ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Τι ήθελε να δει και τι τελικά είδε ο Λουτσέσκου

Ο Ροντρίγκο στον φιλικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν
Ο Ροντρίγκο στον φιλικό αγώνα του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν EUROKINISSI

Το φιλικό με τη, σαφώς πιο έτοιμη, Αϊντχόφεν έδειξε τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ, που είναι ως ένα βαθμό λογικές γι' αυτήν την περίοδο, αλλά και την ανάγκη για ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στο…κατηφορικό "Φίλιπς Στάντιον" από την Αϊντχόφεν (1-0), ωστόσο τον Ραζβάν Λουτσέσκου ουδόλως τον ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που χρησιμοποίησε και πάλι δύο διαφορετικές ενδεκάδες ανά ημίχρονο είχε την ευκαιρία να βγάλει πολλά και ασφαλή συμπεράσματα, τόσο για την κατάσταση της ομάδας του, όσο και για τα ατομικά χαρακτηριστικά που της λείπουν και θα πρέπει να ψάξει τα βρει στις μεταγραφές.

Ο Ρουμάνος έδωσε στον Νέλσον Ολιβέιρα τα πρώτα 30 λεπτά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Χρησιμοποίησε τον Σίντζι Καγκάβα ως δεκάρι στο 1ο ημίχρονο -με τον Ιάπωνα να επιστρέφει σε αγώνα έπειτα από 5 μήνες περίπου-, τον Ομάρ ελ Καντουρί ως κεντρικό χαφ στο ίδιο διάστημα, τον Ροντρίγκο και πάλι στο αριστερό άκρο της άμυνας και πολλούς νεαρούς που είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη σαφώς πιο έτοιμη PSV.

Θέλει δουλειά ο ΠΑΟΚ και το ξέρει ο Λουτσέσκου

Τι ήθελε να δει ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Τους παίκτες του να είναι οργανωμένοι σε άμυνα και επίθεση. Να χτίζουν τις επιθέσεις τους από την πίσω ζώνη, να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα για να τη μεταφέρουν προς την αντίπαλη περιοχή και σε φάση άμυνας να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις και πίεση στους παίκτες της Αϊντχόφεν, κάποιες φορές ψηλά στη δική της περιοχή.

Τι κατάφεραν να κάνουν οι παίκτες του; Λίγα πράγματ... Οι ποδοσφαιριστές του δυσκολεύονταν πολύ να ξεκινούν επιθέσεις από τη πίσω ζώνη και να ξεπερνούν την πίεση των Ολλανδών, συνεργασίες δεν έβγαιναν, αλληλοκαλύψεις δεν υπήρξαν και γενικά η εικόνα του ΠΑΟΚ στο 1ο ημίχρονο τουλάχιστον ήταν κακή. Πολλά λάθη, αμυντικά κενά, αργές αντιδράσεις. Όλα αυτά ήταν λογικά και αναμενόμενα απέναντι σε μια ομάδα σαφώς πιο έτοιμη, που σε μια εβδομάδα ξεκινά την προσπάθειά της να φτάσει στους ομίλους του Champions League και η δική σου ομάδα έχει μόλις δύο ημέρες που ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ύστερα από περίπου 10 προπονήσεις στην Ελλάδα.

Στο 2ο μέρος, όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε να θέλει να προσέξει λίγο περισσότερο την άμυνά του, τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα ανασταλτικά, με την Αϊντχόφεν πάντως να δημιουργεί και πάλι ευκαιρίες που σταμάτησαν πάνω στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση στον αγώνα με την PSV φάνηκαν κυρίως οι αδυναμίες του Δικεφάλου -για παράδειγμα, δημιουργικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού- και ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να φτάσει η ομάδα στο σημείο που όλοι θέλουν. Γι' αυτό άλλωστε γίνονται και τα φιλικά...

Στο αποψινό φάνηκε και πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για την απόκτηση παικτών με ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις. Βέβαια, για τον Ρουμάνο προέχει η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ ψάχνει τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία.

Το δίλημμα του Λουτσέσκου με τον Ουάρντα

Ο Βιεϊρίνια είπε ότι το θεωρεί λήξαν το θέμα που δημιουργήθηκε με το επεισόδιο που είχε ο Ουάρντα με τον Λουτσέσκου στην χθεσινή προπόνηση, στη συνέντευξη που έδωσε στο PAOK TV. Ο χρόνος θα δείξει αν έχει δίκιο ο αρχηγός του ΠΑΟΚ. Το σίγουρο είναι ότι, αν θέλει κανείς, μπορεί να βρει πολλά... κουσούρια στον Λουτσέσκου. Όλοι παραδέχονται όμως ότι απέναντι στους ποδοσφαιριστές του είναι δίκαιος.

Το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αν θα πρέπει να αποδεχθεί ότι ο Ουάρντα είναι μια ειδική περίπτωση που απαιτεί και ειδική αντιμετώπιση ή αν θα επιλέξει να χάσει τον Αιγύπτιο για να μην κινδυνεύσει να χάσει την υπόλοιπη ομάδα. Γιατί αν κάνει αποδεκτές συμπεριφορές όπως η χθεσινή από έναν ποδοσφαιριστή -όσο ιδιαίτερος κι αν είναι- τότε θα πρέπει να τις περιμένει και από άλλους.

Και αυτό είναι κάτι που για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι αδιαπραγμάτευτο. Μοιάζει δεδομένο, αφού έχει συμβεί ήδη τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν να ζητήσει συγνώμη ο Ουάρντα, αν δεν το έχει κάνει ήδη. Οι συμπαίκτες του Αιγύπτιου αλλά και η διοίκηση σίγουρα προσπαθούν να πείσουν τον Λουτσέσκου -προφανώς και το έχουν κάνει ήδη- να του δώσει άλλη μια ευκαιρία. Η απόφαση όμως θα πρέπει να είναι δική του και με βάση τους δικούς του κανόνες.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ