ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Με Γιόνι για το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson

Ο Μάρκος Αντόνιο
Ο Μάρκος Αντόνιο EUROKINISSI SPORTS

Όλα δείχνουν ότι ο Γιόνι Ότο θα κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (14/02, 19:30, COSMOTE SPORT HD, LIVE από το SPORT24). Ο Κωνσταντέλιας "πονοκεφαλιάζει" τον Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την 2η πράξη του τρελού προγράμματος με τα συνεχόμενα ντέρμπι με τις ομάδες του BIG-4. Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Παναθηναϊκό (14/02, 19:30, COSMOTE SPORT HD, LIVE από το SPORT24) αποτελεί την… επόμενη πίστα, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (18/2) και πάλι στην Τούμπα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η ίωση που έχει αναγκάσει τον Γιάννη Κωνσταντέλια να μην προπονείται κανονικά.

Ο προπονητής του Δικεφάλου τον πήρε στην αποστολή, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Σίγουρα όχι από την αρχή, αλλά ίσως να τον περάσει στο παιχνίδι ανάλογα με τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν, όπως έγινε στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο 54χρονος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Ζόαν Σάστρε, που πήρε πολλά παιχνίδια το τελευταίο διάστημα, κάτι που στην πραγματικότητα φέρνει στο προσκήνιο για την αρχική ενδεκάδα τον Γιόνι Ότο, ο οποίος την Κυριακή (11/2) πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Τα ερωτηματικά του Λουτσέσκου

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, προκειμένου να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Σε αντίθεση με τα τελευταία παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδας Betsson αυτή τη φορά ο Λουτσέσκου πήρε στην αποστολή τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, προφανώς έχοντας στο μυαλό του να τον χρησιμοποιήσει.

Από εκεί και πέρα στην άμυνα εκτός του Γιόνι Ότο στο δεξί άκρο και την παρουσία του Κεντζιόρα στους στόπερ, οι άλλες δυο θέσεις είναι ανοικτές.

Κουλιεράκης και Μιχαηλίδης διεκδικούν τη δεύτερη στο κέντρο της άμυνας κι ο Ράφα Σοάρες, που επέστρεψε σε αποστολή, ερίζει αυτή του αριστερού μπακ μαζί με τον Ράχμαν Μπάμπα.

Στη μεσαία γραμμή από τη στιγμή που τα "ζευγάρια" που χρησιμοποιεί ο τεχνικός του Δικεφάλου δεν χαλάνε, αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν τελικά επιλεγεί το δίδυμο της Ευρώπης με Σβαμπ και Τσιγγάρα ή αν επιμένει σε αυτό που μοιάζει περισσότερο βασικό με Μεϊτέ και Οζντόεφ.

Η επιλογή του θα έχει ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι η συνθήκη με τα συνεχόμενα ντέρμπι θα επαναληφθεί πιθανότατα στα playoffs όπου θα κριθεί και το πρωτάθλημα.

Ο Μπράντον Τόμας έχει μεγάλο προβάδισμα να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης -με τους Σαμάτα και Τζίμα να είναι οι εναλλακτικές- και πίσω από τον Ισπανό αναμένεται να ξεκινήσουν Ντεσπόντοφ, Τάισον, ενώ υπάρχει ερωτηματικό λόγω… Κωνσταντέλια στη θέση 10.

Το γεγονός ότι ο Μουργκ έπαιξε βασικός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ ο προγραμματισμός τον ήθελε να είναι στην ενδεκάδα στο σημερινό με τον Παναθηναϊκό, περιπλέκει αρκετά τα πράγματα.

Στις επιλογές του Λουτσέσκου υπάρχει κι ο Μάρκος Αντόνιο, τον οποίο υπολογίζει ως μεσοεπιθετικό και δεν αποκλείεται σήμερα να στραφεί στον Βραζιλιάνο για να βρει λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει σήμερα προβάδισμα πρόκρισης σε έναν ακόμα τελικό, παίρνοντας ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να το διαχειριστεί στον δεύτερο ημιτελικό στη Λεωφόρο την επόμενη εβδομάδα.

Έχοντας κερδίσει ήδη πρόσφατα στην έδρα του, που σήμερα θα έχει και κόσμο, τον Παναθηναϊκό, στοχεύει απόψε σε ακόμη μία νίκη, ώστε να αποκτήσει και ψυχολογικό προβάδισμα που πολλές φορές σε διπλά παιχνίδια είναι καθοριστικό.

Βέβαια ο προπονητής του Δικεφάλου κι οι παίκτες του γνωρίζουν ότι για να τα καταφέρουν θα πρέπει να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι, καθώς αντιμετωπίζουν μια ομάδα ποιοτική κι ικανή να τους βάλει δύσκολα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ