ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με Νάρεϊ στην κορυφή και Κούρτιτς στον άξονα για τη μεγάλη ανατροπή

Ο Κάλεντ Νάρεϊ
Ο Κάλεντ Νάρεϊ INTIME

Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να πάρει νίκη πρόκριση σε βάρος της Λέφσκι με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι αποφασισμένος να πάρει όσο ρίσκο απαιτείται για να βοηθήσει την ομάδα του.

Όπως ήρθαν τα πράγματα το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ για την σεζόν 2022-23 έχει πάρει χαρακτήρα τελικού. Το διακύβευμα για τον Δικέφαλο στο σημερινό παιχνίδι με την Λέφσκι (28/7, 20:30, Novasports Prime και LIVE στο SPORT24) είναι τεράστιο μετά την ήττα με 2-0 στη Σόφια.

Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή και την πρόκριση, ειδάλλως οι τριγμοί σε όλο το οικοδόμημα που προσπαθούν να χτίσουν Λουτσέσκου και Μπότο θα είναι τόσο έντονοι που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση όλο το πρότζεκτ του καλοκαιριού.

Μονόδρομος η πρόκριση

Ο Δικέφαλος κινδυνεύει να βρεθεί πρόωρα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και να σπαταλήσει άδοξα την περυσινή εντυπωσιακή του πορεία στο Conference League. Μια πορεία που τον κατέταξε στους ισχυρούς της φετινής διοργάνωσης σε όλες τις προκριματικές φάσεις και τον τοποθετεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στους ομίλους εφόσον τελικά τα καταφέρει και φτάσει μέχρι εκεί.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε παρόμοια θέση με αυτήν που βρίσκεται σήμερα και τις περισσότερες από αυτές τελικά κατάφερε να διορθώσει το λάθος της πρεμιέρας. Ακόμη και πέρυσι με την ήττα στο Δουβλίνο από την Μποέμιανς -την οποία ο Ίνγκι Ίνγκασον χρησιμοποίησε πριν τον αγώνα στην Σόφια ως παράδειγμα προς αποφυγή- ο Δικέφαλος προκάλεσε την τύχη του.

Για να τα καταφέρει και πάλι είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να αλλάξει άρδην την εικόνα που είχε στη Βουλγαρία. Κάτι που, πρώτος από όλους, το έχει αντιληφθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου που προχωρά σε πολλές και σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος τεχνικός θα αλλάξει τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή σε κάθε μια από τις γραμμές του. Στην άμυνα θα εμπιστευτεί τον Λευτέρη Λύρατζη αντί του Ζόαν Σάστρε που έμεινε μάλιστα εκτός αποστολής. Ο Λουτσέσκου υπολόγιζε ως βασικό και τον Βιεϊρίνια, ωστόσο ο αρχηγός δεν πρόλαβε να μπει έγκαιρα στο πρόγραμμα των συμπαικτών του και πιθανότατα θα μείνει στον πάγκο.

Στη μεσαία γραμμή φαίνεται να είναι δεδομένη η παρουσία του Γιασμίν Κούρτιτς, αντί του Στέφαν Σβαμπ. Ο Σλοβένος, το θέμα του οποίου παρουσιάστηκε ως πρόβλημα από το Ρουμάνο τεχνικό, λίγες ημέρες μετά σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ έχει "μεγάλη θέληση και κίνητρο να είναι μαζί μας, να παίζει γι’ αυτή την ομάδα". Έτσι ο Κούρτιτς θα ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα στη ρεβάνς με τη Λέφσκι προσθέτοντας προσωπικότητα, ποιότητα και καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Στους μεσοεπιθετικούς θα προστεθεί ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που κρίθηκε ανέτοιμος για την πρώτη αναμέτρηση με τους Βούλγαρους, αλλά εκμεταλλεύτηκε το διάστημα των λίγων ημερών που μεσολάβησαν. Ο Σουριναμέζος δοκιμάστηκε στην αριστερή πλευρά, αντί του Κουαλιάτα –που διεκδικεί πάντως ακόμη φανέλα βασικού- ωστόσο δεν αποκλείεται να παίξει και στον άξονα.

Το ρίσκο με τον Νάρεϊ

Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι διατεθειμένος να πάρει το μεγάλο ρίσκο και να χρησιμοποιήσει τον Κάλεντ Νάρεϊ. Μια κίνηση που από τη μια δείχνει πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ θέλει να "ανακατέψει" του κεντρικούς αμυντικούς της Λέφσκι, οι οποίοι δεν ζορίστηκε και ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι και από την άλλη να έχει έναν ταχύ επιθετικό που θα μπορεί να παίξει στην πλάτη τους.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προφανώς θεωρεί ότι η βουλγαρική άμυνα, θα ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο και πως ο Γερμανός θα βρει χώρους για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Θέμα ετοιμότητας για τον Νάρεϊ που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της Φορτούνα Ντίσελντορφ πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως θέμα με το γεγονός ότι ο 24χρονος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Όλο και όλο σε 2 από τα 185 παιχνίδια που έπαιξε στην Bundesliga 2 έπαιξε ως φορ και πάντα σε σχήμα με δυο επιθετικούς.

Όπως και να έχει ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται στην θέση αυτή για το σημαντικό σημερινό παιχνίδι- δείχνοντας ταυτόχρονα έλλειψη εμπιστοσύνης για την ετοιμότητα τους στους δυο επιθετικούς που έχει στη διάθεση του Κούτσια και Μπράντον- και περιμένει από τον Γερμανό να βοηθήσει στο πιο κρίσιμο κομμάτι του που είναι το σκοράρισμα.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά για να φέρει τα πράγματα στα ίσα και 3 για πάρει την πρόκριση από την κανονική διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές του Λουτσέσκου αυτοί που θα κρατήσουν φανέλα βασικού σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ο Κοτάρσκι στην εστία, Ίνγκασον και Κάργας στο κέντρο της άμυνας, Ράφα Σοάρες στο αριστερό άκρο της. Επίσης θα ξεκινήσει βασικός και πάλι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, πιθανότατα ο Ντάντας στο "δέκα" και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ