EUROPA LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν 4-1: Μαγεία με Γκαρσία

Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Αϊντχόφεν
Ο Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με τέσσερα γκολ στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου έφθασε σε επική ανατροπή και συνέτριψε με 4-1 Αϊντχόφεν. Στη δεύτερη θέση ο Δικέφαλος.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ πληρώνοντας το κακό του πρώτο ημίχρονο από την Αϊντχόφεν, αλλά με τέσσερα γκολ σε 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έφθασε σε τρομερή ανατροπή και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου του Europa League.

Ο Πάμπλο Γκαρσία μοιάζει να έχει αλλάξει τσιπ στον Δικέφαλο. Το τρομερό δεύτερο μέρος, ο πάντα ουσιαστικά και ώριμος Σβαμπ, ο εκρηκτικός Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Τζόλης - ένα παιδί που γνωρίζει καλά ο Πάμπλο Γκαρσία καθώς δούλεψε μαζί του στην Κ19 υπέγραψαν το θρίαμβο έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

Ο ΠΑΟΚ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Ο ΠΑΟΚ είχε ενέργεια, αλλά ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κατάφερε όχι να απειλήσει, ούτε καν να προσεγγίσει την εστία του Μβογκό.

Και η στατιστική είναι αμείλικτη, καθώς έδειξε ότι ο Δικέφαλος δεν είχε τελική προς την εστία της Αϊντχόφεν στα πρώτα 45 λεπτά.

Όλη κι όλη μια αξιόλογη προσπάθεια που έμεινε, ωστόσο, ημιτελής καθώς ο Μβογκό βγήκε και μάζεψε στην πάσα του Ζίβκοβιτς για τον Μπίσεσβαρ.

Το γκολ ήλθε φυσιολογικά σε εκτέλεση πέναλτι - το κέρδισε ο Μάλεν από τον Σβαμπ - του Ζάχαβι.

Η ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έμεινα άπραγος και στο ημίχρονο προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές, χωρίς ωστόσο να μετασχηματίσει τη διάταξη του Δικεφάλου.

Έβγαλε τον Τσόλακ που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην άμυνα της Αϊντχόφεν, έβγαλε και τον Μπίσεσβαρ και πέρασε τον Τζόλη.

Αλλαγές που προσέδωσαν άλλη δυναμική στον Δικεφάλο και τον οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπη.

ΠΕΤΟΥΣΕ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ

Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου. Έφθασε στην ανατροπή και τι ανατροπή.

Τέσσερα γκολ ο Δικέφαλος. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζόλης εκτέλεσε το κόρνερο, ο Μβογκό απομάκρυνε, ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ και ο Σβαμπ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 56' ο Σέρβος βρήκε το γκολ με την κλασική του κίνηση φεύγοντας από δεξιά και φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό, πόδι με το οποίο εκτέλεσε τον Μβογκό.

Το 3-1 έγινε στο 58ο λεπτό με τον Τζόλη να βγαίνει από αριστερά, να συγκλίνει προς το κέντρο και με εξαιρετικό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

ΤΟ COPY-PASTE ΤΟ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ ήλθε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε και πάλι την ίδια κίνηση. Μια κίνηση που δεν κατάλαβαν ούτε αυτή τη φορά η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν.

Μια κίνηση που είχε κάνει και με την Μπενφίκα. Την κλασική κίνηση του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος υπέγραψε το θρίαμβο του Δικεφάλου που πέρασε στη δεύτερη θέση και πλέον βλέπει υπό άλλη οπτική γωνία την πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (81' Τσιγγάρας), Ντούγκλας Αουγκούστο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46' Τζόλης), Τσόλακ (46' Σβιντέρσκι).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογκό, Τέτζε, Σανγκαρέ (83' Λεντέζμα), Μποσκαλί, Μαξ, Τόμας (58' Μαντουέκε), Ροσάριο (46' Φάιν), Γκέτσε (83' Σαϊμπαρί), Ιχάταρεν (58' Μάουρο Ζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.

ΓΚΟΛ: 47' Σβαμπ, 56', 66' Ζίβκοβιτς, 58' Τζόλης / 21' πεν. Ζάχαβι

ΚΑΡΤΕΣ: 18' Ντούγκλας, 20' Σβαμπ / 77' Σανγκαρέ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάμιαν Στεφάνσκι (Πολωνία)

ΒΟΗΘΟΙ: Μάρτσιν Μπόνιεκ (Πολωνία), Ντάβιντ Γκόλις (Πολωνία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γρανάδα (4-1)

2. ΠΑΟΚ (5-2)

3. Αϊντχόφεν 3 (4-7)

4. Ομόνοια 1 (2-5)



TAGS EUROPA LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ