THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Κρέσπο και Μπίσεσβαρ όπως Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Κρέσπο και Μπίσεσβαρ όπως Βιεϊρίνια
INTIME SPORTS

Απόφαση αποτελεί πλέον στον ΠΑΟΚ να ακολουθηθεί το παράδειγμα του κάπτεν Βιεϊρίνια και να προταθεί ανανεώση συμβολαίων τόσο στον Χοσέ Κρέσπο όσο και στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Κρίσιμο ερώτημα ως προς την χάραξη και την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού του ΠΑΟΚ είχε να κάνει με την απόφαση του club για τι θα αποφασίζονταν για τους ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Προφανής εδώ και καιρό η έκβαση για τον Φερνάντο Βαρέλα, ιδιαίτερη (και κατά πως φαίνεται κοινή) εκείνη για τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ενώ στην περίπτωση του Αντρε Βιεϊρίνια υπήρξε συμφωνία επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο.

Και σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί πλέον απόφαση να κινηθεί ο «δικέφαλος» τόσο για τον Χοσέ Κρέσπο όσο και για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Οι Ράζβαν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο κατέληξαν και συμφώνησαν στο να προταθούν ανανεώσεις συμβολαίων και στους δύο πολύπειρους ποδοσφαιριστές. Τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και για την πολυπόθητη για τον Ρουμάνο τεχνικό ισορροπία στα αποδυτήρια και την βαρύτητα που ο Ισπανός και ο Ολλανδός προσδίδουν με την παρουσία τους σε αυτά.

Προφανώς, με τον Κρέσπο να έχει συμπληρώσει τα 35 και τον Μπίσεσβαρ τα 34, εξυπακούεται πως η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός δεν (μπορεί να) προβλέπει ρόλο βασικών για τους δύο ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως κύριες μεταγραφικές προτεραιότητες του «δικεφάλου» είναι προσθήκες στις θέσεις που αγωνίζονται (και ήδη οι πρώτες συμφωνίες είναι του Νορβηγού στόπερ Νάσμπεργκ και του Ουρουγουανού επιτελικού Κουαλιάτα).

Εχοντας όμως το φετινό παράδειγμα, με σεζόν δηλαδή 59 παιχνιδιών, είναι λογικό να επιζητείται το μεγαλύτερο δυνατό βάθος στο ρόστερ, κάτι που έτσι θα εξασφαλίσει και ποιοτικό χρόνο συμμετοχής και πολύτιμες προφανώς λύσεις από τους δύο βετεράνους ποδοσφαιριστές του «δικέφαλου».

Αυτό που συνεπώς καταγράφεται είναι η αποφασισμένη πλέον πρόθεση των υπευθύνων του ΠΑΟΚ να κρατήσουν για μια ακόμη σεζόν στην Τούμπα τον Κρέσπο και τον Μπίσεσβαρ. Δεν έχει γίνει ακόμη ουσιαστική συζήτηση με κανέναν από τους δύο, ωστόσο από την στιγμή που αποφασίστηκε από το club, μοιάζει δύσκολο να μην υπάρξει και συμφωνία, όποτε και αν ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις των εμπλεκόμενων πλευρών.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ