή στο υπόλοιπο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, είναι κάτι που θα διαπιστωθεί από το πως θα κυλήσει η… ουρά της.

Τον γάιδαρο άλλωστε οι δύο πλευρές τον έφαγαν ως τώρα, χωρίς να έχει προκύψει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται από την απόφαση που επικοινωνεί πως έχει πάρει (ή υποχρεώθηκε να πάρει βάσει των όσων συνάντησε στην αγορά) ο Κούρτιτς.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ