ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μεταγραφές: Ο Αλί Σαματά πρώτος στόχος για την επίθεση

Royal Antwerp's Mbwana Samatta is challenged by Fenerbahce's Filip Novak during the group D Europa League soccer match between Royal Antwerp and Fenerbahce, at the Bosuil Stadium in Antwerp, Belgium, Thursday, Nov. 4, 2021. (AP Photo/Francois Walschaerts)
Royal Antwerp's Mbwana Samatta is challenged by Fenerbahce's Filip Novak during the group D Europa League soccer match between Royal Antwerp and Fenerbahce, at the Bosuil Stadium in Antwerp, Belgium, Thursday, Nov. 4, 2021. (AP Photo/Francois Walschaerts) AP PHOTO/FRANCOIS WALSCHAERTS

Ο Τανζανός επιθετικός Αλί Σαματά είναι ο παίκτης που θέλει να αποκτήσει ο Δικέφαλος για την κορυφή της επίθεσης του.

Ο Αλί Σαματά είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για τη γραμμή κρούσης. Ο Τανζανός που έχει συμβόλαιο με τη Φενερμπαχτσέ τα έχει βρει με τον Δικέφαλο κι αυτό που μένει είναι να αφεθεί ελεύθερος από την τουρκική ομάδα για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του.

Ο Σαματά την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Γκενκ, με την οποία είχε 6 γκολ και μια ασίστ σε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Βελγίου.

Στα 31 του, ο αρχηγός της εθνικής Τανζανίας έχει αγωνιστεί στο Βέλγιο με την Γκενκ, την Αντβέρπ, στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει παίξει και στην Premier League με την Άστον Βίλα την σεζόν 2029-2020 έχοντας 2 γκολ σε 16 αγώνες.

Αν και έχει συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα, η επιστροφή του στη γειττονική χώρα αναμένεται να συνοδευτεί με αποδέσμευση, κάτι που επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Ο πολύπειρος Σαματά θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ και αυτός που θα κληθεί να ηγηθεί στη γραμμή κρούσης της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σάρωσε τα βραβεία στην Αφρική

Ο Σαματά έκανε το "μπαμ" στη "μαύρη ήπειρο" το 2015, όταν έφτασε με την ΤΠ Μαζέμπε στην κατάκτηση του Champions League, σημειώνοντας επτά γκολ και παίρνοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ως εκ τούτου, αναδείχθηκε κορυφαίος Αφρικανός παίκτης που αγωνίζεται στην Ήπειρο για το 2015.

Η ιστορική στιγμή στην Premier League

Η Γκενκ άδραξε την ευκαιρία και τον απέκτησε τον Ιανουάριο του 2016 για 4,5 σεζόν. Άργησε να βρει τα πατήματά του, όμως τη σεζόν 2018-2019 σημείωσε 20 γκολ σε 28 αγώνες πρωταθλήματος, με συνέπεια να μπει στα μπλοκ των σκάουτ.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Άστον Βίλα δαπάνησε περίπου 10.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει με συμβόλαιο για 4,5 χρόνια και έγινε ο πρώτος Τανζανός στην ιστορία της Premier League.

Οι αλλεπάλληλοι δανεισμοί

Στην Αγγλία δεν κατάφερε να επαναλάβει το σκοράρισμα του Βελγίου, με συνέπεια να δοθεί δανεικός στη Φενέρμπαχτσε έπειτα από μισή σεζόν. Έναν χρόνο αργότερα, οι Τούρκοι τον απέκτησαν μεν, αλλά τον παραχώρησαν δανεικό άμεσα στην Άντβερπ.

Η επιστροφή στο Βέλγιο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, τελειώνοντας το 2021-2022 με εννέα γκολ σε 39 αγώνες. Ένα από αυτά τα τέρματα ήταν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Την περσινή σεζόν παραχωρήθηκε ξανά δανεικός στην ίδια χώρα, αλλά αυτήν τη φορά στη δοκιμασμένη συνταγή της Γκενκ, όπου σε 36 αγώνες όλων των διοργανώσεων είχε έξι γκολ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ