ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Από τη Λαμία… στα playoffs

ΠΑΟΚ: Από τη Λαμία… στα playoffs
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Τα δεδομένα που ισχύουν για τον ΠΑΟΚ λίγο πριν από τη διαδικασία που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Οι απουσίες, το επιβαρυμένο, λόγω Ευρώπης, πρόγραμμα και η τιμωρία της Τούμπας στην πρεμιέρα

Η θέση του ΠΑΟΚ στα playoffs θα κριθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα του στη Λαμία. Με νίκη η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι είτε πρώτη θέση, είτε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας θα είναι σημαντικό και σε ότι αφορά στις τιμωρίες των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου καθώς υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο όριο. Από αυτούς οι δυο βέβαια από αυτούς, Μιχαηλίδης και Σάστρε δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού.

Αυτοί που θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορεί οι κάρτες να μην μεταφέρονται στα playoffs, αλλά οι ποινές μεταφέρονται είναι οι: Κοτάρσκι, Κωνσταντέλιας, Τάισον και Μπράντον Τόμας.

Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς αντικρίσει κίτρινη κάρτα θα χάσει υποχρεωτικά, βάσει κανονισμού, το πρώτο ματς των playoffs.

Το μέτωπο των τραυματιών

Ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ χειρουργήθηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, την ώρα που ο Γιάννης Μιχαηλίδης εκτιμήθηκε ότι θα χρειαστεί 4-5 εβδομάδες εκτός προπονήσεων. Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει πιθανότατα όλα τα παιχνίδια του Μαρτίου μειώνοντας σημαντικά τις επιλογές του Λουτσέσκου στο κέντρο της άμυνας του.

Ο Ζόαν Σάστρε που υπέστη κάταγμα στο θώρακα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, έμεινε εκτός αποστολής με Λαμία και αναμένεται να απουσιάσει και από την πρεμιέρα των playoffs. Η κατάσταση του Ισπανού αξιολογείται από το ιατρικό επιτελείο του Δικεφάλου.

Το βαρύ πρόγραμμα και η τιμωρία της Τούμπας

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει να βγάλει επιπλέον επιβάρυνση στο ξεκίνημα της διαδικασίας που θα αναδείξει τον πρωταθλητή. Και αυτό διότι το παιχνίδι της πρεμιέρας των playoffs θα είναι ενδιάμεσα από τις δύο αναμετρήσεις με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ (στις 7/3) στην πρωτεύουσα της Κροατίας και στις 14/3 στη Θεσσαλονίκη, χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς).

Επιπλέον με βάση τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ο Δικέφαλος που θα είναι γηπεδούχος (έχοντας πάρει κλειδάριθμο λόγω των υποχρεώσεων του στην Ευρώπη) θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα σε άδεια Τούμπα. Και αυτό εξαιτίας της τιμωρίας που του επιβλήθηκε από την ΔΕΑΒ για κροτίδες στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος του στην πρεμιέρα θα γίνει γνωστός μετά την κλήρωση της Δευτέρας.

Άντεξε και απέφυγε κάποια γκέλα

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πλαίσιο μέσα στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει τους στόχους του στα plaoffs. Με το βαρύ πρόγραμμα του Φεβρουαρίου και τα 4 συνεχόμενα μεγάλα ντέρμπι, να έχει αφήσει τα αποτυπώματα του στην πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου, χωρίς πάντως βαθμολογικά να του έχει κοστίσει και πολύ αφού παραμένει πολύ κοντά στην πρώτη θέση.

Αγωνιστικά στα δυο παιχνίδια που ακολούθησαν φαίνεται πως έχει χαθεί η φρεσκάδα του προηγούμενου διαστήματα. Ίσως αυτό να είναι αποτελέσματα των προβλημάτων που προέκυψαν με τιμωρίες, ιώσεις και τραυματισμούς.

Το συγκρότημα του Λουτσέσκου άντεξε πάντως και απέφυγε κάποια βαθμολογική απώλεια κάτι που θα πρέπει να κάνει και στην αυλαία της κανονικής περιόδου στη Λαμία.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ