ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Παναθηναϊκός: Ξεμπλοκάρει το θέμα με τα χωματουργικά στο Βοτανικό

Η μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
Η μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό INTIME

Η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας ενέκρινε προϋπολογισμό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ για χωματουργικές εργασίες πάσης φύσεως στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ένα βήμα προκειμένου να ξεκολλήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον καθαρισμό του χώρου που θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό πήρε η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας κατά τη συνεδρίαση της την Τρίτη (19/3) καθώ υπήρξε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ για τις "Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων".

Η έγκριση αυτή θα "ξεμπλοκάρει" το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου που θα ανεγερθεί το γήπεδο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 19ης Μαρτίου 2024 ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις, που αφορούν και στην χρηματοδότηση έργων του ΔΑ στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ:

1) Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, στην με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/21824/508-27.02.2024 Ανακοίνωση πρόθεση χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», κωδικό πρόσκλησης 317, Α/Α ΟΠΣ: 7502, Ποσού 115.000.000,00€, που αφορά στην Πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό» προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του ΤΠΑ/ΠΠ.

2) Έγκριση της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων στην με αριθμ. πρωτ.25305/21-3-2023 Πρόσκληση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων νέων έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων» ανά άξονα προτεραιότητας ως κάτωθι:

2.11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

"Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (1η ΣΣΕ)» διάρκειας 4 μηνών (η διάρκεια εκτέλεσης του κύριου έργου κατασκευής είναι 36 μήνες), συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ με συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 6.863.881,99 €, (έργο που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής)".

TAGS ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ