ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "θα έχεις οτιδήποτε χρειαστείς" του Αλαφούζου στον Γιοβάνοβιτς ενόψει Γενάρη

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ενόψει Ιανουαρίου και της επανέναρξης του πρωταθλήματος θα κινηθεί στην ίδια λογική με το καλοκαίρι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αφήνει ξανά εν λευκώ την διαχείριση στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η κανονικότητα έχει επιστρέψει εδώ και καιρό στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Πρώτα η οικονομική, έπειτα από μία οδυνηρή τριετία που θα είναι πάντα εκεί για να διδάσκει όλα όσα έγιναν σαν... παράδειγμα προς αποφυγήν. Οι "πράσινοι" έφτασαν στο ναδίρ, υπέφεραν, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος ακριβοπλήρωσε όλα τα λάθη του, αλλά πλέον το χρέος και οι οφειλές σβήστηκαν και μπήκαν στο ντουλάπι.

Ύστερα ήρθε η δεύτερη κανονικότητα, αυτή του γηπέδου, μέσω ενός σπουδαίου προπονητή κι ανθρώπου, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος κατάφερε μέσα σε 18 μήνες, με καθημερινή δουλειά, αγώνα, σχέδιο και προγραμματισμό να δημιουργήσει ένα μικρό ποδοσφαιρικό "θαύμα", επαναφέροντας λίγο-λίγο τον Παναθηναϊκό στα φυσιολογικά στάνταρντς και "κυβικά" του. Κι έχοντας σ’ όλη αυτή τη διαδρομή την πλήρη στήριξη διοίκησης και μεγαλομετόχου, μαζί με τον οποίο έχτισε μία σχέση απόλυτου σεβασμού κι εμπιστοσύνης, πατώντας πάνω στους σωστούς κώδικες απευθείας επικοινωνίας και συνεργασίας.

Επιβεβαιώθηκε όλο αυτό κι επί του... πρακτέου απ’ τον τρόπο με τον οποίο (υπο)στήριξε ο Αλαφούζος όλη αυτή την προσπάθεια από τον Μάιο του 2021, με τον Σέρβο τεχνικό να έχει τον τελευταίο λόγο σε όλες τις αποφάσεις εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όχι τώρα, αλλά απ’ την πρώτη μέρα. Κι αυτό που έχει ήδη ξεκινήσει, θα συνεχιστεί... Όχι μόνο τώρα, αλλά και τους επόμενους μήνες σαν "αλυσίδα", με πράξεις και ουσία.

Μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς

Στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, όταν προέκυψαν ο ένας πίσω απ’ τον άλλο, όλοι αυτοί οι σοβαροί τραυματισμοί (ρήξεις χιαστού) των Τρουιγιέ, Αϊτόρ και Φρόκου μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών, όλη η ομάδα, όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού δέχθηκε ένα ισχυρό ψυχολογικό κι αγωνιστικό "σοκ", απ’ τα απανωτά χτυπήματα της ατυχίας.

Εκείνο το διάστημα ο Αλαφούζος σε συζητήσεις που είχε με τον Γιοβάνοβιτς ανέφερε πως εκείνο που προείχε σε πρώτη φάση, ήταν να σταθούν οι πάντες, ψυχικά, υλικά και ουσιαστικά δίπλα στους τρεις άτυχους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που είχαν μπει στην πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας τους.

Να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν

Για το δε αγωνιστικό, η κουβέντα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη: Να γίνουν όλα όσα έκρινε ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς ότι θα έπρεπε να γίνουν ενόψει Ιανουαρίου, για την ενίσχυση του ρόστερ και την κάλυψη των κενών, ανεξαρτήτως κόστους.

Κάτι που εν πολλοίς ίσχυσε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι "πράσινοι" επένδυσαν πάνω από 16 εκατ. ευρώ (με την εφορία) σε βάθος τριετίας και τετραετίας σε αγορές και συμβόλαια παικτών (Σπόραρ, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον, Τσέριν, Τσόκαϊ, Γκάνεα, Λοντίγκιν, Τρουιγιέ) που ανέβασαν την ποιότητα και το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της ομάδας.

Τα απαιτούμενα "εφόδια" στην ομάδα

Αυτή η πρόθεση υπάρχει και τώρα, ούτως ώστε να έχει ο Παναθηναϊκός όλα τα απαιτούμενα εφόδια και τις λύσεις που χρειάζεται για να εμφανιστεί αντίστοιχα ανταγωνιστικός στο δεύτερο μισό της σεζόν και να συνεχίσει μέχρι τέλους τη διαδρομή προς την ολοκληρωτική "επιστροφή" του.

Και τα ίδια λόγια επανέλαβε ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού "τριφυλλιού" προς τον Σέρβο τεχνικό και τις επόμενες ημέρες, όταν πλέον έπεσαν και οι παλμοί απ’ τα σερί ματς και ξεκίνησε η προετοιμασία για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν. "Θα έχεις ότι ζητήσεις κι αποφασίσεις εσύ ότι χρειάζεται η ομάδα" ήταν το μήνυμα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, δείχνοντας και τη δική του μεγάλη επιθυμία να παραμείνει και να φτάσει ο Παναθηναϊκός πρώτος ως τον τερματισμό. Κανονικότητα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ