STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία των δύο δικεφάλων από το πρώτο ημίχρονο

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα INTIME

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής των playoffs. Τα γκολ πέτυχαν ο Άμραμπατ για την Ένωση στο 15' και ο Τσόλακ στο 27'. Μείωσε την απόσταση από τον τέταρτο Άρη, η Ένωση.

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι των δύο δικεφάλων στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα γκολ (1-1). Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου ήταν ανώτεροι σε γενικές γραμμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχουν καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια. Τα γκολ πέτυχε ο Άμραμπατ στο 15' και ο Τσόλακ στο 27'.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό. Ο Αμραμπάτ από αριστερά έδωσε στον Χατζισαφί που απέφυγε τον Τέιλορ. Ο Ιρανός μπακ έκανε χαμηλή πάσα για τον Κριχόβιακ που έστρωσε στον Αμραμπάτ κι αυτός με βολέ έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 27'. Ο Τσούμπερ έκανε λάθος σε καίριο σημείο κοντά στην περιοχή του Στάνκοβιτς. Ο Μουργκ πήρε την μπάλα και έδωσε κάθετη τον Τσόλακ, ο οποίος με ωραία εκτέλεση έκανε το 1-1. Νωρίτερα ο Κροάτης είχε πετύχει γκολ στο 6', το οποίο ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR για χέρι.

Η Ένωση σε γενικές γραμμές ήταν ελαφρώς ανώτερη από τον ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ανωτερότητά της με κάποιο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Την ίδια στιγμή και οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που είχαν, με αποτέλεσμα να μη βρουν δεύτερο γκολ.

Αποκορύφωμα των ευκαιριών των γηπεδούχων ήταν το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 84'. Ο Μουργκ έστρωσε στον Πορτογάλο επιθετικό και αυτός από θέση τετ-α-τετ έστειλε την μπάλα με ωραίο πλασέ στη συμβολή των δοκαριών του Στάνκοβιτς.

Εκτεταμένο rotation ο Λουτσέσκου, με Άμραμπατ στην κορυφή και υπό το βλέμμα του Αλμέιδα η ΑΕΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Συγκεκριμένα μόνο οι Πασχαλάκης, Μουργκ και Α. Ζίβκοβιτς ξεκίνησαν και στα δύο παιχνίδια, κάνοντας έτσι οκτώ αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά ο Οφρυδόπουλος παρέταξε την Ένωση με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες. Ο Άμραμπατ αγωνίστηκε στην κορυφή και εναλάσσοταν με τον Λιβάι Γκαρσία, μιας και ο Αραούχο θα είναι στα πιτς, μέχρι το φινάλε τη σεζόν, αλλά και ο Χατζισαφί αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο αντί του Μοχαμάντι. Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από αρκετούς μήνες έκανε ο Αλεξάντερ Φράνσον, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 84ο λεπτό. Οι παίκτες της ΑΕΚ, έπαιξαν υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα.

Ανώτερη η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ακυρώθηκε γκολ του Τσόλακ στο έκτο λεπτό

Ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα νωρίς στο σκορ στο έβδομο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα, ο Κροάτης επωφελήθηκε από τις κόντρες και έκανε το σουτ, νικώντας τον Στάνκοβιτς. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, για χέρι του Τσόλακ, πριν εκτελέσει.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Άμραμπατ, η Ένωση είχε τις προϋποθέσεις να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Λιβάι Γκαρσία όταν μπήκε στην περιοχή του Πασχαλάκη, γλίστρησε και έχασε την ισορροπία του.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό αλλά λίγες φάσεις στις δύο εστίες στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται. Στο 34' η ΑΕΚ έχασε μια πολύ καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Τέιλορ δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση και ο Χατζισαφί έκλεψε την μπάλα στην περιοχή από πλάγια θέση. Ο Ιρανός μπακ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Σιμάνσκι έκανε το σουτ με πλασέ, όμως ο Μιχάι με σωτήρια επέμβαση, έσωσε τους γηπεδούχους.

Τρία λεπτά μετά απείλησε εκ νέου η Ένωση. Ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μάνταλος έπιασε μια ωραία γυριστή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη σε μια εξαιρετική επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Άμραμπατ από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ, έχοντας και τον Πασχαλάκη εξουδετερωμένο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 44' με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίτριτσα, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική. Αρχικά η Ένωση απείλησε με μια κεφαλιά του Τζαβέλλα στο 45+1', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ, όμως αυτή πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Άντριγια Ζίβκοβιτς έπιασε ένα πλασαριστό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δεν αξιοποίησαν κάποια ευκαιρία στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να κάνει λάθος στη σέντρα, καθώς ο Άμραμπατ αντί για να δώσει πάσα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να σφυρίξει έμμεσο. Η πρώτη τελική ήταν από πλευράς Ένωσης στο 47'. Ο Κριχόβιακ δοκίμασε ένα σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά μετά όμως, ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε μια σπουδαία επέμβαση σε ένα εξαιρετικό σουτ του Τσούμπερ εντός περιοχής, την πρώτη απειλητική στιγμή του ημιχρόνου.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 52' ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο ημίχρονο. Ο Σάστρε που είχε στο ρεπερτόριό του το μακρινό σουτ, το επιχείρησε με το αριστερό, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσόλακ αρχικά και ο Ζίβκοβιτς στη συνέχεια δεν μπόρεσαν από πολύ κοντά να νικήσουν τον Αυστριακό κίπερ.

Μετά από αυτή τη φάση, κόπασε ο ρυθμός με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες με μικρότερη συχνότητα. Στο 67' ο Τσούμπερ δοκίμασε να απειλήσει με μια λόμπα εντός περιοχής, ωστόσο η μπάλα πήγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο να απειλήσει στο 80ο λεπτό. Ο Μίτριτσα έστρωσε προς τον Σάστρε στο ύψος της περιοχής, όμως ο Σιμάνσκι την τελευταία στιγμή έσωσε τους παίκτες της ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια ευκαιρία τους, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 84ο λεπτό με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

Μη χάσετε την Game Night στις 23:00 με όλη τη δράση της 6ης αγωνιστικής των playoffs

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ