ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Μιχαηλίδη και η συνύπαρξη με τον Κουλιεράκη

ΠΑΟΚ: Η επιστροφή του Μιχαηλίδη και η συνύπαρξη με τον Κουλιεράκη
INTIME SPORTS

Τα κοινά χαρακτηριστικά των δυο πλέον ταλαντούχων στόπερ που έβγαλαν οι Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, η διαδρομή τους μέχρι την πρώτη ομάδα αλλά και η πρώτη φορά που θα συναγωνιστούν για μια θέση στην ενδεκάδα.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης πραγματοποίησε την 3η του φετινή εμφάνιση στον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ Β΄ με τον Απόλλωνα Πόντου.

Μάλιστα αύξησε στην μια ώρα περίπου τον χρόνο συμμετοχής του, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία του στο γήπεδο. Στην πρεμιέρα με την Βέροια αγωνίστηκε ως αλλαγή περίπου 25', απέναντι στην ΑΕΛ που ξεκίνησε βασικός για ένα ημίχρονο και χθες ήταν και πάλι στην ενδεκάδα και βγήκε αλλαγή λίγο μετά το 60'. Οι συμμετοχές του αυτές βοηθούν Μιχαηλίδη να αφήσει πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό του και να τεθεί σταδιακά στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός δεν πρόκειται να πάρει κάποιο ρίσκο με τον ποδοσφαιριστή του και δεν θα βιαστεί να τον χρησιμοποιήσει πριν βεβαιωθεί ότι είναι απόλυτα έτοιμος.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός συμπλήρωσε 3 εμφανίσεις με την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, τις ίδιες που είχε κάνει με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία και ο Ίνγκι Ίνγκασον όταν πέρυσι ο Ισλανδός επέστρεφε από το δικό του τραυματισμό και πλέον φαίνεται ότι τα δύσκολα για αυτόν έχουν περάσει.

Λογικά ο 22χρονος στόπερ θα ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει για την Κύπρο για να κάνει μίνι- προετοιμασία. Κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι, για την ώρα τουλάχιστον, η συμμετοχή του στα παιχνίδια της δεύτερης ομάδας έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταδιακά θα μπει στο rotation του Ραζβάν Λουτσέσκου και όταν συμβεί αυτό θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνύπαρξη του με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη.

Ο 18χρονος που έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού στόπερ του Δικεφάλου, δίπλα στον Ίνγκασον, έχει αφήσει πίσω στην ιεραρχία τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του (Νέσμπεργκ και Κάργα). Η συνύπαρξη των δυο πλέον ταλαντούχων κεντρικών αμυντικών που έχουν βγάλει οι ακαδημίες του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια θα είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης τους που έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Κοινά χαρακτηριστικά, διαφορετική διαδρομή

Σωματικά και οι δυο βλέπουν τον κόσμο από το 1.88μ. Είναι και οι δυο αριστεροπόδαροι, μπορούν να βοηθούν στην ανάπτυξη με την ικανότητα του στις μεγάλες μπαλιές και τις αλλαγές παιχνιδιού., αλλά δεν είναι μόνο η σωματοδομή τους που έχει κοινά χαρακτηριστικά.

Μπορεί ο Μιχαηλίδης να είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος από τον Κουλιεράκη ωστόσο πάνω κάτω την ίδια εποχή οι δυο του εντάχθηκαν στις Ακαδημίες του Δικεφάλου. Ο πρώτος το 2016 κάνοντας το ταξίδι από τα Γιαννιτσά στη Θεσσαλονίκη και ο Κουλιεράκης έναν χρόνο αργότερα καλύπτοντας μεγαλύτερη απόσταση από την Κρήτη και τα Χανιά.

Και οι δυο ως πιτσιρικάδες ξεκίνησαν να παίζουν ποδόσφαιρο στη μεσαία γραμμή. Ο Μιχαηλίδης από αμυντικός χαφ οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Κουλιεράκης έπαιζε στο «δέκα» πριν αρχίσει να γυρίζει μέτρα πίσω στο γήπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι η διαδρομή του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν πιο σύντομη και ίσως και ο τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη να έπαιξε ρόλο σε αυτό. Βέβαια στην εξέλιξη του βοήθησε η δημιουργία του ΠΑΟΚ Β΄ και οι 22 συμμετοχές του στο περυσινό πρωτάθλημα της Super League 2 που τον έβαλε πιο νωρίς στο αντρικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν το περασμένο καλοκαίρι ο νεαρός Χανιώτης, δεν «έβγαζε μάτια» στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Στην Κ-19 του Δικεφάλου ο Μιχαηλίδης είχε 70 συμμετοχές ( από τις οποίες οι 8 στο UEFA YOUTH LEAGUE) ενώ ο Κουλιεράκης μόλις 11, την περίοδο 2020-21 καθώς την επόμενη σεζόν δημιουργήθηκε ο ΠΑΟΚ Β΄.

Εξίσου αλματώδης ήταν η διαδρομή του Κουλιεράκη μέχρι την Εθνική ομάδα. Ο νεαρός Κρητικός έκανε την περασμένη εβδομάδα το ντεμπούτο του στο φιλικό με την Μάλτα έχοντας λιγότερες από 10 συμμετοχές στις μικρές μας Εθνικές ομάδες.

Ο Μιχαηλίδης έκανε το ντεμπούτο σε ένα φιλικό με την Αυστρία τον Οκτώβριο του 2020 και έχει μέχρι σήμερα 2 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που δουλεύουν στα τμήματα υποδομής αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη που έχει επενδύσει πολλά χρήματα στις ακαδημίες του Δικεφάλου η παρουσία τόσων πολλών παικτών που έχουν προκύψει από αυτές στην πρώτη ομάδα αποτελεί σίγουρα δικαίωση.

Το θέμα στην περίπτωση των δυο αριστεροπόδαρων στόπερ είναι ότι για πρώτη φορά θα υπάρχει τόσο μεγάλος συναγωνισμός για μια θέση στην ενδεκάδα από δυο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που αποτελούν ταυτόχρονα και μεγάλα project για τον Δικέφαλο.

Εκτός και αν επαληθευτούν οι φήμες που λένε ότι -όσο πρόωρο και αν ακούγεται- τον Γενάρη ενδέχεται να υπάρξουν μεγάλες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ικανές να δελεάσουν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ