ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ο Αουγκούστο στο top 5 των ακριβότερων πωλήσεων, αυτές είναι οι άλλες τέσσερις

Ο Αουγκούστο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Αουγκούστο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο πωλήθηκε στη Ναντ για 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε μία από τις ακριβότερες πωλήσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Το TOP-5 του Δικεφάλου και άλλες αξιοσημείωτες πωλήσεις.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος μέσος υπέγραψε με τη Ναντ συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027, με τον Δικέφαλο να βάζει στα ταμεία του το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα κρατήσει και 20% από το ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη.

Έτσι, η πώληση του Βραζιλιάνου μέσου μπαίνει στις πέντε ακριβότερες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο οποίος να σημειωθεί φέτος έδωσε και τον Σβέριρ Ίγκι Ίνγκασον στη Μίντιλαντ για να λάβει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Ποιες είναι όμως οι πωλήσεις που συμπληρώνουν την πεντάδα των ακριβότερων.

Τζόλης - 11 εκατομμύρια ευρώ - Νόριτς

Τον Αύγουστο του 2021 ο Χρήστος Τζόλης αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του και να μετακομίσει στην Αγγλία. Η Νόριτς, στην οποία ανήκει ακόμη, τον έκανε δικό της με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει κατά πολύ κερδισμένος.

Συγκεκριμένα, έβαλε στα ταμεία του 11 εκατομμύρια ευρώ, η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο Τζόλης είχε 57 συμμετοχές με 17 γκολ και δέκα ασίστ με τον ΠΑΟΚ.

Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς - 10 εκατομμύρια ευρώ - Αλ Ιτιχάντ

Τον Ιανουάριο του 2017 ο ΠΑΟΚ απέκτησε από τη Λέγκια Βαρσοβίας τον Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς για 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Στον Δικέφαλο έμεινε για δύο χρόνια.

Μετά από 86 συμμετοχές και 55 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, το 2019 πήρε τη μεταγραφή για τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ, με τον ΠΑΟΚ να τον δίνει για 10 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Γιαννούλης - 7,5 εκατομμύρια ευρώ - Νόριτς

Τον Ιανουάριο του 2021 ο ΠΑΟΚ παραχώρησε δανεικό τον Δημήτρη Γιαννούλη στη Νόριτς με "ενοίκιο" ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τα καναρίνια πήραν την άνοδό τους στην Premier League και έτσι ενεργοποιήθηκε η ρήτρα αγοράς του.

Ο Δικέφαλος έλαβε το ποσό των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ και έτσι έγινε η τότε δεύτερη ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ομάδας. Ο Γιαννούλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε 78 παιχνίδια με δύο γκολ και δέκα ασίστ.

Γκάρι Ροντρίγκες - 5,3 εκατομμύρια ευρώ - Γαλατάσαραϊ

Ο ΠΑΟΚ είχε βάλει στα ταμεία του ένα αξιόλογο ποσό και για τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Δικέφαλος τον είχε αποκτήσει από την Έλτσε τον Αύγουστο του 2015 για μόλις 250 χιλιάδες ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2017 και μετά από 58 συμμετοχές του με 13 γκολ και 14 ασίστ τον παραχώρησε στη Γαλατάσαραϊ για 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την στιγμή είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του Δικεφάλου.

Άλλες αξιοσημείωτες πωλήσεις:

  • Κάρολ Σβιντέρσκι - 4,55 εκατομμύρια - Σάρλοτ
  • Βιεϊρίνια - 4 εκατομμύρια - Βόλφσμπουργκ
  • Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον - 4 εκατομμύρια - Μίντιλαντ
  • Ευθύμης Κουλούρης - 3,5 εκατομμύρια - Τουλούζ
  • Ρόμπερτ Μακ - 3,5 εκατομμύρια - Ζενίτ
  • Δημήτρης Λημνιός - 3,3 εκατομμύρια - Κολωνία
TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ