ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Βλέπουν… ντέρμπι οι Ταμπόρδα και Κοντούρης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ταμπόρδα και Κοντούρης αναμένονται να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκης”.

Δουλεύει σε υψηλό τέμπο ο Παναθηναϊκός στη διάρκεια της διακοπής, ενώ πλησιάζει η ώρα της επιστροφής για τον Βισέντε Ταμπόρδα και τον Σωτήρη Κοντούρη. Το επιτελείο υπολογίζει ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει και τους δύο σε πλήρεις προπονήσεις.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς. Από τη Δευτέρα (5/10) θα μπει σε μέρη της προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Το επιτελείο δεν βιάζεται να τον ρίξει απευθείας σε όλο το πρόγραμμα. Τον επαναφέρει βήμα βήμα, με στόχο να βγάλει ολόκληρη την προπόνηση, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (8/10).

Καλά νέα υπάρχουν και για τον Κοντούρη. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασης χωρίς προβλήματα. Το χρονοδιάγραμμά του είναι σχεδόν το ίδιο με του Ταμπόρδα: η επιστροφή του σε πλήρεις προπονήσεις αναμένεται την Πέμπτη (8/10) ή το αργότερο την Παρασκευή (9/10).

Γρήγορη κυκλοφορία και ένταση

Στο γήπεδο, ο Τζέικομπ Νίστρουπ δούλεψε και σήμερα δύο πράγματα: την κυκλοφορία της μπάλας και την ένταση. Ζήτησε από τους παίκτες του να κυκλοφορούν γρήγορα τη μπάλα, να αποφασίζουν γρήγορα και να στέκονται σωστά στο γήπεδο.

Η προπόνηση άρχισε με προθέρμανση. Μετά οι πράσινοι έκαναν ασκήσεις κυκλοφορίας, όπου μετρούσε η ακρίβεια και η ταχύτητα της πάσας. Το τέμπο ανέβαινε σιγά σιγά και οι παίκτες δούλεψαν σε υψηλή ένταση μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα έκλεισε με παιχνίδι σε μικρούς χώρους. Εκεί ο Δανός τεχνικός ζήτησε γρήγορη μπάλα, συνεχή κίνηση και πίεση. Έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο πόσο γρήγορα σκέφτονται και εκτελούν οι παίκτες, και ζήτησε να μην πέσει η ένταση σε κανένα σημείο της άσκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ