ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα 2+1 σημεία της στάσης του τριφυλλιού για όσα έγιναν στο clasico ενόψει του αθλητικού δικαστή

Πεσμένος στο έδαφος ο Χουάνκαρ
Πεσμένος στο έδαφος ο Χουάνκαρ EUROKINISSI SPORTS

Η στάση του Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίζονται σε 2+1 σήμεια ενόψει του αθλητικού δικαστή.

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά το τελευταίο διήμερο γύρω απ’ το ντέρμπι των "αιωνίων" το οποίο διακόπηκε στο 50ό λεπτό, μετά τη ρίψη κροτίδας που οδήγησε στον τραυματισμό του Χουάνκαρ -την ώρα που έκανε προθέρμανση- με διάσειση λαβυρίνθου και μερική απώλεια ακοής στο αριστερό αυτί του όπως επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ισπανός μπακ το βράδυ της Κυριακής (23/10) στο "Υγεία".

Είναι λογικό πως η κάθε πλευρά της θα χρησιμοποιήσει τα δικά της επιχειρήματα γύρω απ’ όσα έγιναν απ’ την στιγμή της ρίψης της κροτίδας και τον τραυματισμό και το μεσοδιάστημα των περίπου 2,5 ωρών διαβουλεύσεων, μέχρι την οριστική διακοπή του ματς απ’ τον Ιταλό ρέφερι, Φάμπιο Μαρέσκα.

Ανεξάρτητα όμως με το τι μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας, η ουσία θα κριθεί στην εξέταση όλων των στοιχείων απ’ την πειθαρχική επιτροπή και τον αθλητικό δικαστή στη συνεδρίαση της Πέμπτης (26/10), μετά τη σημερινή (24/10) κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία.

Κι εκεί υπάρχουν μία σειρά από γεγονότα και συγκεκριμένες θέσεις του Παναθηναϊκού, ο οποίος αν και δεν κλήθηκε σε απολογία για κάποιο παράπτωμα (κάτι που ούτως ή άλλως ανέμεναν στο "τριφύλλι"), θα δώσει το "παρών" στην εκδίκαση έχοντας έννομο συμφέρον.

Διακοπή με δική του "υπαιτιότητα"

Στον Παναθηναϊκό θεωρούσαν δεδομένο πως δεν θα υπήρχε η παραμικρή εμπλοκή τους στο κατηγορητήριο, για διακοπή αγώνα με δική τους "υπαιτιότητα", διότι ουδέποτε επεδίωξαν κάτι τέτοιο μέσω αποχώρησης.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού μπήκαν στα αποδυτήρια, ακολουθώντας σοκαρισμένοι τον τραυματισμένο συμπαίκτη και παίκτη τους σε ένα σημείο του ματς, όπου υπήρχε ήδη διακοπή μετά τη ρίψη της κροτίδας.

Κι εν μέσω μίας ούτως ή άλλως έκρυθμης κατάστασης που υπήρχε εκείνη την ώρα στο γήπεδο στο πεντάλεπτο που μεσολάβησε απ’ τον τραυματισμό του Ισπανού μπακ, μέχρι την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια.

Με τον Ιταλό ρέφερι να ακολουθεί, σφυρίζοντας κι επισημοποιώντας τη διακοπή του αγώνα λόγω του συμβάντος. Ο Μαρέσκα δεν έμεινε στο γήπεδο, περιμένοντας τον Παναθηναϊκό, αλλά μπήκε κι ο ίδιος στα αποδυτήρια για να αξιολογήσει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τον Χουάνκαρ μετά τη ρίψη της κροτίδας.

Επιπλέον, σ’ όλο αυτό το διάστημα των 2.5 ωρών δεν υπήρξε καμία έξοδος του Ιταλού διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο η εντολή για να ξαναβγούν οι ομάδες για προθέρμανση. Κοινώς δεν υπήρξε σε κανένα σημείο οδηγία του διαιτητή "πάμε να παίξουμε" κι απάντηση του Παναθηναϊκού "δεν βγαίνω".

Οι "πιέσεις" και η πρώτη (κομβική) εκτίμηση

Σε ότι αφορά τις "πιέσεις" που όπως αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής ασκήθηκαν προς τον κ. Γώγο, το μόνο που ειπώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο απ’ τους "πράσινους" στον γιατρό του αγώνα, όταν άλλαξε την άποψή του επί της αρχικής εκτίμησης λέγοντας πως η κατάσταση του Χουάνκαρ έδειχνε να έχει βελτιωθεί, ήταν να παραδοθεί κι εγγράφως κάτι τέτοιο απ’ την πλευρά του. Κάτι που ο γιατρός δεν το έκανε...

Επίσης, μόνο και μόνο όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα για την αρχική εκτίμησή του κ. Γώγου ("...λίγα λεπτά μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια μίλησα με τον γιατρό του αγώνα και μου είπε ότι ο παίκτης ν.3 του Παναθηναϊκού απ’ τον θόρυβο της κροτίδας είχε προσωρινή απώλεια ακοής στο αριστερό του αυτί") για τον Παναθηναϊκό στοιχειοθετούν πως απ’ την κροτίδα υπήρξε πρόβλημα στην υγεία του Χουάνκαρ.

Γεγονός που εκ των πραγμάτων αλλοίωνε τα στοιχεία του ματς, καθώς ο Ισπανός μπακ δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα του. Ειρήσθω εν παρόδω, ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει 5 φορές τον αριστερό μπακ του εν ώρα αγώνα, στα 15 πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Ο Μαρέσκα καταρρίπτει το "δεν είχε δει τι έγινε"

Παράλληλα σε άλλο κομμάτι του φύλλου αγώνα, ο διαιτητής Μαρέσκα, καταρρίπτει τις τοποθετήσεις πως "ο ρέφερι δεν είχε δει καν τι έγινε" γράφοντας χαρακτηριστικά: "Ενώ διακόπηκε ο αγώνας, έπεσαν κροτίδες από οπαδούς του Ολυμπιακού. Έχω δει ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού (Ν. 3 Πέρεθ Λόπες Χουάν Κάρλος - Χουάνκαρ), που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, στην περιοχή προθέρμανσης ήταν πεσμένος στο έδαφος μετά τον θόρυβο των κροτίδων".

Κοινώς, ο διαιτητής είχε πλήρη εικόνα του περιστατικού...

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε στρατηγικά να μην τοποθετηθεί σε τίποτα γύρω απ’ όσα έγιναν στο φαληρικό ντέρμπι. Υπερασπίστηκε τον Χουάνκαρ και την ομάδα του κι έκανε όλα όσα έπρεπε να γίνουν με βάση τους κανονισμούς, χωρίς να μπαίνει καν στη διαδικασία να "απαντήσει" στις δηλώσεις που έγιναν κι όσα διέρρευσαν από το 50ό λεπτό και μετά.

Ακολούθησε μία συγκεκριμένη οδό πάνω σε ένα πολύ σοβαρό θέμα και πλέον χαράσσει με ηρεμία τη νομική γραμμή του, ενόψει της παρουσίας του την Παρασκευή (27/10) στην εκδίκαση της υπόθεσης στον αθλητικό δικαστή.

Εκεί άλλωστε θα κριθούν όλα κι όχι στα πληκτρολόγια ή στις δηλώσεις...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ