ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τέσσερα "όχι" για Εμμανουηλίδη και Μπουζούκη και πρόθεση για επέκταση

Ο Γιάννης Μπουζούκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα
Ο Γιάννης Μπουζούκης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Συνολικά τέσσερις προτάσεις δέχτηκε ο Παναθηναϊκός για τους Εμμανουηλίδη και Μπουζούκη, απάντησε σε όλες αρνητικά και τους ετοιμάζει νέα συμβόλαια.

Το τελευταίο 48ωρο δεν υπήρξε απλή... κινητικότητα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός γύρω από τα ονόματα των Γιάννη Μπουζούκη και Δημήτρη Εμμανουηλίδη, αλλά "βροχή" από προτάσεις από κλαμπ του εξωτερικού για τον δανεισμό τους με οψιόν αγοράς.

Στα emails των "πράσινων" έφτασαν δύο προτάσεις για τον Μπουζούκη κι άλλες δύο για τον Εμμανουηλίδη, κι όλο αυτό το "πακέτο" τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο (κοινός) ατζέντης των δύο παικτών με τον Πιέρ Ντρεοσί, το πρωί της Πέμπτης (14/1) στο "Γ. Καλαφάτης". Και οι τέσσερις προτάσεις, ωστόσο, κόπηκαν… μαχαίρι με άνωθεν εντολή, δηλαδή από τον Γιάννη Αλαφούζου, προς τον Γάλλο general manager.

Η πρώτη πρόταση για τον Μπουζούκη ήταν από τουρκική ομάδα Α’ Κατηγορίας και περιλάμβανε τον εξάμηνο δανεισμό του, με οψιόν αγοράς περίπου 800.000 ευρώ το προσεχές καλοκαίρι. Μάλιστα, η τουρκική ομάδα προσέφερε πλήρη κάλυψη των αποδοχών του 22χρονου μεσοεπιθετικού κι εγγυημένες συμμετοχές στα παιχνίδια της ως το καλοκαίρι, με στόχο να τον "δελεάσει". Η πρόταση αυτή ήταν "ενεργή" μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (14/1).

Η δεύτερη πρόταση ήταν από την πορτογαλική Φαμαλικάο (παρά το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, δεν "επιβεβαιωνόταν" το όνομά της, αυτή ήταν η ομάδα απ’ την Πορτογαλία) η οποία ζητούσε δανεικό τον Μπουζούκη, με οψιόν αγοράς 700.000 ευρώ, συν 30% ποσοστό μεταπώλησης.

Για τον Εμμανουηλίδη, η πρώτη πρόταση ήταν από την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ για τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς 500.000 ευρώ, ενώ η δεύτερη ήρθε από την κροατική Όσιγιεκ, με μικρότερο ποσό στην οψιόν.

Και οι τέσσερις προτάσεις απορρίφθηκαν από τον Παναθηναϊκό, με τον Πιέρ Ντρεοσί να τονίζει προς τον ατζέντη των δύο Ελλήνων παικτών πως "...είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Δεν πωλούνται από το κλαμπ, διότι και οι δύο αποτελούν πολύ σημαντικά πρότζεκτ στα οποία θέλει να επενδύσει ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια".

Εδώ, βεβαίως, υπάρχει κι ο... αντίλογος πως απ’ τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι θεωρεί και τους δύο παίκτες "πρότζεκτ", δεν έκανε και... πολλά (ειδικά φέτος) για να τους "υποστηρίζει" και στο αγωνιστικό κομμάτι, με το χρόνο συμμετοχής τους να είναι άκρως περιορισμένος.

Πηγές από την ΠΑΕ ανέφεραν πάντως πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος είναι κάθετος στο όλο ζήτημα και δεν συζητάει καν ενδεχόμενο πώλησης των Μπουζούκη κι Εμμανουηλίδη αυτή την περίοδο.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα δε, ο μεγαλομέτοχος των "πράσινων", σκοπεύει να κάνει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ατζέντη των δύο ποδοσφαιριστών, για να του ξεκαθαρίσει την επιθυμία του να παραμείνουν οι δύο παίκτες και τα επόμενα χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Όπως τονίζεται μάλιστα, υπάρχει πρόθεση απ’ την πλευρά του Αλαφούζου να προτείνει μονοετείς επεκτάσεις στα συμβόλαια τόσο του Μπουζούκη, όσο και του Εμμανουηλίδη, που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2022.

Δηλαδή να επεκταθούν έως τον Ιούνιο του 2023 (σε πρώτη φάση), θέλοντας να δείξει την ξεκάθαρη πρόθεση του κλαμπ να "επενδύσει" και στους δύο παίκτες που προέρχονται από τα "σπλάχνα" του κλαμπ.

Εν αναμονή του επόμενου ραντεβού λοιπόν...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ