STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αστέρας 2-0: Ο σούπερ Τζόλης καθάρισε για τον Δικέφαλο

Ο Χρήστος Τζόλης στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα
Ο Χρήστος Τζόλης στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα από την αποβολή του Καντουρί στο 38', αλλά με πρωταγωνιστή τον Τζόλη, ο οποίος άνοιξε το σκορ με γκολάρα στο 64' και πήρε το πέναλτι που ευστόχησε ο Ζίβκοβιτς στο 70', νίκησε 2-0 τον Αστέρα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. (VIDEOS)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αστέρα για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten και είχε για πρωταγωνιστή τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος πήρε επ' ώμου τον Δικέφαλο και τον οδήγησε στη νίκη 2-0, ανοίγοντας το σκορ με γκολάρα και κερδίζοντας το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ζίβκοβιτς.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ρόδινα για τον Δικέφαλο, ο οποίος ήταν νωθρός για ένα ημίχρονο και μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες στο 38' λόγω της αποβολής του Καντουρί.

Ο Τζόλης ωστόσο πήρε την κατάσταση στα πόδια του και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην πέμπτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα. Και οι πέντε με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο.

Έτσι ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει - μεσολαβεί το ματς με την Γρανάδα στην Τούμπα, αδιάφορο πρακτικά καθώς ο Δικέφαλος δεν έχει ελπίδες πρόκρισης - για το ντέρμπι της πόλης με τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Τόσο ο Πάμπλο Γκαρσία, όσο και ο συνεργάτης του, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, είχαν τονίσει ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να αφήσει πίσω του την ήττα στο ΓΣΠ και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια στο Europa League. Η αλήθεια όμως είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος έμεινε στη Λευκωσία και το ματς με την Ομόνοια.

Η ίδια νωθρή, νωχελική συμπεριφορά όπως μπορείται να διαπιστώσετε και στο παρακάτω γράφημα της Opta. Μία αξιόλογη κεφαλιά από τον Ίνγκασον στο 10ο λεπτό, ενώ το σουτ του Σβαμπ δεν είναι άξιο αναφοράς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ

Για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος μετά από εκείνο στη Λαμία, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΟΚ. Αλλαγές στην άμυνα σε σχέση με Ομόνοια, καθώς οι Ίνγκασον και Μιχαηλίδης συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο (Βαρέλα και Κρέσπο ήταν στο ΓΣΠ), δεξιά ο Ροντρίγκο και αριστερά ο Γιαννούλης (στην Κύπρο ήταν δεξιά ο Ουαγκέ και αριστερά ο Ροντρίγκο).

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στην πορεία, ωστόσο, ο Σενεγαλέζος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο καθώς ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στη φάση που κυνήγησε τον Σίτο.

Η ισορροπία άλλαξε στο 38ο λεπτό από την αποβολή του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός έπεσε στο έδαφος, ο Σουάρεθ του ζήτησε το λόγο διαμαρτυρόμενος ότι έκανε θέατρο.

Ο Ελ Καντουρί τον απώθησε με το κεφάλι στο στήθος. Ο Φωτιάς αρχικά του έδειξε κίτρινη, αλλά μετά από την επικοινωνία με τον VAR (Κουμπαράκη) και αφότου είδε ιδίοις όμμασι στο μόνιτορ τη φάση τον απέβαλε.

Ο GAME CHANGER ΤΖΟΛΗΣ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Χρήστος Τζόλης ήταν αυτός που άλλαξε πραγματικά τις ισορροπίες στο ματς.

Ήδη ο Δικέφαλος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Είχε μάλιστα, δοκάρι, σε μια σέντρα του Ζίβκοβιτς από αριστερά.

Άνοιξε το σκορ στο 64ο λεπτό με γκολάρα. Κινήθηκε από αριστερά, με ντρίμπλα στην κίνηση απέφυγε τον Σουάρεθ και με φοβερό σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου.

Έτσι με ένα γκολ ατόφιο της κλάσης του Τζόλη, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Ήταν αυτός που προκάλεσε αναστάτωση ύστερα από πέντε λεπτά, μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι από τον Πασαλίδη.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (2-0) στην αναμέτρηση της Τούμπας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ