ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Κέρδισε έναν προκριματικό γύρο στο Conference League

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό /22-5-2021
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό /22-5-2021 EUROKINISSI SPORTS

Η UEFA αποφάσισε πώς θα μοιράσει τα εισιτήρια για τα προκριματικά του Conference League, με τον ΠΑΟΚ να είναι μια από τις κερδισμένες ομάδες, καθώς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του από τον τρίτο προκριματικό γύρο αντί για τον δεύτερο.

Ο ΠΑΟΚ θα εκκινήσει αργότερα τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά, καθώς η UEFA τον κατέταξε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Δικέφαλος μαζί με την Κυπελλούχο Ελβετίας Λουκέρνη κέρδισαν έναν γύρο, καθώς η UEFA πήρε την απόφαση σήμερα (30/05) το πρωί να δώσει προτεραιότητα στις Κυπελλούχους κάθε χώρας, αναφορικά με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η κατάκτηση του Europa League από τη Βιγιαρεάλ, η οποία πήρε το εισιτήριο για το Champions League από την δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, περιπλέκοντας τα πράγματα αναφορικά με τα εισιτήρια σε Europa League και Conference League.

Μαζί με τον ΠΑΟΚ και την Λουκέρνη κερδισμένες είναι και η κυπελλούχος Σλοβενίας, Ολίμπια Λουμπλιάνας, η κυπελλούχος Ουγγαρίας, Ούιπεστ, του Λουξεμβούργου (δεν έχει βγει ακόμα) και της Λιθουανίας (Πανεβέζις) οι οποίες αντί για τον πρώτο προκριματικό γύρο, θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο.

Με αυτή την υπόθεση η Ελλάδα βγαίνει ευνοημένη, όχι όμως και η Ελβετία, καθώς η Λουκέρνη θα μπορούσε να "μεταφερθεί" στο Europa League και να αγωνιστεί στον προκριματικό γύρο.

Υπενθυμίζεται ότι με την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για να προκριθεί μια ομάδα στους ομίλους του Europa League, θα χρειαστεί να δώσει δύο προκριματικούς γύρους (έναν προκριματικό και έναν στα playoffs).

Με αυτή την αλλαγή, ο ΠΑΟΚ κερδίζει δύο εβδομάδες ξεκούρασης/προετοιμασίας, καθώς αντί για τις 22 Ιουλίου, θα εκκινήσει τις υποχρεώσεις του στις 5 Αυγούστου, ημερομηνία στην οποία έχει οριστεί η διεξαγωγή του τρίτου προκριματικού του Conference League με τη ρεβάνς να διεξάγεται στις 12 Αυγούστου.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ