ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Για το διπλό στην Λεωφόρο, αυτά είναι τα πλάνα του Λουτσέσκου

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Τα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (31/03, 18:00, COSMOTESPORTS 2HD). Το τεράστιο κενό του Ράχμαν Μπάμπα στα αριστερά , το δίλημμα στη μεσαία γραμμή και οι επιλογές στη επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (31/03, 18:00, COSMOTESPORTS 2HD, MATCH CENTER SPORT24) είναι αναγκασμένος να ψάξει τους βαθμούς που έχασε στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα των playoffs.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αυτό που δεν κατάφερε να πάρει στα δυο προηγούμενα φετινά ντέρμπι με τους πράσινους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι το κρατούσε στα χέρια του και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος αλλά και στο κύπελλο, με όσα έγιναν με τον Ράχμαν Μπάμπα στο τέλος της παράτασης.

Ο Γκανέζος αμυντικός είναι η μεγάλη απώλεια που θα πρέπει να καλύψει ο προπονητής του Δικεφάλου. Ο κορυφαίος στην ιεραρχία των μπακ ακραίος του αμυντικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει, στο μεγάλο διάστημα της διακοπής, τις ενοχλήσεις που αποκόμισε στην επική νίκη πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα και έμεινε τελικά εκτός αποστολής.

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για την αρχική 11άδα

Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να μην πάρει μαζί του στην Αθήνα ούτε τον Ζόαν Σάστρε, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και έχει διάθεσή του τρία μπακ. Βιειρίνια, Γιόνι Ότο και Ράφα Σοάρες είναι αυτοί που θα του δώσουν λύσεις με τους δυο πρώτους, που αναμένεται να ξεκινήσουν στην αρχική ενδεκάδα να έχουν την ικανότητα να αγωνιστούν και στα δυο άκρα της άμυνας.

Από την στιγμή που ο 55χρονος τεχνικός δεν πήρε στην αποστολή τον Γιάννη Μιχαηλίδη, ερωτηματικά στο κέντρο της άμυνας δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, με τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη να είναι το δίδυμο στα στόπερ μπροστά από τον Κοτάρσκι.

Σε αντίθεση με την άμυνα ο προπονητής του Δικεφάλου πήρε στην Αθήνα όλους του κεντρικούς του μέσους και αυτό που απομένει να φανεί είναι αν ξεκινήσει στο πλευρό του Μεϊτέ τον Στέφαν Σβαμπ ή τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Ο Αυστριακός ήταν αυτός που αγωνίστηκε μαζί με τον Μεϊτέ στο παιχνίδι κυπέλλου στη Λεωφόρο αλλά και στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, με τον Ρώσο να έρχεται από τον πάγκο. Η επιλογή του θα είναι ενδεικτική καθώς πριν την διακοπή τουλάχιστον φαινόταν πως είχε αλλάξει η ιεραρχία στα χαφ, πίσω πάντα από τον Σουαλιό Μεϊτέ.

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μπράντον Τόμας με την τριάδα των μεσοεπιθετικών να αποτελείται από τους Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δεξιά, τον Γιάννη Κωνσταντέλια "δεκάρι" και τον Τάισον στα αριστερά.

Αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σχήμα ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με μια μόνο αλλαγή και αυτή αναγκαστική σε σχέση με τον ημιτελικό του κυπέλλου στη Λεωφόρο όπου κυριάρχησε επί του Παναθηναικού, έστω και αν τελικά αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Το σημερινό ντέρμπι είναι ωστόσο διαφορετικό από πολλές πλευρές, με τον Δικέφαλο να χρειάζεται το αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει κοντά στην κορυφή και θα διατηρήσει αμείωτες τις πιθανότητές του για τον τίτλο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ