ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ο Κούρτιτς δεν θα φύγει από τον Δικέφαλο, επιμένουν και πάλι στη Σλοβενία

Ο Γιασμίν Κούρτιτς
Ο Γιασμίν Κούρτιτς INTIME

Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και τώρα, όσοι από την πατρίδα του Γιάσμιν Κούρτιτς σκαλίζουν το στάτους και τη σεναριολογία περί αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ, ακούνε την ίδια απάντηση από την πλευρά του Σλοβένου μέσου. Τακτική ή πραγματικότητα, θα φανεί στο υπόλοιπο της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Δεν θα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί επισήμως, αλλά είναι ξεκάθαρο ρεπορταζιακά πως και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ αναζητεί τρόπο να απαλλαγεί από τον δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο του ρόστερ του, αυτό δηλαδή του Γιασμίν Κούρτιτς (ώστε μάλιστα έτσι να χρηματοδοτηθούν ενδεχόμενες επιπλέον προσθήκες, μετά από αυτή του Τάισον).

Επιδίωξη που δικαιολογείται και αγωνιστικά, ή έστω επιπρόσθετα εξηγείται. Η τελευταία συμμετοχή του διεθνή Σλοβένου μέσου έγινε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Τότε δηλαδή που καταγράφηκε και η τελευταία ήττα των ασπρόμαυρων, οι οποίοι έκτοτε, βρίσκοντας ρόλους, αυτοματισμούς, σχήμα και τους κατάλληλους στις κατάλληλες θέσεις, ρολάρουν και παίρνουν αποτελέσματα, παραχωρώντας μόλις δύο ισοπαλίες στα εννιά παιχνίδια που ακολούθησαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Σερί και εξέλιξη, με προφανή αγωνιστική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, εν τη απουσία του Κούρτιτς

Ασφαλέστατα μπορεί να εκτιμηθεί πως η σχετική επιδίωξη του συλλόγου έχει μεταφερθεί στην πλευρά του 34χρονου ποδοσφαιριστή.

Κάτι που άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από τις διάφορες κρούσεις που παρουσιάστηκαν στην πλευρά του Σλοβένου (η τελευταία από αραβική ομάδα στη διάρκεια των γιορτών), χωρίς όμως να προχωρήσει το παραμικρό.

Ο πρώτος λόγος αφορούσε την ιατρική κατάσταση του Κούρτιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει διάφορα θέματα το τελευταίο δίμηνο, δεν είναι έτοιμος και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι στο 100%.

Και από την στιγμή που αυτός προτάσσεται, τότε περιορίζονται και οι διαθέσιμες επιλογές του Σλοβένου για να βρει – αν το θέλει και το επιδιώκει – μια πρόταση.

Πόσο μάλλον να βρει πρόταση που θα του εξασφαλίζει τις (περίπου) 600.000 ευρώ που έχει λαμβάνει ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν βάσει του τρέχοντος συμβολαίου του.

Κάτι τέτοιο ούτε έχει προκύψει ως τώρα, αλλά ούτε και φαίνεται και στον ορίζοντα με τις ενδείξεις που υπάρχουν στην αγορά, αλλά και από αυτές που διαφαίνονται από την πλευρά του Κούρτιτς.

Μάλιστα, ο ατζέντης του Σλοβένου, Αμίρ Ρούζνιτς, όσες φορές κι αν έχει ερωτηθεί από τους συμπατριώτες του για το στάτους του πελάτη του, είναι σαφέστατος και περιεκτικός, ξεκαθαρίζοντας πως ο Κούρτιτς θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν.

Κάτι που υπενθυμίζεται πως είχε κάνει και στην… τούρλα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου – και είχε καταγραφεί από το SPORT24 – εν μέσω ασταμάτητης τότε, ανάλογης όπως και τώρα φημολογίας περί αποχώρησης του πολύπειρου χαφ από την Τούμπα. Και εκ του αποτελέσματος, επιβεβαιώθηκε.

Μένει να δούμε αν στις εναπομείνασες δύο εβδομάδες η επανάληψη της ίδιας θέσης, με ανάλογη επιμονή και έμφαση, θα δικαιωθεί και ο Κούρτιτς θα… καλοκαιριάσει στα μέρη μας ή οι σχετικοί ισχυρισμοί αποτελούν μέρος της δεδομένης τακτικής που κάθε πλευρά σε ανάλογες υποθέσεις εφαρμόζει, ώστε να κατοχυρώσει το περισσότερο δυνατό.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ