ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 1-0
παοκ πανηγυρικο

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γεωργιάδη στο 43' ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη με 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο στην Τούμπα

Ο Δικέφαλος του βορρά ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια κατάφερε να πάρει την νίκη ύστερα από 5 αγωνιστικές με ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Το γκολ του Γεωργιάδη, έσπασε την κατάρα που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ με χαμένα πέναλτι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πέτυχε τέρμα έπειτα από 4 αγώνες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος με τον Πάουλο Κάμπος για πρώτη φορά στον πάγκο, δεν έκανε καλή εμφάνιση, καθώς έχασε μόλις μια ευκαιρία σ' όλοκληρό τον αγώνα και έφυγε από την Θεσσαλονίκη χωρίς κανέναν βαθμό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Ηλιάδης, Κνολ, Γκάβραντσιτς (71' Μαλεζάς), Σνάουτσερ, Μπαϊάνο, Βαγγελής, Γεωργιάδης (79' Κονσεϊσάο), Κωνσταντινίδης, Ίλιεφ, Σάλμον (83' Φρούνζα).

Ατρόμητος (Πάουλο Κάμπος): Μιχαηλίδης, Κατεμής (88' Καραλής), Γελαδάρης, Γεωργίου, Ρόβας, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Αποστολόπουλος, Λε (70' Κριπιντήρης), Νικολόπουλος, Τσίγκας (72' Σίριο).

Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής: Π.Καϊλης
Βοηθοί: Χ.Γενναίος, Ν.Τζούνας
Με μια ματιά
Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα με πολλές αλλαγές και με σύστημα 4-4-2. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φερνάντες, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κνολ και Γκάβραντσιτς, αριστερά στην άμυνα ήταν ο Σνάουτσερ, δεξιά ο Ηλιάδης, το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Μπαϊάνο και Βαγγελής, αριστερό χαφ ο Κωνσταντινίδης, δεξιά ο Γεωργιάδης, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ίλιεφ και Σάλμον.

Από την άλλη ο Πάουλο Κάμπος για πρώτη φορά στον πάγκο του Ατρομήτου, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Την εστία του Ατρομήτου υπερασπίστηκε ο Μιχαηλίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Γεωργίου και Αποστολόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Κατεμής, αριστερά ο Γελαδάρης, στην τριάδα των χαφ ήταν οι Σκοπελίτης, Ρόβας και Κορακάκης, στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Τσίγκας, αριστερά ο Λε, ενώ στην κορυφή ο Νικολόπουλος.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να είναι ανώτερος και να απειλεί την ετσία του Ατρομήτου όταν στο 3ο μόλις λεπτό ο Αποστολόπουλος γύρισε λανθασμένα με κεφαλιά την μπάλα και ο Μιχαηλίδης κατάφερε να μπλοκάρει πριν ο Γκάβραντσιτς γίνει επικίνδυνος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί ουσιαστικά και μάλιστα στο 18' έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του ΠΑΟΚ, όταν ο Γελαδάρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Φερνάντες έκανε την έξοδο αλλά μπερδεύτηκε με συμπαίκτες του, έδιωξε την μπάλα που κατέληξε στον Νικολόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου κόντραρε στον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 29ο λεπτό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κωνσταντινίδης σέντραρε από αριστερά, ο Γεωργιάδης έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ατρομήτου.

Τρία λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου (42'), η πίεση του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς καθώς ο Σάλμον μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα, στην συνέχεια ανατράπηκε από τον Αποστολόπουλο και ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι, δίχως όμως να δώσει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Ατρομήτου η οποία θα ήταν η δεύτερη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γεωργιάδης που νίκησε τον Μιχαηλίδη και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, σπάζοντας παράλληλα την κακή παράδοση που είχε δημιουργήσει ο Δικέφαλος με χαμένα πέναλτι.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους και οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και μάλιστα στο 50ο λεπτό έχασε πολύ καλή ευκαιρία, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαγγελή ο Ίλιεφ έκανε την κεφαλιά, όμως ο Μιχαηλίδης έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν ο Δικέφαλος του βορρά εξακολουθούσε να έχει την υπεροχή, δίχως να απειληθεί από τον Ατρόμητο, όμως παράλληλα δεν μπορούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωνε την νίκη.

Στην συνέχεια του αγώνα δεν υπήρξαν ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να είναι βέβαια ανώτερος.

Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή με τον Δικέφαλο να παίρνει μια νίκη περισσότερο γοήτρου παρά βαθμολογικής σημασίας.
Συνέντευξη Τύπου


Φερνάντο Σάντος (προπονητής ΠΑΟΚ): "Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κυριαρχήσει από κάθε άποψη στο παιχνίδι και τελικώς σκοράραμε με πέναλτι σε ένα σημαντικό σημείο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με την ίδια διάθεση. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και δεύτερο γκολ και να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού.

Δεν το καταφέραμε με τον Ατρόμητο να προσπάθησε με μακρινά σουτ να βάλει κάποιο γκολ. Οπισθοχωρήσαμε λίγο και αυτό επέτρεψε στον Ατρόμητο να κυριαρχήσει χωρίς να δημιουργήσουμε καμία ευκαιρία για γκολ"

.

"Προσπαθούσαμε στις προπονήσεις για εναλλακτικές λύσεις. Δεν είχαμε τον Βερόν και τον Μπαλάφα. Έτσι χρειαζόμασταν έναν παίκτη με μεγαλύτερο έλεγχο της μπάλας και για πάσες πιο μακρινές. Ωστόσο και από την αριστερή πλευρά θέλαμε κάποιον που θα επιδιώκει βαθιές μπαλιές και από τις δοκιμές που κάναμε στις προπονήσεις καταλήξαμε να βάλουμε τον Κωνσταντινίδη και τον Βαγγελή.

Όσο για τον Ηλιάδη έχω πει ότι είναι άριστος επαγγελματίας. Δείχνει στις προπονήσεις ότι μπορεί. Είναι ένας παίκτης που όταν μπει θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Είναι ένας παίκτης με ομαδικό πνεύμα και αυτό έχει θεμελιώδη σημασία"

.

Πάουλο Κάμπος (προπονητής Ατρόμητου): "Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Από εδώ και πέρα σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι που είναι αυτό της Τετάρτης με τον Άρη για το Κύπελλο.

Μπορεί να μην φοβόμαστε τίποτα για την συνέχεια και θα δώσουμε ότι καλύτερο έχουμε για να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους.

Ήρθα την τελευταία εβδομάδα στον Ατρόμητο και ήθελα να την δω από ψηλά. Για αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο κατέβηκα στον πάγκο"



.

Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να μην γέμισε την Τούμπα όπως το συνηθίζει, όμως με το τραγούδι του καθόλη την διάρκεια του αγώνα βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στην νίκη.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το θέαμα του αγώνα δεν ήταν καλό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ελάχιστες ευκαιρίες καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΠΑΟΚ
(Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Ηλιάδης, Κνολ, Γκάβραντσιτς, Σνάουτσερ, Μπαϊάνο, Βαγγελής, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Ίλιεφ, Σάλμον.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Ατρόμητος
(Πάουλο Κάμπος): Μιχαηλίδης, Κατεμής, Γελαδάρης, Γεωργίου, Ρόβας, Σκοπελίτης, Κορακάκης, Αποστολόπουλος, Λε, Νικολόπουλος, Τσίγκας.
Στοιχεία Αγώνα
Γήπεδο: "Τούμπα"
Διαιτητής: Π.Καϊλης
Βοηθοί: Χ.Γενναίος, Ν.Τζούνας



3' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γκάβραντσιτς
Επικίνδυνο γύρισμα με κεφαλιά του Αποστολόπουλου, ο Μιχαηλίδης μπλοκάρει πριν ο Γκάβραντσιτς γίνει επικίνδυνος.
11' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά χωρίς να γίνει απειλητικός όμως.
14' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Αποστολόπουλος
18' Ευκαιρία Ατρόμητος Νικολόπουλος
Ο Γελαδάρης εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Φερνάντες κάνει την έξοδο και διώχνει λανθασμένα, η μπάλα φτάνει στον Νικολόπουλο που σούταρε, όμως η μπάλα κοντράρει στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
23' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στον αγώνα.
29' Ευκαιρία ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Ύστερα από γύρισμα του Κωνσταντινίδη από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει στον Γεωργίδη που κάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή κάνει το πλασέ όμως η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
42' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει στροφές, όμως δεν καταφέρνει να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα του Ατρομήτου.
42' Πέναλτι ΠΑΟΚ
Ο Σάλμον τσίμπησε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Αποστολόπουλος ανέτρεψε τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης θα μπορούσε να δώσει και κίτρινη κάρτα στον Αποστολόπουλο, η οποία θα ήταν η δεύτερη για τον αμυντικό του Ατρομήτου.
43' Γκολ ΠΑΟΚ Γεωργιάδης
Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γεωργιάδη και ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
50' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος Γεωργίου
50' Κεφαλιά ΠΑΟΚ Ίλιεφ
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαγγελή ο Ίλιεφ έκανε την κεφαλιά, όμως ο Μιχαηλίδης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
62' Σχόλιο
Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τα αριστερά ενώ δεν έχει απειληθεί μέχρι στιγμής από τον Ατρόμητο.
63' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Σάλμον
68' Σχόλιο
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.
70' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Κριπιντήρης παίρνει την θέση του Λε.
71' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Μαλεζάς πέρασε στην θέση του Γκάβραντσιτς.
72' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Σίριο μπαίνει στην θέση του Τσίγκα.
74' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ίλιεφ
75' Κίτρινη κάρτα ΠΑΟΚ Ηλιάδης
79' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Ο Κονσεϊσάο παίρνει την θέση του Γεωργιάδη.
83' Αλλαγή παίκτη ΠΑΟΚ
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Φρούνζα παίρνει την θέση του Σάλμον.
88' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Ο Καραλής παίρνει την θέση του Κατεμή.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
93' Λήξη αγώνα






































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ