ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΟ-Κέρκυρα 2-2

ΠΑΟ-Κέρκυρα 2-2
Νίνης

Η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για την Κέρκυρα κόντρα στον Παναθηναϊκό και το τελικό 2-2 την οδήγησε στην Β' Εθνική

Γκουέλα και Σκούφαλης οι σκόρερ των Κερκυραίων που διαμαρτύρονται για το πρώτο γκολ του «τριφυλλιού», (φάουλ του Νίνη) ενώ είδαν στο 84’ τον Αναστασιάδη να απομακρύνει πάνω στον Γκουστάβο και να πετυχαίνουν αυτογκόλ.
Με αρνητικό ρεκόρ αποχαιρετάει ο Βίκτορ Μουνιόθ το «τριφύλλι» που για άλλη μια αγωνιστική δεν μπόρεσε να νικήσει (έξι συνεχή ματς αυξάνοντας την διαφορά από ΟΣΦΠ και ΑΕΚ σε μεγάλο βαθμό), ωστόσο έσωσε τα προσχήματα και έκανε τους λιγοστούς οπαδούς τους να τους χειροκροτήσουν για την αξιοπρεπή τους εμφάνιση και την πολύ καλή εικόνα του (έπαιξε με πάθος) στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε (75’ Τζόρβας), Άντονσον, Κώτσιος, Μόρις, Νίλσον Μπίσκαν, Λεοντίου, Χαραλαμπίδης (75’ Μπόβιο), Ίβανσιτς (46’ Θεοδωρίδης), Νίνης, Παπαδόπουλος.

Κέρκυρα (Μ. Τεννές): Σιντιμπέ, Τόσκας, Φούφουλας (63’ Αναστασιάδης), Σίκοφ, Ντα Σίλβα, Καραδήμος (74’ Τζαβέλλας), Καγκιούζης, Γκουστάβο, Σκούφαλης, Γκουέλα, Καρβάλιο.

Διαιτητής: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)
Βοηθοί διαιτητή: Ιωσηφόγλου Ν. (Αθηνών), Καλαϊτζίδης Χ. (Αθηνών)
Τέταρτος Διαιτητής: Ζωγράφος Χ. (Αθηνών)
Κίτρινες: Λεοντίου / Σίσκοφ, Καγκούζης, Ντα Σίλβα, Σκούφαλης
Κόκκινες: Φλαβίνιο

Με μια ματιά



Με σύνθεση ανάγκης παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο της Λιβαδειάς κόντρα στην Κέρκυρα, λόγω των πολλών απουσιών αφού για πρώτη φορά αγωνίστηκαν από την αρχή οι Κώτσιος, Αντονσον και Χαραλαμπίδης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε τα πιο ισχυρά χαρτιά του για το αρχικό σχήμα καθώς η Κέρκυρα έπαιζε την παραμονή της στην κατηγορία στο παιχνίδι αυτό.

Αυτό φάνηκε και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ότι αναζητούσαν ένα γρήγορο γκολ για να τους φύγει γρήγορα το άγχος. Ετσι, στο 4’ ο Γκουέλα βρέθηκε σε θέση βολής, προσπάθησε να πλασάρει τον Εμπέντε, αλλά ο γκολκίπερ των «πράσινων» με έγκαιρη έξοδο κατόρθωσε να απομακρύνει.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καραδήμος με δυνατό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Καμερουνέζο γκολκίπερ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τελικά, η εδαφική υπεροχή και πίεση των Κερκυραίων απέδωσε «καρπούς» όταν στο 12’, ο Γκουέλα φάνηκε να σπρώχνεται από τον Νίλσον από πίσω και ο κ. Παπασταμάτης υπέδειξε άμεσα το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε και εκτέλεσε ο παίκτης από την ακτή του Ελεφαντοστού και από τα έντεκα βήματα έδωσε προβάδισμα στους «Φαίακες» που πλέον έδιωξαν το άγχος αφού με νίκη εξασφάλιζαν την παραμονή τους στην Α’ Εθνική.

Οι παίκτες του Βίκτορ Μουνιόθ στην πρώτη τους καλή ευκαιρία λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν άμεσα, αλλά δεν στάθηκαν τυχεροί. Με εκπληκτική ενέργεια ο Λεοντίου πέρασε και τον Σιντιμπέ αλλά το πλασέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια της φάσης ο Νίνης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό. Οι γηπεδούχοι με τον Μπίσκαν στο 20’ απείλησαν και πάλι αλλά το σουτ του Κροάτη πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει με την συμπλήρωση του ημίωρου και οι λιγοστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού άρχισαν τις αποδοκιμασίες προς τους παίκτες της ομάδας που δεν έδειχναν ορεξάτοι.

Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν και πάλι οι Κερκυραίοι με δράστη τον Γκουέλα που δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού», αλλά στην σέντρα του Σκούφαλη πλάσαρε μόλις άουτ μέσα από την μικρή περιοχή.

Το πρώτο άσχημο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Ιβανσιτς έξω από την περιοχή που εύκολα μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» είδαν την τύχη να τους γυρνάει και πάλι την πλάτη όταν στο 60’ ο Μπίσκαν έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μετά την σέντρα του Χαραλαμπίδη από τα δεξιά, αλλά η μπάλα όμως βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Εξι λεπτά αργότερα, έγινε η φάση του αγώνα όταν ο Σιντιμπέ σε λάθος έξοδο, αφού βρέθηκε έξω από την περιοχή του και δεξιά, προσπάθησε να διώξει, ο Νίνης όμως με τάκλιν του πήρε την μπάλα με εμφανή φάουλ, αλλά ο Παπασταμάτης δεν υπέδειξε κάτι αλλά ο νεαρός παίκτης πλάσαρε εύστοχα από μακριά σε κενή εστία και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Φλαβίνιο φάνηκε να ζήλεψε τον Κροάτη άσο του Παναθηναϊκού και στο 71’ έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα όμως βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ θέλοντας να δώσει ανάσες σε μερικούς παίκτες έριξε στο ματς τους Μπόβιο και Τζόρβα στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα για φέτος.

Ο ταλαντούχος νεαρός γκολκίπερ των «πράσινων» τρία λεπτά αργότερα, αιφνιδιάστηκε τρία λεπτά αργότερα και δέχθηκε ένα εκπληκτικό γκολ από τον Σκούφαλη που έξω από την περιοχή εξαπέλυσε ένα «κεραυνό», δίνοντας προβάδισμα στους «Φαίακες».

Όμως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους Κερκυραίους, όταν στο 84’ ο Μπίσκαν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ στον εξερχόμενο Σιντιμπέ, ο Αναστασιάδης όμως στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε πάνω στον Γκουστάβο και κατέληεξε στα δίχτυα της Κέρκυρας.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα και ενώ τα νεύρα ήταν τεντωμένα, ο Φλαβίνιο κλώτσησε εν ψυχρώ τον Νίνη και αποβλήθηκε ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκουστάβο δεν μπόρεσε με απευθείας χτύπημα φάουλ να νικήσει τον Τζόρβα και να διατηρήσει τους «Φαίακες» στην Α’ Εθνική, που κλαίγοντας άκουσαν τα άσχημα μαντάτα από την Καλαμαριά (νίκη Λάρισας) και την Ξάνθη (νίκη Ηρακλή).

Συνέντευξη Τύπου

Μουνιόθ: " Παρατάξαμε την καλύτερη ενδεκάδα που θα μπορούσαμε να βάλουμε. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις αν είναι η τελευταία σου συνέντευξη Τύπου. Ενδεχομένως να υπάρχουν πολλές. Δεν ξέρω τι ν’ απαντήσω. Όλα είναι ανοιχτά. Ποτέ δεν ξέρεις. Ηρθαμε για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Τα γκολ της Κέρκυρας προήλθαν από δικά μας λάθη. Δυστυχώς για την Κέρκυρα αυτός ο αγώνας την οδήγησε στον υποβιβασμό. Εύχομαι να επιστρέψει στο συντομότερο.".

Σπίτσα (βοηθός Τεννέ): " Ξέραμε πολύ καλά ότι μόνο με νίκη θα μέναμε στην κατηγορία. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Προηγηθήκαμε δύο φορές. Το πρώτο γκολ είναι πεντακάθαρο φάουλ. Ο διαιτητής δεν το είδε".

Όλα τα λεφτά...

Το εκπληκτικό γκολ του Σκούφαλη που δεν ήταν αρκετό για την Κέρκυρα για να σωθεί και η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου που είχε συνεχή αλλαγή συναισθημάτων κυρίως για τους φιλοξενούμενους. Επίσης την παρουσία του Ιγκόρ Μπίσκαν που μετά το ματς στο τελικό Κυπέλλου απέδειξε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι αφού ήταν ο κορυφαίους του αγώνα.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα

Την μικρή παρουσία των απογοητευμένων οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και την εν ψυχρώ κλωτσιά του Φλαβίνιο στον Νίνη.



























































TAGS ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ