STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-2: Πλήρωσε την αστοχία του κόντρα στον εξαιρετικό Απόλλωνα

Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζουν μέσα στην Τούμπα
Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πανηγυρίζουν μέσα στην Τούμπα EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-2) όντας αρκετά άστοχος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στους φιλοξενούμενους που ήταν εξαιρετικοί στη διάρκεια των 90 λεπτών. (VIDEOS)

Άλλη μια απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ στη φετινή Super League με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να έρχεται ισόπαλη με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα με 2-2 και μάλιστα οι γηπεδούχοι μπορούν να αισθάνονται και τυχεροί για τον βαθμό που πήραν καθώς ισοφάρισαν στο 88'.

Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν στο σκορ πλήρωσαν την αστοχία τους και την επιπολαιότητα τους σε κάποιες φάσεις του αγώνα καθώς δεν κατάφεραν να κάνουν τις τελικές που δημιούργησαν γκολ με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι καλό από το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ με την απώλεια των δύο αυτών βαθμών μπορεί να βρεθεί πίσω από την ΑΕΚ ή τον Άρη ανάλογα με το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου από την πλευρά τους ήταν εξαιρετικοί, δεν κλείστηκαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, κυνήγησαν κάθε ευκαιρία που τους έδωσε ο ΠΑΟΚ μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή στο σκορ και αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά ίσως έφευγαν με τη νίκη από την Τούμπα.

Βέβαια ο Απόλλων Σμύρνης είδε ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα τον Βιτλή να τραυματίζεται σοβαρά μετά από σύγκρουση του με τον Βέρχουλστ και υπάρχει έντονη ανησυχία για το χρονικό διάστημα της απουσίας του.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΩΣΕ"

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, απείλησε τον Απόλλωνα Σμύρνης, κατάφερε να προηγηθεί αλλά δεν "κλείδωσε" το ματς δίνοντας έτσι της δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν σε αυτό.

Ο Ουάρντα ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή στο 29' την ώρα που ο Απόλλωνα Σμύρνης έφτανε με δυσκολία προς την εστία του Ζίβκοβιτς ενώ όποια τελική έκανε στο πρώτο 45λεπτο ήταν απελπιστικά άστοχη.

Βέβαια και ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του πέρα από το γκολ του Ουάρντα είχε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες τις οποίες είτε τις σπατάλησε, είτε είδε τον Βέρχουλστ να του λέει όχι με σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Κρμέντσικ και Μουργκ.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΜΕ VAR ΚΑΙ 1-1

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 52' μετά από εκτέλεση πέναλτι που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Ιωαννίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε την κοφτή ντρίμπλα και ο Καντουρί τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Φωτιάς έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά στην πρώτη διακοπή τον κάλεσε το VAR για να δει ξανά τη φάση και έδωσε την παράβαση. Ο Τσαμπούρης έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα και νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-1.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΟΚ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν στην επίθεση και ο Πάμπλο Γκαρσία είχε περάσει στο ματς τους Καγκάβα και Σβιντέρσκι και ο Απόλλων Σμύρνης προσπαθούσε με τις δικές του αλλαγές να πάρει το καλύτερο. Οι γηπεδούχοι και πάλι έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη, έβλεπαν τον Βέρχουλστ να πιάνει ότι πήγαινε προς την εστία του και περίμεναν μια καλή αντεπίθεση.

Αυτή ήρθε στο 81' με τον Φερνάντεθ να παίζει ωραία το ένα-δυο με τον Κάλισιρ, μπήκε από τα αριστερά και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ζίβκοβιτς δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε αρχικά να φέρει το ματς στα ίσια και αν μπορέσει να φτάσει στην ανατροπή για να πάρει τελικά το τρίποντο. Δεν κατάφερε όμως να πετύχει δύο τέρματα στα λεπτά που απέμεναν παρά μόνο να ισοφαρίσει με το πέμπτο φετινό γκολ του Ίνγκασον.

Σε μια φάση καρμπόν με τα προηγούμενα παιχνίδια στο 88' έγινε το κόρνερ από τα δεξιά ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ίνγκασον με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε για την ομάδα του σε 2-2.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το 90+8 που έληξε η αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με εκτελέσεις φάουλ αλλά η μια βρήκε στο τείχος και η δεύτερη έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βέρχουλστ.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ