STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Λαμία 4-0: Δεύτερος με τεσσάρα, αγωνία για Τζόλη

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Τζόλη επί της Λαμίας
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Τζόλη επί της Λαμίας EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας, με 4-0, που είχε το μυαλό της στα παιχνίδια που έρχονται με ΑΕΛ και Γιάννινα, πέρασε μόνος στη δεύτερη θέση. Ανησυχία για τον Τζόλη που αποχώρησε τραυματίας. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-0 τη Λαμία παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και πέρασε μόνος στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος τη γκέλα της ΑΕΚ και εν αναμονή του αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν το μυαλό τους στα ματς που έρχονται με ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα για αυτό και έπαιξαν με αρκετές αλλαγές στο ματς της Τούμπας.

Η ομάδα του Πάπλο Γκαρσία είχε πολλά κέρδη από την αναμέτρηση με τη Λαμία όπως το ντεμπούτο με γκολ του Μπαμπά και οι ανάσες που πήραν βασικοί ποδοσφαιριστές μετά τη διαμόρφωση του 3-0. Παράλληλα είχε και ένα μεγάλο πλήγμα. Ο Χρήστος Τζόλης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και όλοι περιμένουν να μάθουν το μέγεθος του τραυματισμού του στον δεξιό του αστράγαλο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος από πλευράς ΠΑΟΚ που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 τελικές οι 9 προς την εστία, οι 14 εξ αυτών μέσα από την εστία ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις μια φορά την εστία του Ζίβκοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο αν και ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Ένας νέος στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Μπαμπά, κατάφερε να σκοράρει μετά από ασίστ του Τζόλη και να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Οποιαδήποτε άλλη τελική κατέληγε πάνω στα σώματα ή στα χέρια του Κατσικά και αυτός ήταν ο λόγος που το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΣΙΣΤ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, το έκανε στο δεύτερο. Με κορυφαίο τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος είχε ασίστ, δοκάρι και γκολ. Αρχικά στο 48' ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Τζόλη ο οποίος με πλασέ στο όριο της περιοχής σκόραρε και έκανε το 2-0. Μια φάση στην οποία ο νεαρός δεν πανηγύρισε όπως θα ήθελε καθώς έδειξε να πονάει στον δεξιό του αστράγαλο.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κλείδωσε τη νίκη καθώς στο 53' ο Ροντρίγκο από τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια και πάσα προς τον Ουάρντα ο οποίος σκόραρε για το 3-0 και ουσιαστικά εκεί τελείωσε η αναμέτρηση.

Ο Γκαρσία έκανε αλλαγές, έριξε στο ματς τους Λάμπρου, Καγκάβα, Σβιντέρσκι, Νινούα, Λύρατζη και έδωσε ανάγκες σε βασικούς ποδοσφαιριστές του με τον ΠΑΟΚ όμως να μην ρίχνει ρυθμούς.

Στο 64' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά το Σουτ του Ζίβκοβιτς βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κατσικά. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Σέρβος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με σουτ με το αριστερό μετά από πάσα του Σβιντέρσκι μέσα από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ εν συνεχεία με κύριους εκφραστές των επιθέσεων του τους Σβιντέρσκι και Λάμπρου έφτασε κοντά και σε άλλα γκολ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και πέμπτο τέρμα με το 4-0 να παραμένει έως τη λήξη της αναμέτρησης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ