ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κυρίαρχος στο Κύπελλο ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο Ραβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ
Ο Ραβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε διπλά παιχνίδια ως προπονητής του ΠΑΟΚ, οδηγώντας τον σε τέταρτο τελικό σε ισάριθμα χρόνια κι έχοντας συνολικά στη διοργάνωση μόλις τρεις ήττες σε 33 παιχνίδια.

Ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τον τρόπο του στο Κύπελλο είναι δεδομένο. Ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο flash interview μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού απέναντι στη Λαμία στάθηκε στο γεγονός ότι έχει το απόλυτο προκρίσεων στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στην Τούμπα.

"Είναι ωραίο συναίσθημα. Τέσσερα χρόνια, τέσσερις τελικοί είναι κάτι το ξεχωριστό" σημείωσε ο Ρουμάνος προπονητής, που έχει το απόλυτο προκρίσεων σε διπλά παιχνίδια όσο καιρό βρίσκεται στην άκρη του ασπρόμαυρου πάγκου.

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 33 παιχνίδια κυπέλλου και έχει ηττηθεί μόλις στα τρία. Σε αυτά βέβαια περιλαμβάνεται και ο χαμένος περυσινός τελικός στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που πολλές φορές έχει απασχολήσει στις μετέπειτα δηλώσεις του τον Ρουμάνου.

Οι δυο προκρίσεις με ανατροπή

Οι άλλες δυο ήττες ήταν αναίμακτες την χρονιά του νταμπλ. Τη σεζόν 2018-19 ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στη φάση των 16 από την Παναχαϊκή στο πρώτο παιχνίδι στην Πάτρα αλλά στη ρεβάνς στην Τούμπα ήταν καταιγιστικός και κέρδισε με 5-0. "Χάσαμε 2-1 σε εκείνο το παιχνίδι, η απόσταση που μεσολαβούσε για τη ρεβάνς ήταν δύο βδομάδες, υπέφερα γιατί ήθελα να έρθει το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Υπήρχε η αγωνία του να βρισκόμαστε στην επόμενη φάση του κυπέλλου" θυμήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Δικεφάλου.

Η δεύτερη ήττα ήταν στην επόμενη προημιτελική φάση στην ίδια σεζόν και πάλι με 2-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί με 10 αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και αυτό το παιχνίδι το θυμάται καλά ο Λουτσέσκου. "Κερδίζαμε 1-0, κάναμε αλλαγές στα τελευταία λεπτά και δεχθήκαμε γκολ στο 80' και το 95', μπήκα στα γραφεία των προπονητών και μάλωνα με τον εαυτό μου", είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόκριση επί του Πανιωνίου ήταν από τις πιο δραματικές (αντίστοιχες με τις περυσινές σε βάρος της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού) που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε το σκορ στο 32' δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του που δεν κράτησε πολύ καθώς ο Ντουρμισάι ισοφάρισε στο επόμενο λεπτό.

Ένα γκολ του Σβιντέρσκι στο 82' με κεφαλιά νίκησε τον Κότνικ και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι Νεοσμυρνιώτες "χτύπησαν" πρώτοι με τον Καμαρά και εκεί που φαινόταν όλα χαμένα ο Άκπομ στο 114' έκανε το 3-2 και ο Βιεϊρίνια με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έστειλε τον ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο έχοντας μόνο νίκες στην πρώτη χρονιά του Λουτσέσκου στην τεχνική του ηγεσία τη σεζόν 2017-18 και έφτασε χωρίς να ηττηθεί στον περυσινό και τον φετινό τελικό. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του έχει αποκλείσει: Τρίκαλα, Ατρόμητο, Πανιώνιο (2 φορές), Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ, ΑΕΚ (την οποία κέρδισε σε δυο συνεχόμενους τελικούς), Ολυμπιακό, Καλαμάτα, Παναθηναϊκό και Λαμία.

Από τον ΠΑΟΚ ο μοναδικός αποκλεισμός του σε διπλά παιχνίδια ως προπονητής της Ξάνθης

Εκτός από τους τρεις τελικούς με τον ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος έχει διεκδικήσει το κύπελλο και μια φορά ως προπονητής της Ξάνθης τη σεζόν 2014-15, φτάνοντας την ακριτική ομάδα στον μοναδικό τελικό της ιστορίας της.

Με τους Θρακιώτες ο Λουτσέσκου αποκλείστηκε μόνο μια φορά σε διπλά παιχνίδια και αυτή ήταν από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2016-17. Μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι κέρδισε στην Τούμπα 1-0 αλλά αποκλείστηκε καθώς είχε χάσει με 1-2 από τον Δικέφαλο στα Πηγάδια.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ