STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Άρης 2-0: "Κλείδωσε" τη δεύτερη θέση ο δικέφαλος κόντρα στους "φοβισμένους" κίτρινους

Σβαμπ και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν το 1-0 στο ΠΑΟΚ - Άρης /9-5-2021
Σβαμπ και Ζίβκοβιτς πανηγυρίζουν το 1-0 στο ΠΑΟΚ - Άρης /9-5-2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Άρη με 2-0 στην Τούμπα και ουσιαστικά να "κλειδώσει" τη δεύτερη θέση. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι κόντρα στους φιλοξενούμενους που έπαιξαν περισσότερο φοβισμένα απ' όσο έπρεπε. (VIDEO)

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια ακόμη νίκη στα playoffs, αυτή τη φορά νικώντας τον Άρη με 2-0 με γκολ των Σβαμπ και Ζίβκοβιτς και ουσιαστικά κλείδωσε τη δεύτερη θέση όντας στους 64 βαθμούς, πέντε μπροστά από τους κιτρινόμαυρους. Ουσιαστικά θέλει έναν βαθμό στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη δεύτερη θέση.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στους φιλοξενούμενους που παρατάχθηκαν αρκετά φοβισμένοι στο ματς και τουλάχιστον μέχρι το 60' όταν ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να αλλάξει λίγο τα πράγματα.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν άλλαξε πολλά πράγματα στον τρόπο που κατέβασε την ομάδα του παρά μόνο έκανε αλλαγές σε πρόσωπα. Από την άλλη ο Άκης Μάντζιος για πρώτη φορά φέτος χρησιμοποίησε τον Άρη με τρεις στόπερ και χωρίς επιθετικό στο αρχικό του σχήμα με τους Μάνο, Μαντσίνι και Μήτρογλου να μένουν στον πάγκο.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό, χωρίς ρυθμό, με ελάχιστες φάσεις για τις δύο ομάδες και το μόνο αξιοσημείωτο είναι δύο πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ. Ένα σε πέσιμο του Ουάρντα και ένα σε σπρώξιμο του Βαρέλα. Ο διαιτητής και το VAR έδωσαν συνέχεια και στις δύο περιπτώσεις και το πρώτο μέρος βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 45ΛΕΠΤΟ

Ότι καλό είδαμε στο ματς έγινε στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν περισσότερο, ο ΠΑΟΚ έψαξε με μεγαλύτερη πίεση το γκολ. Ο Άρης από την πλευρά του προσπάθησε να γίνει επιθετικότερος αλλά και πάλι το ματς δεν είχε πολλές συγκινήσεις να μας προσφέρει.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Κρμέντσικ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική να κερδίζει πέναλτι σε πάτημα του Σάσα μέσα στην περιοχή. Ο Σβαμπ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση του και νίκησε τον Κουέστα για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-4-2 και επίσης τη φόρτωσε με ότι επιθετικότερο είχε στον πάγκο με σκοπό να προσπαθήσει να φτάσει στην ισοφάριση και να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό. Ο ΠΑΟΚ όμως έδειχνε να μην απειλείται και ο Άρης είχε μόλις μια καλή στιγμή σε σουτ του Μάνου με τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Στην επίθεση όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Κρμέντσικ αλλά ο Κουέστα αυτή τη φορά αντέδρασε σωστά και έδιωξε τη μπάλα για να κρατήσει το 1-0 σε εκείνο το σημείο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΪ ΚΑΙ ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Με το σκορ στο 1-0 ο ΠΑΟΚ θέλησε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στα τελευταία πέντε λεπτά στην αναμέτρηση τον Μιχάι ο οποίος επέστρεψε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο πριν από έξι μήνες αγωνιζόμενος ως δεξιός στόπερ.

Ο νεαρός παίκτης μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής στο 2-0 του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις καθώς ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ προς τον Ζίβκοβιτς ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε ένα ακόμη ματς των playoffs και να γράψει το 2-0 στο 92' που ήταν και το τελικό σκορ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ