STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Βόλος 0-0: Προβλημάτισαν στο πρώτο μέρος οι πράσινοι, άρεσαν στο δεύτερο

Παναθηναϊκός - Βόλος 0-0: Προβλημάτισαν στο πρώτο μέρος οι πράσινοι, άρεσαν στο δεύτερο
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 στο φιλικό με το Βόλο με τους πράσινους να προβληματίζουν με την εικόνα τους στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ενώ η είσοδος του Τσέριν και η αλλαγή του συστήματος βελτίωσε το τριφύλλι στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 στο φιλικό με το Βόλο την Κυριακή το βράδυ στη Λεωφόρο με τους πράσινους να προβληματίζουν με την εικόνα τους στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου αλλά και τη συγκέντρωση που δεν είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Η είσοδος του Τσέριν με την έναρξη του δευτέρου μέρους και η αλλαγή του συστήματος βελτίωσε το τριφύλλι στο δεύτερο 45λεπτο με τον Παναθηναϊκό για ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, το τρίτο, να μην μπορεί να σκοράρει και να μένει στο μηδέν.

Αντίθετα και για πρώτη φορά στα φιλικά που έδωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τον αντίπαλο να δημιουργεί τόσες πολλές φάσεις, τις περισσότερες στο πρώτο μέρος και σίγουρα αυτό είναι κάτι που σημείωσε στο μπλοκάκι του ο Σέρβος τεχνικός.

Με 4-2-3-1, χωρίς δημιουργία και συγκέντρωση

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Γιοβάνοβιτς να δοκιμάζει ένα 4-2-3-1 με τον Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη. Συγκεκριμένα ο Μπρινιόλι ήταν στην εστία, ο Κώτσιρας ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Χουάνκαρ αριστερά με τους Σένκεφελντ, Μάγκνουσον να είναι το αμυντικό δίδυμο. Οι Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος ήταν το δίδυμο στα χαφ με τους Αϊτόρ, Παλάσιος στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Καρλίτος πίσω από τον Ιωαννίδη.

Οι πράσινοι μπήκαν στο ματς έχοντας την υπεροχή στην αναμέτρηση, την κατοχή της μπάλας αλλά την ίδια ώρα δεν είχαν δημιουργία και δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κλέιμαν ώστε να απειλήσουν την εστία του Βόλου.

Όλα αυτά στο πρώτο μισάωρο, γιατί εν συνεχεία και από το 30 έως το 45' ο Βόλος ήταν κυρίαρχος στο φιλικό, έφτιαξε έξι τελικές προσπάθειες, είχε δοκάρι και είδε τον Μπρινιόλι κυρίως αλλά και τους Πέρεθ, Χουάνκαρ να σώζουν τους πράσινους και το 0-0 παρέμεινε στη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Έξι φάσεις σε δέκα λεπτά ο Βόλος

Αρχικά στο 36' ο Μπαριέντος με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιχείρησε να νικήσει τον Μπρινιόλι που με επέμβαση στη δεξιά του γωνία είπε όχι. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε κακή μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα όταν ο Παλάσιος έχασε τη μπάλα με το Βόλο να βγαίνει στην αντεπίθεση με τον Φαν Βερτ από τα αριστερά ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε ο Φαν Βερτ γύρισε στον Φερνάντες που έκανε το πλασέ και ο Πέρεθ έβαλε την προβολή και έκοψε τη μπάλα.

Ο Βόλος απείλησε ξανά στο 43' με τον Φερνάντες να κάνει ωραία ενέργεια και το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μπρινιόλι με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα του Παναθηναϊκού απομάκρυνε αρχικά ο Φερνάντες πήρε την κεφαλιά ο Μπρινιόλι έδιωξε με τη μπάλα να φτάνει στον Φαν Βερτ που επιχείρησε νέα κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Χουάνκαρ να διώχνει τη μπάλα.

Η είσοδος του Τσέριν και το 4-3-3

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έκανε μόλις μια αλλαγή. Έβγαλε τον Καρλίτος, έβαλε τον Τσέριν και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-3-3 με τον Σλοβένο να παίζει δίπλα στον Πέρεθ και τον Αλεξανδρόπουλο μπροστά τους.

Ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε καθώς έκλεισε τους χώρους προς την εστία του, είχε γρηγορότερη κυκλοφορία της μπάλας και καλύτερη δημιουργία σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και άρχισε να φτιάχνει και αυτός φάσεις και σημαντικές ευκαιρίες.

Αρχικά το τριφύλλι απείλησε με κεφαλιά του Ιωαννίδη από κοντά με τον Κλέιμαν να διώχνει σωτήρια και να κρατάει το μηδέν στην εστία του. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη φάση στο ματς όταν ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη σέντρα ο Ιωαννίδης το πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.

Οι πράσινοι έπαιξαν με τον ίδιο σχήμα για είκοσι λεπτά στο δεύτερο μέρος με τον Βόλο να μην μπορεί να βρεθεί καν στην περιοχή του Παναθηναϊκού ενώ και μετά τις επτά αλλαγές που έκανε στο 65' ο Γιοβάνοβιτς και πάλι το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή.

Είδε τον Κλέιμαν όμως να λέει όχι αρχικά στον Καμπετσή και εν συνεχεία στον Αϊτόρ που επιχείρησαν σουτ εκτός και εντός εστίας αντίστοιχα.

Ο Βόλος στο δεύτερο μέρος κατάφερε να απειλήσει μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα αλλά χωρίς κάποια αξιόλογη φάση όπως έκανε στο πρώτο 45λεπτο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (65' Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65' Σάντσες), Σένκεφελντ (65' Πούγγουρας), Μάγκνουσον (65' Σάρλια), Χουάνκαρ (65' Γκάνεα), Αλεξανδρόπουλος (65' Βαγιαννίδης), Πέρεθ (78' Ηλιάδης), Καρλίτος (46' Τσέριν), Αϊτόρ (78' Σαρδέλης), Παλάσιος (78' Φρόκου), Ιωαννίδης (65' Καμπετσής).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Γιούχα, Εσκοβάλ, Μεταξάς, Λούνα (78' Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (85' Ουντρεάγκο), Μεθκίδα, Φερνάντες (85' Παπαθανασίου), Φαν Φερτ (78' Σταμένκοβιτς)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ