ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το προφίλ της Ντνίπρο που θα αντιμετωπίσει το τριφύλλι στον 2ο προκριματικό του Champions League

Οι παίκτες της Ντνίπρο πανηγυρίζουν
Οι παίκτες της Ντνίπρο πανηγυρίζουν PRINT SCREEN

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Ντνίπρο στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League με τους Ουκρανούς να είναι μια ομάδα που δεν φοβίζει τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ντνίπρο στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League μετά την κλήρωση της Τετάρτης και σίγουρα η προσεχής αντίπαλος των πράσινων από την Ουκρανία δεν φοβίζει το τριφύλλι ενώ σίγουρα μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στις 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου ενώ το εκτός έδρας παιχνίδι θα γίνει σε ουδέτερη έδρα και όχι στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Δεν είναι επισήμως η διάδοχος της FC Dnipro (διαλύθηκε το 2019), ωστόσο είναι η ομάδα που ανέλαβε όλη την υποδομή της, συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών της, με το έτος ίδρυσής της να είναι το 2015 και το ταξίδι της στην πρώτη κατηγορία της Ουκρανίας να αρχίζει από το 2019 οπότε και ανέβηκε σε αυτήν.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρώσει την φετινή παρουσία της στο Conference League στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, ενώ τα περισσότερα παιχνίδια της στις εγχώριες διοργανώσεις τα έδωσε στην πόλη Ούζχοροντ.

Το μεγάλο αστέρι της είναι με διαφορά ο Άρτεμ Ντόβμπικ (στα 11.000.000 ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfer Markt), με τον 25χρονο Ουκρανό επιθετικό να έχει σπάσει φέτος όλα τα κοντέρ στο πρωτάθλημα με 24 γκολ και 6 ασίστ.

Η συντριπτική πλειονότητα των παικτών που ανήκουν στο ρόστερ της είναι γηγενείς (ξεχωρίζει ο κεντρικός μέσος, Ολεκσάντρ Πικαλιόνοκ, με 13 ασίστ), ενώ έχει σχηματιστεί και μία μικρή βραζιλιάνικη παροικία με 4 εκπροσώπους.

Τη φετινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Σαχτάρ και πίσω από τη Ζόρια. Στην Ευρώπη έφτασε έως τα μπαράζ για τους 16 του Conference League, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Έτος ίδρυσης: 2015

Τίτλοι: -

Έδρα: "Stadion Avanhard" (10.640 θεατών)

Προπονητής: Ολεκσάντρ Κούτσερ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ