ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η ταραχώδης σχέση Λουτσέσκου - Ουάρντα

Ο Λουτσέσκου και ο Ουάρντα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ το 2018
Ο Λουτσέσκου και ο Ουάρντα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Η αποβολή του Αμρ Ουάρντα από την προπόνηση της Τρίτης (13/7) του ΠΑΟΚ δείχνει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην σχέση του με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το θέμα είναι αν τελικά και η κατάληξη της θα είναι η ίδια.

Το σημερινό επεισόδιο του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Αμρ Ουάρντα στην ουσία επιβεβαίωσε αυτό για το οποίο οι περισσότεροι φοβόντουσαν. Ότι δηλαδή δύσκολα θα καταφέρουν οι δυο τους να συνυπάρξουν στον ΠΑΟΚ.

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που έχει δυσκολέψει τον Ρουμάνο τεχνικό αυτός αναμφίβολα είναι ο Ουάρντα. Ο Λουτσέσκου έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να τον νουθετήσει και να τον εντάξει σε αυτό το γκρουπ των παικτών τους οποίους θεωρεί βασικούς. Είτε με συζητήσεις, είτε κάνοντας μερικές φορές τα στραβά μάτια, είτε με τιμωρίες και βάζοντας τον στον πάγο.

Από την ψήφο εμπιστοσύνης στη ρήξη

Η σχέση τους άλλωστε ήταν ταραχώδης από την πρώτη στιγμή της συνύπαρξης τους στην Τούμπα. Το καλοκαίρι του 2018 ο Ουάρντα επέστρεψε από τον πρώτο δανεισμό του στον Ατρόμητο, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου όχι μόνο να τον υπολογίζει αλλά και να τον επιλέγει αντί του Πέδρο Ενρίκε.

Ο ΠΑΟΚ τότε είχε περισσότερους ξένους στο ρόστερ του και όταν ο Ρουμάνος κλήθηκε να επιλέξει, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αιγύπτιο, επιτρέποντας το δανεισμό του Βραζιλιάνου στην Τουρκία.

Μάλιστα φάνηκε πως θα τα έβρισκε με τον Αιγύπτιο, που έχοντας παίξει στο Μουντιάλ και έχοντας ανακηρυχθεί ως κορυφαίος του πρωταθλήματος την χρονιά του στον Ατρόμητο, θεωρούσε ότι θα πρέπει να έχει θέση βασικού. Το γκολ που πέτυχε στην Λισαβόνα στον αγώνα με την Μπενφίκα για τα play offs του Champions League ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Λουτσέσκου έχει βρει το κουμπί του.

Μάταια ωστόσο… Η αντίδραση του Αιγύπτιου όταν έμεινε εκτός αποστολής από ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ το Σεπτέμβριο του 2018 και η αδικαιολόγητη απουσία του από την προπόνηση των εκτός 18αδας ποδοσφαιριστές ράγισε το γυαλί στις σχέσεις τους. Ο Λουτσέσκου τον έβαλε στον πάγο για ένα μήνα.

Ο Ρουμάνος μαλάκωσε την στάση του απέναντι του όταν μεσολάβησαν οι συμπαίκτες του Ουάρντα. Αυτοί μίλησαν στον προπονητή, αφού πρώτα προσπάθησαν να τον συνετίσουν και ο Λουτσέσκου θέλησε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία η οποία δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στον ΠΑΟΚ και έτσι το Γενάρη του 2019 και ενώ ο Δικέφαλος πήγαινε για το πρωτάθλημα ο Ουάρντα αποχώρησε από την Τούμπα για να δοθεί δανεικός και πάλι στον Ατρόμητο.

Στην επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά ήταν πως θα διαχειριστεί τον Αμρ Ουάρντα. Από όσα έγιναν σήμερα στην Ολλανδία φαίνεται ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στην σχέση τους. Το θέμα είναι αν και η κατάληξη τελικά θα είναι η ίδια.

Δείτε τι είπε ο Σάββας Τζιομπάνογλου στο Show Must Go On Live και τον Παντελή Διαμαντόπουλο και για την περίπτωση του Κούρτιτς.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ