ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός: "Θα είναι τυχαίο το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται η μελέτη, ενώ φιλοξενήθηκαν 120.000 θεατές"

Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ λίγο πριν το Παναθηναϊκός - Μπράγκα
Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ λίγο πριν το Παναθηναϊκός - Μπράγκα EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ΟΑΚΑ και εκφράζει κάποιες απορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγη ώρα μετά τα όσα έγιναν γνωστά για τη στατικότητα του Ολυμπιακού Σταδίου και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα Ευρωπαϊκά ματς του τριφυλλιού έβγαλε σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στο πρόβλημα που έγινε γνωστό και εκφράσει κάποιες απορίες.

Η ανακοίνωση των πράσινων σημειώνει:

"Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη μελέτης για το στέγαστρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από κατασκευής του δεν ανταποκρίνεται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον Καλατράβα, εκ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων στο είδος αυτών των κατασκευών και από την Cimolai, την κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε σιδηρές κατασκευές, η οποία έχει κατασκευάσει τα σκέπαστρα των περισσότερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ στο έργο συμμετείχαν σπουδαιότατοι Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Υ.Γ. Θα είναι μάλλον τυχαίο γεγονός το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται μια μελέτη που ξεκίνησε το 2021, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο συγκεκριμένο γήπεδο 120.000 θεατές…

Υ.Γ.1 Ρωτήθηκε σχετικά με τη μελέτη που συντάχθηκε, ο Καλατράβα και η εταιρία Cimolai;

Υ.Γ.2 Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι η αρχική στατική μελέτη προέβλεπε πολύ βαριά τζάμια στην οροφή του στεγάστρου και τελικά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλεξιγκλάς/lexan, γιατί δεν προλάβαιναν το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές να αντέχει το βάρος των τζαμιών, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των lexan. Το γνωρίζουν αυτό αυτοί που έκαναν τη μελέτη στατικού ελέγχου; Περιμένουμε απαντήσεις/διευκρινίσεις".

TAGS ΟΑΚΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ