ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Εξελίξεις σε δύο επίπεδα για τη Νέα Τούμπα

Η Τούμπα πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα για τα playoffs της Super League Interwetten.
Η Τούμπα πριν από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Εγκρίθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του ΠΑΟΚ την ώρα που με την υπερψήφιση του νέου αθλητικού νόμου στη Βουλή άνοιξε ο δρόμος για τη μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης (17/6) το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έδωσε την τελική του έγκριση στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του ΠΑΟΚ για την κατασκευή της Νέας Τούμπας. Η μια και μοναδική ένσταση που κατατέθηκε κρίθηκε αβάσιμη και το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Δικεφάλου εγκρίθηκε με 2 αρνητικές ψήφους και 7 λευκά.

Πλέον ο φάκελος θα επιστρέψει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την έκδοση υπουργικής απόφασης πριν φτάσει για έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατόπιν θα προκύψει και το Προεδρικό Διάταγμα που θα ανοίξει το δρόμο για τις οικοδομικές άδειες και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Εξελίξεις υπήρξαν και στο θέμα της μετακίνησης του Δικεφάλου στο Καυτανζόγλειο μετά την υπερψήφιση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου. Σε αυτόν περιλαμβάνεται και η διάταξη που επιτρέπει πλέον στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε βελτιωτικά έργα στο Καυτανζόγλειο και το κόστος του να υπολογιστεί στο ενοίκιο που θα πρέπει να πληρώσει για την χρήση του Σταδίου.

Μετά από την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου οι επαφές του Δικεφάλου με την διοίκηση του Καυτανζογλείου θα ενταθούν προκειμένου αρχικά να γίνει αξιολόγηση των βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν και στη συνέχεια να προκύψει συμφωνία για την μετακόμιση εκεί του ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά με την στόχευση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την κατασκευή της Νέας Τούμπας να είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο το 2026 όταν και ο σύλλογος θα συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυση του.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ