ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η βραδιά των ρεκόρ και το κυνήγι για την κατάρριψη της κορυφαίας αήττητης ευρωπαϊκής πορείας

ΠΑΟΚ: Η βραδιά των ρεκόρ και το κυνήγι για την κατάρριψη της κορυφαίας αήττητης ευρωπαϊκής πορείας
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Η βραδιά ορόσημο για το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ επετεύχθη μέσα από το διπλό (1-2) στην έδρα της Άιντραχτ, με τις παλιοσειρές σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τα ρεκόρ να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ακόμα μια ευρωπαϊκή υπέρβαση είχε το "μενού" του ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης (30/11), με τον Δικέφαλο του Βορρά να υποτάσσει την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη με 2-1.

Μία νίκη που εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους "16" του Conference League και έβαλε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες με τις πιο ένδοξες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με το soccebase.gr, έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κερδίζει τέσσερα σερί εκτός έδρας ματς σε Κύπελλα Ευρώπης, νικώντας, παράλληλα, και τις τρεις αναμετρήσεις στον όμιλό του.

Μένοντας για 12ο συναπτό αγώνα αήττητος, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το ρεκόρ που κατείχε από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον ίδιο μήνα του 2012. Πλέον, αν συνεχίσει τις υψηλές "πτήσεις" του, ο Δικέφαλος του Βορρά θα σπάσει σύντομα και το αήττητο σερί των 14 παιχνιδιών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έχει η ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2018.

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματούν εκεί για τους "ασπρόμαυρους", αφού δύο εκ των αρχηγών της ομάδας έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στα βιβλία της ιστορίας του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, με το γκολ του για το τελικό 1-2, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ του ΠΑΟΚ και τρίτος συνολικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς με 12 τέρματα ξεπέρασε τον Ρόμπερτ Μακ των 11 και βρίσκεται πίσω μόνο από τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη (14) και Κλάους Αθανασιάδη (20).

Τέλος, η παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια στην ενδεκάδα σηματοδότησε την 51 συμμετοχή του με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ματς για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, με συνέπεια να βάζει από κάτω του τον Χοσέ Κρέσπο και να μένει μόνος στην κορυφή με τους ξένους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας στην Ευρώπη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ