ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Θέλει να δέσει με νέο συμβόλαιο και τον Τσέριν πριν από το Euro

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός που θέλει να επεκτείνει πέρα απ’ το 2026 το συμβόλαιο του Άνταμ Τσέριν, ο οποίος έχει αποδειχθεί μία απ’ τις πιο value for money μεταγραφές των τελευταίων ετών και οι επαφές με την πλευρά του Σλοβένου.

Είναι ένα απ’ τα πιο σημαντικά "κομμάτια" του "πράσινου" ρόστερ κι ένα απ’ τα πιο δυνατά πρότζεκτ του σημερινού Παναθηναϊκού, μαζί με τους Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργο Βαγιαννίδη. Η απόλυτη value for money μεταγραφή της τελευταίας διετίας, καθότι κόστισε μόλις 450.000 ευρώ απ’ τη Νυρεμβέργη (για το 100% των δικαιωμάτων του) και μέσα σε λιγότερο από 20 μήνες ανέβασε την αξία του και το status του στην αγορά.

Ο Άνταμ Τσέριν (περί ου ο πρόλογος) είναι απ’ τις "αθόρυβες" επενδύσεις που ουδέποτε μετάνιωσε ο Παναθηναϊκός και μοιάζει ως το απόλυτο παράδειγμα για το πώς πίσω απ’ τις πιο "λαμπερές" κινήσεις των μεγάλων ονομάτων, θα πρέπει να μπολιάζει μία ομάδα το δυναμικό της και με τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν (εκτός απ’ την ικανότητα) και τη φιλοδοξία να "μεγαλώσουν" ποδοσφαιρικά μέσα από μία ομάδα.

Αυτό ακριβώς που έκανε και κάνει κι ο 24χρονος μέσος, ο οποίος έχει κερδίσει σε απόλυτο βαθμό την εμπιστοσύνη (και) του Φατίχ Τερίμ, άφησε πίσω του τους τρεις τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω σε διαφορετικά διαστήματα της εφετινής σεζόν και πατάει... γκάζι για το φίνις της χρονιάς, προκειμένου κυνηγήσει τους δύο ελληνικούς τίτλους κι ακολούθως να ζήσει την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του:

Τα τελικά του Euro 2024 με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας στα γερμανικά γήπεδα. Με τον ίδιο να αποτελεί βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της παρέας του Ματίας Κεκ, όντας ένας απ’ τους μόλις 4 ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στην προκριματική φάση του Euro, ο οποίος δεν έχασε ούτε... δευτερόλεπτο απ’ τα 10 ματς που έδωσαν οι Σλοβένοι. Μετρώντας μάλιστα τρεις ασίστ κι ένα "χρυσό" γκολ με απευθείας φάουλ στο εκτός έδρας νικηφόρο 1-0 επί της Β. Ιρλανδίας, σ’ όλη αυτή την τρομερή διαδρομή της Σλοβενίας στα προκριματικά που την έφερε στα τελικά Euro για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια απουσίας.

Ο Τσέριν μετράει φέτος -παρά τους μικροτραυματισμούς του- 30 συμμετοχές με το "τριφύλλι" σ’ όλες τις διοργανώσεις (απ’ τα 45 ματς που έχουν δώσει ως τώρα οι "πράσινοι") με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ. Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι "πράσινοι" (σοφά ποιώντας) τον έκλεισαν με τετραετή σύμβαση τον Ιούλιο του 2022 κι ως εκ τούτου είναι καλά κατοχυρωμένοι απέναντι στην αγορά, με δεδομένο ότι το όνομά του αρχίζει πλέον να "κυκλοφορεί" ολοένα και πιο έντονα ελέω των πεπραγμένων του με το "τριφύλλι" και την Εθνική του.

Ο νέος κύκλος των συζητήσεων

Απ’ τα τέλη του περασμένου Αυγούστου με αρχές φθινοπώρου είχε γίνει μία πρώτη κουβέντα με τον εκπρόσωπό του για την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, με νέο πολυετές συμβόλαιο αναπροσαρμοσμένο ως προς τις αποδοχές του.

Οι επαφές αυτές μπήκαν για λίγο στην άκρη λόγω άλλων ζητημάτων που ήταν πολύ πιο άμεσα κι "επείγοντα" για τους "πράσινους, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Σλοβένων δημοσιογράφων, εδώ και λίγο καιρό υπήρξε ένας νέος κύκλος συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με δεδομένη πρόθεση απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού να "δέσει" τον Τσέριν με νέο συμβόλαιο πριν απ’ το φινάλε της σεζόν και κυρίως πριν από το Euro 2024, όπου είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει ο Σλοβένος μέσος ακόμη περισσότερο τις ποδοσφαιρικές "μετοχές" του, τραβώντας την προσοχή ακόμη περισσότερων κλαμπ, απ’ αυτά που τον "σκανάρουν" ήδη τους τελευταίους μήνες...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ