ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Τελικός" με μισή ντουζίνα βασικές απουσίες

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπόλονι επαναφέρει -αναγκαστικά- ελλείψει άλλων επιλογών στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Μολό στο αποψινό (10/1, 19:30) ματς με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο και δίνει ξανά φανέλα βασικού στο Φώτη Ιωαννίδη. Επιστροφή για Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης, διεκδικεί θέση και ο Εμμανουηλίδης.

Άλλα 2-3 προβλήματα να προέκυπταν ακόμη στον Λάζλο Μπόλονι και στο τέλος θα χρειαζόταν να... ξεσκονίσει το δελτίο ποδοσφαιριστή, που έχει καταχωνιάσει από το 1992 στο μπαούλο των ποδοσφαιρικών του αναμνήσεων, για να βγαίνει η 20άδα!

Αυτή τη φορά η αποστολή που αναγκάστηκε να συνθέσει ο Ρουμάνος τεχνικός για τον αποψινό (10/1, 19:30), καθοριστικό αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο για τη 16η αγωνιστική της Super League, ήταν πραγματικά "εκτάκτου ανάγκης". Κι αυτό διότι ούτε λίγο-ούτε πολύ δεν θα έχει στη διάθεσή του εννέα παίκτες, εκ των οποίων οι έξι (μισή... ντουζίνα δηλαδή) είναι βασικά στελέχη της "πράσινης" ενδεκάδας.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι συμπεριέλαβε στις επιλογές του τον Κριστιάν Κονάν (στον οποίο έχει ζητηθεί να βρει ομάδα), τον Καμπετσή που είναι σε επαφές με την Μπρέσια για να φύγει, αλλά και τον Καραγιάννη ο οποίος έχει προλάβει να κάνει μόλις μία προπόνηση μετά τον τελευταίο μικροτραυματισμό του. Μόνο και μόνο για να έχει έστω μία επιπλέον επιλογή στους στόπερ...

Στους Μαουρίσιο, Κουρμπέλη, Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Τζαβίδα που έχουν τεθεί "off", μαζί με τον -εδώ και πέντε εβδομάδες "λαβωμένο" στο γόνατο- Σαβιέρ (θα μπει στις προπονήσεις της υπόλοιπης ομάδας από εβδομάδα), ήρθαν να προστεθούν αυτή τη φορά και οι τιμωρημένοι Μακέντα (εκτίει ποινή 4 καρτών) και Ζαγαρίτης (αποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Ριζούπολη). Και μέσα σ’ όλα έμεινε, εκτός την ύστατη ώρα και ο Μαυρομμάτης με γαστρεντερίτιδα, τον οποίο ο Μπόλονι (προ)ετοίμαζε για βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά υποχρεώθηκε για άλλη μία φορά να τροποποιήσει τα πλάνα του.

Τα κουκιά είναι... μετρημένα και στο όριο για τον 67χρονο τεχνικό, σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλο δρόμο απ’ τη νίκη, εάν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να προσεγγίσει την πρώτη τετράδα και τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια".

Ελλείψει Ζαγαρίτη, Μαυρομμάτη και με τον Χατζηθεοδωρίδη ανέτοιμο ακόμη για περισσότερο από ένα ημίχρονο αγώνα, ο Μπόλονι αναμένεται να επαναφέρει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Χουάνκαρ, δίνοντας φανέλα βασικού δεξιά στο Μολό. Μολονότι ήταν... έξαλλος με την "παθητική" αμυντική συμπεριφορά του Γάλλου στα τελευταία λεπτά του αγώνα της Ριζούπολης, οι επιλογές του είναι άκρως περιορισμένες.

Ο Σένκεφελντ και ο Πούγγουρας θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον Διούδη, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν πάλι ο Βέλεθ με τον Αλεξανδρόπουλο. Ο Αθανασακόπουλος έχει το προβάδισμα για τη θέση του επιτελικού μέσου (αουτσάιντερ ο Μπουζούκης), ο Χατζηγιοβάνης θα ξεκινήσει δεξιά, ο Φώτης Ιωαννίδης αριστερά, με εντολή να συγκλίνει διαρκώς στην περιοχή σε φάση επίθεσης και ο Καρλίτος θα επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης, αντί του τιμωρημένου Μακέντα.

Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Εμμανουηλίδης κι αν εντέλει επιλεχθεί, θα μείνει εκτός ο Καρλίτος και θα πάει στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με την ΑΕΛ συγκροτούν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Μπουζούκης, Σερπέζης, Αϊτόρ, Ιωαννίδης, Αθανασακόπουλος, Καραγιάννης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Καμπετσής και Κόναν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ