ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Μετά τις μεταγραφές, σε πρώτο πλάνο τα συμβόλαια

Ο Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ INTIME

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ φαίνεται πως "κλείδωσε" για τη νέα σεζόν, με τον Δικέφαλο αφού προχώρησε σε έξι μεταγραφές πλέον να δίνει προτεραιότητα στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια των παικτών του.

Περισσότεροι από τους μισούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν μπει ήδη στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, κάτι που σημαίνει ότι ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινήσει από τώρα

Η μεταγραφική περίοδος που έληξε χθες οριστικοποίησε, όπως όλα δείχνουν το ρόστερ του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές για την πρώτη του ομάδα την ώρα που από την Τούμπα αποχώρησαν είτε οριστικά, είτε με δανεισμό άλλοι έξι.

Ο προγραμματισμός του ΠΑΟΚ ωστόσο δεν μπορεί να έχει τελειώσει. Και αυτό διότι δεν περιλαμβάνει μόνο μεταγραφές και αποχωρήσεις αλλά και ανανεώσεις συμβολαίων και τους ανθρώπους του Δικεφάλου τους περιμένει πολύ δουλειά από εδώ και πέρα. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ αριθμεί αυτή την στιγμή 29 ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι 15 έχουν μπει ήδη στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους.

Εκτός από τους τρεις δανεικούς που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών Άκπομ, Σίντκλεϊ και Μίτριτσα και για τους οποίους θα παρθούν αποφάσεις στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ασχοληθεί με τα συμβόλαια άλλων 12 ποδοσφαιριστών με τους οποίους βέβαια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι τον Ιούνιο του 2022 είναι οι:

Άντριγια Ζίβκοβιτς

Ίνγκι Ίνγκασον

Σίντζι Καγκάβα

Ροντρίγκο Σοάρες

Φερνάντο Βαρέλα

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Βιειρίνια

Άνχελ Κρέσπο

Χάρης Τσιγγάρας

Λευτέρης Λύρατζης

"Καίει" του Ζίβκοβιτς

Λογικά οι συζητήσεις για ανανέωση θα ξεκινήσουν από τον MVP της περασμένης σεζόν Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος περιμένει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μιλήσουν για την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, γνωρίζοντας ήδη πως η πολιτική σε σχέση με τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών έχει αλλάξει προς τα πάνω. Οι δυο πλευρές αναμένεται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τώρα που οι μεταγραφές έχουν τελειώσει με τον 25χρονο να περιμένει μια γενναία αύξηση των αποδοχών του.

Ο Ίνγκασον που θέλει να μείνει

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Ίνγκι Ίνγκασον, κυρίως λόγω του τραυματισμού που τον έχει κρατήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων από το τελευταίο κομμάτι της περασμένης σεζόν μέχρι και τώρα. Το πρόβλημα στο γόνατο που εντάθηκε μάλιστα εξαιτίας της θέλησης του παίκτη να βοηθήσει την ομάδα σε σημαντικά παιχνίδια, τον έβγαλε και εκτός μεταγραφικού παιχνιδιού, παρά το ενδιαφέρον που έδειχναν για αυτόν αρκετές ομάδες. Ο Ίνγκασον μιλώντας στο SPORT24 ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του είναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του και να μείνει και τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Οι 33+ και ο Βιεϊρίνια

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία παικτών που τα συμβόλαια τους εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι και για τους οποίους οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα συμπεριλαμβάνουν ως κριτήριο και την ηλικία τους. Ο Βαρέλα και ο Κρέσπο θα είναι στα 35 το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Μπίσεσβαρ στα 34, ο Καγκάβα στα 33 και φυσικά η ηλικία τους θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του Βιεϊρίνια ο οποίος μόνος του θα πάρει αποφάσεις για το μέλλον του και θα κλείσει όποτε το αποφασίσει την καριέρα του στην Τούμπα.

Στα 33 τους θα έχουν μπει το καλοκαίρι του 2022 και οι δυο τερματοφύλακες Πασχαλάκης και Ζίβκοβιτς. Η αλήθεια είναι ότι πριν την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα λίγοι πίστευαν ότι και οι δυο θα παραμείνουν στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο η ψήφος εμπιστοσύνης του Ρουμάνου τεχνικού τους κράτησε και τους δύο στο ρόστερ του Δικεφάλου και προφανώς η κρίση του προπονητή του ΠΑΟΚ θα καθορίσει αν θα προκύψουν συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων τους.

Άγνωστο παραμένει το μέλλον του Ροντρίγκο Σοάρες καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί, τουλάχιστον για την ώρα, αν και κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Δύσκολες οι περιπτώσεις των νεαρών

Δύσκολες είναι η περιπτώσεις των δύο νεαρών Τσιγγάρα και Λύρατζη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χάρης Τσιγγάρας είναι αρνητικός σε ενδεχόμενη ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς διαπιστώνει ότι δεν θα έχει το χρόνο συμμετοχής που περίμενε την επόμενη σεζόν. Αυτό έχει φανεί στις πρώτες διερευνητικές επαφές που έχουν γίνει και δύσκολα αναμένεται να αλλάξει κάτι όσο ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται εκτός των επιλογών του προπονητή του.

Κάτι αντίστοιχο λογικά θα ισχύει και στην περίπτωση του Λύρατζη αν και δεν έχουν γίνει ακόμη σαφείς οι προθέσεις της ομάδας και του παίκτη.

Αυτόματα ανανεώνεται του Σβαμπ

Τον Ιούνιο του 2022 εκπνέει το συμβόλαιο και του Στέφαν Σβαμπ, ωστόσο αυτό μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα για έναν επιπλέον χρόνο ανάλογα με τις συμμετοχές του Αυστριακού. Από την στιγμή που ο Σβαμπ είναι στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου λογικά δεν θα χρειαστούν διαπραγματεύσεις, εκτός και αν από τον ΠΑΟΚ θεωρήσουν ότι χρειάζεται να γίνει κάτι διαφορετικό, από όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ