ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Έως και εννέα μεταγραφές μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας του

Nicolas Quagliata of Uruguay's Wanderers, front, and David Gonzalez of Argentina's Lanus battle for the ball during a Copa Sudamericana soccer match at Centenario stadium in Montevideo, Uruguay, Thursday, April 28, 2022. (AP Photo/Matilde Campodonico)
Nicolas Quagliata of Uruguay's Wanderers, front, and David Gonzalez of Argentina's Lanus battle for the ball during a Copa Sudamericana soccer match at Centenario stadium in Montevideo, Uruguay, Thursday, April 28, 2022. (AP Photo/Matilde Campodonico) @ 2022 MATILDE CAMPODONICO / ASSOCIATED PRESS

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για ένα "καυτό" καλοκαίρι, αφού ο αρχικός σχεδιασμός κάνει λόγο για 9 μεταγραφές. Το πλάνο του Ζοζέ Μπότο, οι θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση και το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του προγραμματισμού.

Ο ΠΑΟΚ έχει κλείσει ήδη δυο ποδοσφαιριστές: τον Νίκο Κουαλιάτα που πέρασε ήδη από ιατρικές εξετάσεις και τον Ιβάν Νέσμπεργκ που μένει ελεύθερος από την Βαλερένγκα. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή.

Ο προγραμματισμός που έχουν εκπονήσει οι Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοζέ Μπότο σε συνεργασία με τη διοίκηση λέει ότι ο Δικέφαλος θα κάνει έως και 9 μεταγραφές μέχρι το ξεκίνημα της προετοιμασίας του. Αυτές θα γίνουν σε θέσεις στις οι οποίες επιτελείς της ομάδας έχουν συμφωνήσει ότι απαιτείται μεγαλύτερη ενίσχυση. Μεταγραφές που θα εξαρτηθούν και από τις συζητήσεις που γίνονται με τους Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Σβαμπ για την ανανέωση των συμβολαίων τους αλλά και την παραμονή του Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει έναν τουλάχιστον τερματοφύλακα. με τον Κοτάρσκι να είναι πρώτος στη λίστα του, αν τελικά παραμείνει ως δεύτερος ο Ζίβκοβιτς. Αν αποχωρήσει ο Σέρβος τότε θα αποκτηθεί και άλλος γκολκίπερ. Η σκέψη πάντως παραμονής του Ζίβκο Ζίβκοβιτς επιβεβαιώνει ότι ο Κροάτης έρχεται για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας την επόμενη σεζόν.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Νέσμπεργκ ο Δικέφαλος σκοπεύει να αποκτήσει έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό. Αν ωστόσο ο Κρέσπο δεν μείνει στην ομάδα, τότε θα αποκτηθούν δυο στόπερ.

Η παραμονή του Βιεϊρίνια θα οδηγήσει σε μια μόνο μεταγραφή για το αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Μάριο Τσαούση να αποτελεί τον τρίτο σε ιεραρχία μπακ σε αυτή την πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Είτε παραμείνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είτε όχι, οι Μπότο και Λουτσέσκου έχουν αποφασίσει να κινηθούν για την απόκτηση δυο ακραίων επιθετικών, παρά το γεγονός ότι ο Κουαλιάτα μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ.

Μάλιστα ούτε ο Σουριναμέζος, ούτε και ο Ουρουγουανός καλύπτουν την ανάγκη ενίσχυσης που θεωρούν ότι υπάρχει στη θέση "10" οι επιτελείς του Δικεφάλου, που θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμη επιτελικού.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει και μια ακόμη κίνηση στα φορ -καλύπτοντας στην ουσία το κενό που άφησε η αποχώρηση του Άκπομ- με έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι περισσότερο αποτελεσματικός από αυτούς που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ.

Η στόχευση είναι οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις μεταγραφές που θα γίνουν να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της προετοιμασίας σε περίπου 3 εβδομάδες και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα καλύψει κάθε περίπτωση αποχώρησης ποδοσφαιριστή από το υπάρχουν ρόστερ.

Όλες οι μεταγραφές θα αφορούν ποδοσφαιριστές στην ηλικιακή ομάδα την οποία ο Μπότο έχει οριοθετήσει ανάμεσα στα 22 με 25 χρόνια, με μια μόνο εξαίρεση ενός 27χρονου παίκτη, με τον όποιο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη κοντά σε συμφωνία.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ