STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 4-1: Άνετο τρίποντο με έκρηξη στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης | 30 Οκτωβρίου 2021
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης | 30 Οκτωβρίου 2021 INTIME

Ο ΠΑΟΚ συνάντησε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο από τον Απόλλωνα, όμως στο δεύτερο έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και βρήκε τρία γκολ, για να φτάσει σε ένα δίκαιο 4-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα του στο "Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής, ο ΠΑΟΚ γύρισε στην Τούμπα και μαζί στα θετικά αποτέλεσματα, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να επιβεβαιώνει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί που είχε απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας 4-1 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 5' με εύστοχο πέναλτι του Σβαμπ και στο 14' ισοφαρίστηκε από τον Παμλίδη στην πρώτη και μοναδική τελική του Απόλλωνα στο παιχνίδι, για να έρθει όμως η δυναμική απάντηση από τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο ημίχρονο.

Μέσα σε έξι λεπτά, οι ασπρόμαυροι βρήκαν δύο γκολ από τους Σβιντέρσκι και Μιχαηλίδη (66', 72') και καθάρισαν την υπόθεση νίκη ενώ το κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Αουγκούστο έγραψε το τελικό 4-1 με εκτέλεση πέναλτι.

Γρήγορο γκολ για ΠΑΟΚ, άμεση απάντηση από Απόλλωνα

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ καθώς την πρώτη φορά που πάτησαν την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπίσεσβαρ έγινε κάτοχος της μπάλας σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ και αφού έκανε ωραίο κοντρόλ, τη γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής για τον προωθημένο Τέιλορ. Εκείνος ανατράπηκε από τον Τουτουαρίμα που έπεσε πάνω του και ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την ευθύνη και να ξεγελάει τον Κότσαρη για το 1-0.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά ο Απόλλωνας επιχείρησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να δείξει και αυτός τα δόντια του, με το ευτύχημα για τους παίκτες του Τζανλούκα Φέστα να είναι πως και εκείνοι κούνησαν δίχτυα στην πρώτη φάση τους. Ο Ντομίνγκες έβγαλε σέντρα από τα δεξιά στο 14' και ο Παμλίδης έβαλε πλάτη τον Τέιλορ, για να πάρει την κεφαλιά προ του εξερχόμενου Πασχαλάκη και να κάνει το 1-1.

Αυτή ήταν και η μοναδική τελική για την ελαφρά ταξιαρχία στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν όμως αρκετή για να τη στείλει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1, αφού ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε παρά το 72% κατοχής να ασκήσει μεγάλη πίεση. Από τις 6 τελικές του, οι 3 ήταν εντός εστίας και πέρα από το γκολ και μία εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Κότσαρη, μία ήταν η μεγάλη στιγμή του.

Αυτή ήρθε στο 25' όταν έδρασε από τα αριστερά (η "δυνατή" πλευρά του σε αυτό το διάστημα, την ώρα που οι Ζίβκοβιτς και Τέιλορ σίγησαν στα δεξιά), με τους Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Βιεϊρίνια να συνεργάζονται και το σουτ του Αουγκούστο να υποχρεώνει τον Κότσαρη σε τρομερή εκτίναξη, όπου έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Αύξησε την πίεσή του στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγαλύτερη ένταση και καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι του και υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να κλειστούν γύρω από τα καρέ τους, για να απειλήσει άμεσα στο 49', με την κεφαλιά του Σβιντέρσκι που ανάγκασε τον Ιωαννίδη να διώξει σωτήρια μέσα από τη μικρή περιοχή της ομάδας του.

Στο 56ο λεπτό ο Ελ Καντουρί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή όμως το γκολ του δεν μέτρησε καθώς μετά από έλεγχο της φάσης μέσω VAR φάνηκε πως ήταν σε θέση οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν όμως το πόδι από το γκάζι και τελικά να βλέπουν την πίεσή τους να καρποφορεί στο 66'.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Τότε που οι Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί συνδυάστηκαν άψογα, με τον Μαροκινό να περνάει τη μπάλα στον Σβιντέρσκι και τον Πολωνό να κάνει κάθετη κίνηση στον χώρο, για να νικήσει με διαγώνιο συρτό σουτ τον Κότσαρη και να γράψει το 2-1 μέσα σε αποθέωση από το κοινό στην Τούμπα.

Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους Θεσσαλονικείς που συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στο 72' βρήκαν και τρίτο γκολ, από στημένη φάση. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μιχαηλίδης πετάχτηκε δυνατά στο ύψος της μικρής περιοχής στο δεύτερο δοκάρι, για να νικήσει με καρφωτή κεφαλιά τον αντίπαλο κίπερ για το 3-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Λουτσέσκου άρχισε τη διαχείριση καθώς μέχρι το 77' προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές, με τους Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Σβιντέρσκι και Ελ Καντουρί να παραχωρούν τη θέση τους σε Ροντρίγκο, Κούρτιτς, Άκπομ και Μουργκ αντίστοιχα.

Στο 84' έκλεισαν οι αλλαγές του Ρουμάνου προπονητή, με τον Μπίσεσβαρ να δίνει τη θέση του στον Κωνσταντέλια, ενώ στον απέναντι πάγκο προχώρησε σε αλλαγές και ο Φέστα, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του που έμοιαζε "σκασμένη" στο δεύτερο ημίχρονο (έπαιξε ρόλο και η υποχρεωτική αλλαγή του Λισγάρα λόγω τραυματισμού) και μοιραία δέχτηκε τα γκολ από τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, στο τέταρτο από τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων μπήκε και το κερασάκι στην τούρτα της άνετης επικράτησης του Δικεφάλου στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άκπομ να κερδίζει πέναλτι από τον Μπαξεβανίδη και τον Αουγκούστο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 για την ομάδα του.

Αποτέλεσμα που ήρθε δίκαια αν αναλογιστεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ έκλεισε το παιχνίδι με 16 τελικές, εκ των οποίων οι 7 στο στόχο και με xgoals στο 2.54, έναντι μόλις 2 τελικών του Απόλλωνα όπου τα xgoals του έφτασαν στο πενιχρό 0.12.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά στοιχεία του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ