ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Λαμία 1-1: Σβηστή πρόκριση στον τελικό για τον δικέφαλο όπου θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για το γκολ απέναντι στη Λαμία στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Novibet
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για το γκολ απέναντι στη Λαμία στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Novibet INTIME

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς και έχοντας πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς αναδείχτηκε ισόπαλος με τη Λαμία 1-1 και προκρίθηκε για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς και έχοντας πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς στο οποίο είχε κερδίσει 5-1 τη Λαμία εκτός έδρας αναδείχτηκε ισόπαλος στην Τούμπα με την ομάδα από τη Φθιώτιδα και προκρίθηκε για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Εκεί θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ η οποία απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όπως και αυτή της Λαμίας που δεν είχε τίποτα να χάσει και είδε την αναμέτρηση ως μια καλή προπόνηση ενόψει των τελικών που έχει να δώσει για τα playouts.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία χαμένων ευκαιριών, άνοιξαν το σκορ με τον Σβαμπ, είχαν δοκάρι με τον Τάισον αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν την αναμέτρηση καθώς οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και αυτοί ένα υπέροχο τέρμα με τον Μανούσο και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Λαμία μπήκε στο παιχνίδι χωρίς να έχει να χάσει τίποτα και απείλησε πρώτη με τον Μεντίνα στο 7' να κάνει το σουτ αλλά τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ απάντησε επτά λεπτά αργότερα με τον Νάρεϊ να παίρνει μια υπέροχη πάσα από τον Σβαμπ αλλά το σουτ στην κίνηση έφυγε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Τάισον έκανε το σουτ ο Σλίβκα έκοψε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ εκτέλεσε, νίκησε τον Κοσέλεβ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η Λαμία που δεν είχε να χάσει τίποτα βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 34' είχε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αρχικά με τον Μεντίνα να κάνει το σουτ και εν συνεχεία με τον Ασκόβσκι με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μεντίνα και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ που έψαχνε ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη στάθηκε άτυχος στο 40' όταν οι Ντάντας, Τάισον και Μπράντον Τόμας έκρυψαν τη μπάλα με τον Τάισον να πιάνει την κεφαλιά η οποία τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Λαμίας.

Η Λαμία στο δεύτερο μέρος απείλησε ξανά πρώτη και κατάφερε να ισοφαρίσει. Σε μια ωραία αντεπίθεση από τα αριστερά ο Ασκόβσκι γύρισε τη μπάλα προς τον Μανούσο ο οποίος πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς και με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το 1-1.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές λίγο μετά το 65' με τον ρυθμό να πέφτει και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ χωρίς όμως μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Λαμίας.

Στο 71' ο Μπίσεσβαρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοσέλεβ.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (67' Ράφα Σοάρες), Σβαμπ, Ντάντας (78' Φελίπε Σοάρες), Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Τάισον (67' Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Μπράντον Τόμας (67' Ολιβέιρα).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Παούλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Στάνκο, Σλίβκα, Μαρτίνες (86' Τζανδάρης), Μεντίνα (82' Κοντονίκος), Ασκόβσκι (67' Σιμόν), Μανούσος (67' Βέργος).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ