ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Γιώργος Κούτσιας, η ψήφος του SPORT24 στην ετήσια λίστα του "Guardian" με τα 60 καλύτερα ταλέντα στον κόσμο

Ο Γιώργος Κούτσιας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Γιώργος Κούτσιας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Guardian δημοσίευσε τη λίστα με τους 60 κορυφαίους 17χρονους ποδοσφαιριστές στον κόσμο και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούτσιας, με την ψήφο του SPORT24.

Η αγγλική εφημερίδα "Guardian" ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τα 60 καλύτερα ταλέντα του κόσμου, τα οποία γεννήθηκαν το 2004 και απευθύνθηκε στο SPORT24 και τον Κώστα Μπράτσο για την Ελλάδα.

Η πρότασή μας είναι ο Γιώργος Κούτσιας, ο 17χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Κούτσιας είναι ένα από τα μεγαλύτερα projects του Δικεφάλου, καθώς οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν ότι θα προσφέρει πολλά στο μέλλον και στο αγωνιστικό αλλά και στο οικονομικό σκέλος. Σε επίπεδο ακαδημιών έχει δείξει την εκτελεστική του δεινότητα και την ταχύτητά του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ στις ακαδημίες.

Το κείμενο στον Guardian για τον Γιώργο Κούτσια

Σαν παιδί οκτώ ετών, ο Κούτσιας ταξίδευε για μια ώρα κάθε μέρα μετά το σχολείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μάθει περισσότερα για το ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

"Το αυτοκίνητο ήταν το σπίτι μου. Εκεί κοιμόμουν, άλλαζα και διάβαζα", έχει πει σε δήλωσή του. Τέσσερα χρόνια μετά μετακινήθηκε στην πόλη, έχοντας επιλέξει να ακολουθήσει το όνειρό του. Πριν η πανδημία σταματήσει το ποδόσφαιρο των νέων στην Ελλάδα, έπαιξε σε 10 τουρνουά Κ15, Κ17, Κ19 και κέρδισε το βραβείο του MVP και του πρώτου σκόρερ στα οκτώ εξ αυτών.

Το Σεπτέμβριο του 2020, σε ηλικία 16 ετών, θεωρήθηκε ότι ήταν αρκετά δυνατός για να κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο στη Super League Interwetten και λίγους μήνες μετά στο Europa League. Ένας δυνατός αλλά γρήγορος επιθετικός, με θαυμάσια προσδοκία και 'μάτι στο γκολ", είναι το νέο κόσμημα του ΠΑΟΚ, μετά τον Χρήστο Τζόλη.

Το κείμενο για τον Γιώργο Κούτσια στη λίστα του Guardian
Το κείμενο για τον Γιώργο Κούτσια στη λίστα του Guardian PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN / GUARDIAN
TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ