THE SPORTS ECONOMIST

ΠΑΟΚ: Η τακτική της Ναντ, η υπόσχεση προς τον Αουγκούστο και οι αποδοχές που του προσφέρουν τα καναρίνια

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη
Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη INTIME

Τo SPORT24 αποκαλύπτει την οικονομική προσφορά που έχει κάνει η Ναντ στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, την υπόσχεση που ισχυρίζεται πως έλαβε τον Ιανουάριο από τον ΠΑΟΚ, τη σύγκριση με την περίπτωση του Ινγκασον και τις κινήσεις τακτικής που κάνουν πλέον τα «καναρίνια», περιμένοντας πλέον από τον Βραζιλιάνο να πιέσει για να γίνει η μεταγραφή. 

Οι δύο διαδοχικές αρνήσεις του ΠΑΟΚ στις ισάριθμες προτάσεις της Ναντ για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο δεν φαίνεται να κλείνουν το ζήτημα ενδεχόμενης μεταγραφής του Βραζιλιάνου μέσου. Κάθε άλλο.

Και αυτό παρότι τα «καναρίνια» φτάνοντας τα 5 εκατ. ευρώ ουσιαστικά φαίνεται πως εξάντλησαν την οικονομική τους δυνατότητα (για τη συγκεκριμένη πάντα υπόθεση). Η τουλάχιστον έτσι θέλουν να επικοινωνήσουν, μπαίνοντας πλέον σε άλλο επίπεδο στο παραδοσιακό σε τέτοιες υποθέσεις παιχνίδι τακτικής.

Έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SPORT24 φαίνεται να υπάρχει κάποιο μικρό περιθώριο για κάτι περισσότερο, όχι όμως συγκλονιστικά περισσότερο και εκτός εντυπωσιακής ανατροπής όχι στα 7 εκατ. ευρώ που αξιώνει σταθερά ο «δικέφαλος».

Γι’ αυτό και πλέον – πάντα στο πλαίσιο της προαναφερθείσας τακτικής -, το μπαλάκι της πίεσης έχει περάσει στον ίδιο τον Αούγκουστο. Είναι χαρακτηριστικό πως το βράδυ της περασμένης Δευτέρας οπότε και υποβλήθηκε η δεύτερη πρόταση του γαλλικού συλλόγου, αυτή συνοδεύτηκε από ένα «take it or leave it» προς τη μεριά του ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας δηλαδή πως δεν πρόκειται να επανέλθει με νέα καλύτερη πρόταση αν δεν γίνονταν αποδεκτή.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιθανολογείται βάσιμα πως είναι κομμάτι αυτής της τακτικής της Ναντ, ειδικά εφόσον με τον Βραζιλιάνο – όπως ανέφερε πρότερο δημοσίευμα της Equipe – η γαλλική ομάδα τα έχει βρει σε τετραετές συμβόλαιο. Και λογικό είναι πια να ποντάρει στην πίεση που ασκεί και θα ασκήσει όπως αναμένεται περισσότερο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Το δικό του επιχείρημα εδράζει σε μια υπόσχεση που όπως ισχυρίζεται έλαβε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν στον ΠΑΟΚ έφτασαν δύο προτάσεις από αραβικούς συλλόγους, την Αλ Τζαζίρα και την Αλ Αϊν, ύψους 2,5 και 3 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τότε, πάντα σύμφωνα με όσα έχουν μεταφερθεί στη Ναντ, ο Αουγκούστο παρότι οικονομικά οι όροι των προσφορών που είχε ήταν πολύ καλύτεροι (για παράδειγμα η Αλ Αϊν του έδινε 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως) παρέμεινε στην Τούμπα με τη διαβεβαίωση πως θα πωληθεί – έναντι φυσικά συμφέροντος και για τον ΠΑΟΚ – αντιτίμου σε περίπτωση που έρχονταν πρόταση από ομάδα εντός εκ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Πλέον, αυτή έχει έρθει. Γι’ αυτό και ο Βραζιλιάνος εμφανίζεται τουλάχιστον χολωμένος (μετριοπαθής ο χαρακτηρισμός) θεωρώντας πως οι επιτελείς του «δικέφαλου» αθετούν την υπόσχεσή τους.

Ειδικά βάσει σύγκρισης με τη συνολική στάση, αλλά και την οικονομική ανταποδοτικότητα που τελικά υπήρξε στην περίπτωση του Σβέριρ Ινγκασον και της δικής του επιθυμίας – η οποία και ικανοποιήθηκε - για μετακόμιση στη Μίντιλαντ.

Ενισχυτικό της επιθυμίας του Αουγκούστο να δοκιμάσει σε κορυφαίο επίπεδο, είναι και το ότι το οικονομικό δεν αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα, κάτι που άλλωστε τονίζεται από το γεγονός ότι βάσει των όσων πληροφορήθηκε το SPORT24 οι ετήσιες αποδοχές που προβλέπει η πρόταση της (και έχει δεχτεί) Ναντ είναι ανάλογες αυτών που έχει στον ΠΑΟΚ.

Μετά την ανανέωση που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Βραζιλιάνος αμείβεται ετησίως με 1,2 εκατ. ευρώ. Τόσα ακριβώς του προσφέρουν και τα «καναρίνια» με μόνη διαφορά ότι εκεί θα δεσμευτεί με νέο τετραετές συμβόλαιο, ως δηλαδή το καλοκαίρι του ’27, ενώ το τρέχον του στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το 2026.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ