ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα προφίλ των Σεντ Τζόζεφς και Σλάβια Πράγας, πιθανών αντιπάλων των πράσινων

Η Σλάβια Πράγας στο φιλικό με τον Ολυμπιακό | 18 Ιουλίου 2022
Η Σλάβια Πράγας στο φιλικό με τον Ολυμπιακό | 18 Ιουλίου 2022 EUROKINISSI

Τη Σεντ Τζόζεφς ή τη Σλάβια Πράγας θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό του Europa Conference League. Το προφίλ των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε τη Δευτέρα (18/7) το μεσημέρι τον αντίπαλο του στον Γ' προκριματικό του Europa Conference League και είναι γεγονός πως το τριφύλλι πέτυχε τη χειρότερη δυνατή αντίπαλο του υπόγκρουπ, εκτός και αν γίνει η έκπληξη στο δεύτερο προκριματικό.

Συγκεκριμένα οι πράσινοι θα παίξουν κόντρα σε μια εκ των Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) ή Σλάβια Πράγας (Τσεχία) και το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Τσέχους να περνάνε στον τρίτο γύρο και να βρίσκουν στο διάβα τους τον Παναθηναϊκό.

Το προφίλ της Σλάβιας Πράγας

Η Σλάβια Πράγας είναι μια γνώριμη αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό με τις δύο ομάδες να έχουν τεθεί αντιμέτωπες πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2001-02, για τα προκριματικά του Champions League τότε, με το τριφύλλι να παίρνει την πρόκριση με δύο νίκες. Μάλιστα και τότε το πρώτο ματς είχε γίνει στην Τσεχία και ο επαναληπτικός στην Αθήνα και στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Οι Τσέχοι τερμάτισαν πέρυσι στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τη Βικτόρια Πλζεν, με αποτέλεσμα φέτος να παίζουν στο Europa Conference League.

Η Σλάβια ιδρύθηκε το 1892 και είναι ια από τις πλέον παραδοσιασκές δυνάμεις στο πρωτάθλημα της Τσεχίας ενώ είναι η δεύτερη ποιο πετυχημένη ομάδα μετά την ανεξαρτησία της Τσεχίας το 1993 ενώ έχει κατακτήσει 21 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα και αρκετούς εγχώριους τίτλους.

Τα τελευταία χρόνια τα πάει εξαιρετιικά και στην Ευρώπη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σεζόν 2018-19 και τη σεζόν 2020-21 όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Τη σεζόν 2018-19 μάλιστα είχε αποκλείσει στο διάβα της την Γκενκ και τη Σεβίλλη και αποκλείστηκε από την Τσέλσι ενώ τη χρονιά 2020-21 είχε αποκλείσει τη Λέστερ και τη Ρέιντζερς και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ.

Ενώ πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Conference League καθώς μετά τον όμιλο ξεπέρασε τα εμπόδια των Φενέρμπαχτσέ και Λασκ και αποκλείστηκε από τη Φέγενορντ.

Φέτος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της. Πρώτο επίσημο ματς είναι κόντρα στην Σεντ Τζόζεφ την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Γιβραλτάρ. Βέβαια στα φιλικά προετοιμασίας της αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό με τον οποίο ήρθε ισόπαλη 1-1 στις 29 Ιουνίου. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζίντριχ Τριπόβσκι και μεγάλα της αστεριά είναι οι Νιγηριανός επιθετικός, Ολαγίνκα και ο Χόλες.

Το προφίλ της Σεντ Τζόζεφς

Ο Παναθηναϊκός ποτέ στην Ευρωπαϊκή του πορεία δεν έχει αγωνιστεί στο Γιβραλτάρ. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα το κάνει ούτε φέτος καθώς η δύσκολα η Σεντ Τζόζεφ θα μπορέσει να αποκλείσει τη Σλάβια Πράγας.

Η ομάδα από το Γιβραλτάρ ιδρύθηκε το 1912 και στην ιστορία της έως τώρα έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, εννιά κύπελλα και ένα σούπερ καπ. Έχει Ισπανό προπονητή, τον Άμπραχαμ Παζ, και αρκετούς Ισπανούς ποδοσφαιριστές στους οποίους και στηρίζει το ρόστερ του.

Το αστέρι της όμως είναι ο 29χρονος επιθετικός από την Τανζανία, Άντι Γιουσούφ, με πλούσια θητεία στις Αγγλία και δη στην Championship.

Στον πρώτο προκριμματικό η ομάδα από το Γιβραλτάρ απέκλεισε την Λάρνε. Το πρώτο ματς έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα ενώ στο δεύτερο εκτός έδρας η Σέντ Τζόζεφ επικράτησε με 1-0 και πήρε την πρόκριση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ