ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Απρίλης ο μήνας του Μεϊτέ, η ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ και ο Λουτσέσκου που επιθυμεί την παραμονή του

Ο Αμπντουλαγέ Μεϊτέ
Ο Αμπντουλαγέ Μεϊτέ INTIME SPORTS

Τα δεδομένα στο ζήτημα της παραμονής του Μεϊτέ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την ρήτρα για την αγορά του μέχρι τις 30 του μήνα.

Ο Απρίλιος λογικά θα είναι σημαντικός μήνας στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κρατήσει στο ρόστερ του τον Σουαλιό Μεϊτέ. Υπό την έννοια ότι μέχρι το τέλος του οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα πρέπει να ενημερώσουν την Μπενφίκα για το αν θα ενεργοποιήσουν την ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του ή όχι.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τους Λουζιτανούς σε buy out ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του Γάλλου που δεν ήταν υποχρεωτική. Το πλάνο της ομάδας της Θεσσαλονίκης μοιάζει ωστόσο να είναι για την ώρα τουλάχιστον να διαπραγματευτεί με την Μπενφίκα ώστε να κρατήσει τον Μεϊτέ καταβάλλοντας μικρότερο ποσό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Για την ώρα και σε αντίθεση με όσα γράφονται κατά καιρούς στην Πορτογαλία, ο Δικέφαλος δεν έχει κάνει επαφή με τη διοίκηση της Μπενφίκα, ούτε έχει στείλει ανθρώπους στη Λισαβόνα έστω και για να διερευνηθούν οι προθέσεις της.

Το πρώτο μέλημα των επιτελών που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τη θετική για τον Μεϊτέ εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να συμφωνήσει πρώτα με τον παίκτη και στη συνέχεια να χτυπήσει την πόρτα των Λουζιτανών.

Ο Λουτσέσκου έχει ζητήσει την παραμονή του Μεϊτέ

Ο Γάλλος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες που επικρατούν στον ΠΑΟΚ και μοιάζει να είναι θετικός στο να επεκτείνει την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Αυτό όμως που θα πρέπει να συμβεί είναι να υπάρξει συμφωνία και στο οικονομικό κομμάτι που για την ώρα δεν έχει προκύψει.

Μοιάζει πάντως δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του για να τα βρει μαζί του και να τον κρατήσει στην Τούμπα κλείνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στον προγραμματισμό για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Ο Λουτσέσκου, έχοντας τσεκάρει τι μπορεί να του προσφέρει ο 30χρονος χαφ στον άξονα του γηπέδου, έχει ζητήσει την παραμονή του. Είναι άλλωστε δεδομένη η φιλοσοφία του και προτίμηση του στις "δοκιμασμένες" λύσεις.

Η Μπενφίκα θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του παίκτη

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο ΠΑΟΚ τελικά θα επιτύχει το στόχο του και θα κρατήσει τον Μεϊτέ με τους δικούς του όρους. Και θα το κάνει εκμεταλλευόμενος, όχι μόνο τις συνθήκες που προσφέρει στον ποδοσφαιριστή αλλά και τον καλό δίαυλο επικοινωνίας που έχει αποκτήσει με τους Λουζιτανούς.

Άλλωστε όπως παραδέχονται στην Πορτογαλία αυτό που ενδιαφέρει πρώτιστα την Μπενφίκα δεν είναι τόσο να βγάλει κέρδος από έναν ποδοσφαιριστή που δεδομένα δεν υπολογίζει αλλά να απαλλαγεί από το μεγάλο συμβόλαιο του. Κάτι που αφήνει μεγάλα περιθώρια για διαπραγματεύσεις…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ