ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Παναθηναϊκός: Συμφώνησε με τον 20χρονο ταλαντούχο γκολκίπερ Γιάννη Σουρδή για τη δεύτερη ομάδα

Ο Γιάννης Σουρδής σε προπόνηση της Γουότφορντ
Ο Γιάννης Σουρδής σε προπόνηση της Γουότφορντ

Σε μια σημαντική προσθήκη για τη δεύτερη ομάδα προχώρησε ο Παναθηναϊκός με το βλέμμα όμως και στην πρώτη ομάδα του συλλόγου καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον 20χρονο ταλαντούχο γκολκίπερ Γιάννη Σουρδή.

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό Β' με το βλέμμα όμως και στην πρώτη ομάδα του τριφυλλιού αποτελεί η συμφωνία των πράσινων με τον 20χρονο (σ.σ. γεννημένος στις 29/9/2001) γκολκίπερ Γιάννη Σουρδή, ο οποίος ανήκει στην Ουντινέζε και πριν από λίγες μέρες ήταν κοντά στην ΑΕΚ Β'.

Το τριφύλλι όμως όταν έμαθε πως οι Ιταλοί παραχωρούν τον νεαρό διεθνή γκολκίπερ έκανε την κίνηση του καθώς ο Σουρδής είναι ένα παιδί που βγήκε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και στον οποίο οι πράσινοι πίστευαν αρκετά.

Στον Παναθηναϊκό ήρθαν σε επικοινωνία με την Ουντινέζε και τα βρήκαν ώστε να πάρουν ελεύθερο τον παίκτη με τους Ιταλούς να κρατούν ένα ποσοστό μεταπώλησης. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και σύντομα, τις επόμενες μέρες, το αργότερο τη Δευτέρα (30/8) αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές και να επισημοποιηθεί ουσιαστικά η επιστροφή του Σουρδή στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα.

Ο 20χρονος γκολκίπερ αποκτάται για να στελεχώσει αρχικά το τμήμα του Παναθηναϊκού Β' αλλά και με προοπτική να κάνει κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και εκεί να κριθεί από το προπονητικό επιτελείο για το αν μπορεί να γίνει μόνιμο μέλος της. Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Σουρδής, το SPORT24 σάς παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε.

Από το Πόλο στον... Παναθηναϊκό

Ο Γιάννης Σουρδής, γεννημένος στις 29 Σεπτεμβρίου 2001, προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας του ήταν πολίστας ο ίδιος όμως επέλεξε το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στις ακαδημίες της Βουλιαγμένης και εν συνεχεία μεταπήδησε στον Φοίβο Βάρης.

Εκεί έμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 όταν και δοκιμάστηκε στον Παναθηναϊκό. Η δοκιμή κράτησε μόλις μια μέρα καθώς ο Σουρδής έπεισε από την πρώτη στιγμή τον προπονητή τερματοφυλάκων της ακαδημίας εκείνο το διάστημα, Βαγγέλη Λάππα, και από την επόμενη μέρα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής των πράσινων και συγκεκριμένα την Κ12.

Έκτοτε έπαιξε σε όλα τα τμήματα έως το 2017 όπου ξεκίνησε προετοιμασία με την Κ17 και πήρε κάποιες συμμετοχές στο πρωτάθλημα Κ17 της Super League. Στο τριφύλλι δούλεψε υπό τις οδηγίες των Μπαρτζώκα και Γκαλίνοβιτς που πέρασαν από την εκγύμναση των γκολκίπερ των ακαδημιών. Παράλληλα το ίδιο διάστημα δούλευε αρκετά και ατομικά υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Αγριογιάννη, εκτός Παναθηναϊκού με τον έμπειρο προπονητή τερματοφυλάκων να έχει διακρίνει το ταλέντο. Άλλωστε τα προσόντα του και η σωματοδομή του - καθώς ήταν αρκετά ψηλός για την ηλικία του έχοντας φτάσει στο 1.91 μ.

Το τουρνουά που τρέλανε τη Γουότφορντ

Τον Μάιο του 2016 ο Παναθηναϊκός μετείχε σε ένα τουρνουά που διεξήχθη στην Ολλανδία το διήμερο 21-22 Μαΐου 2016. Εκεί κατέλαβε τη δεύτερη θέση με τον Σουρδή να στέλνει ουσιαστικά τους πράσινους στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας εξαιρετική παρουσία και αποκρούοντας δυο εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι, στον ημιτελικό με την Τβέντε.

Σε εκείνο το τουρνουά τον είδαν για πρώτη φορά και οι άνθρωποι της Γουότφορντ και σχεδόν άμεσα έτρεξαν τις εξελίξεις για να τον κάνουν δικό τους. Καθώς λίγες μέρες αργότερα, επίσημα ζήτησαν άδεια ώστε να δοκιμαστεί ο νεαρός κίπερ. Ο διευθυντής, τότε, της πράσινης ακαδημίας, Γιάννης Σαμαράς, έδωσε την έγκρισή του και με το που ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Σουρδής ταξίδεψε στην Αγγλία μαζί με την μητέρα και δοκιμάστηκε στον αγγλικό σύλλογο για δεκαπέντε μέρες.

Οι Άγγλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι απ' όσα είχαν δει και δεν χάνουν χρόνο και κάνοντας όλες τις νόμιμες ενέργειες ενημερώνουν τον Παναθηναϊκό ότι θέλει να προχωρήσει στην απόκτηση του. Οι πράσινοι δίνουν την συγκατάθεσή τους αλλά οι νόμοι που υπάρχουν στη Βρετανία δεν αφήνουν να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 15χρονου τότε Σουρδή. Για αυτό και η μεταπήδηση του μετατίθεται για ένα χρόνο αργότερα.

Τον Απρίλιο του 2017, η αγγλική ομάδα επανήλθε και ζήτησε να τον τσεκάρει ξανά, αυτή τη φορά για οκτώ μέρες σε ένα σύνολο προπονήσεων που περιελάμβανε και φιλικό παιχνίδι αλλά και προκειμένου να μπορέσει να δει ο 16χρονος γκολκίπερ το σχολείο στο οποίο θα φοιτήσει, έχοντας πάρει 100% υποτροφία, αλλά και την "host family" (οικογένεια που θα τον φιλοξενήσει) με την οποία θα ζούσε τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο φιλικό που έδωσε κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Άστον Βίλα αφήνει και πάλι πολύ καλές εντυπώσεις και ο αγγλικός σύλλογος επανήλθε με νέα πρόταση για την απόκτηση του Σουρδή με τον Παναθηναϊκό να δίνει εκ νέου την συγκατάθεση του.

Το καλοκαίρι του 2017 πήγε στην Γουότφορντ με την οποία υπέγραψε αρχικά συμβόλαιο διετούς διάρκειας που δεν ήταν, ωστόσο, επαγγελματικό. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2018 ο Σουρδής υπέγραψε διετές επαγγελματικό συμβόλαιο με το σύλλογο της Αγγλίας.

Τρεις μήνες αργότερα όμως η Γουότφορντ τον παραχώρησε στην Ουντινέζε η οποία επίσης τον τσέκαρε για δύο εβδομάδες πριν του δώσει και αυτή επαγγελματικό συμβόλαιο έως το 2020. Εκεί παρέμεινε μέχρι και σήμερα, έχοντας αγωνιστεί ως δανεικός τα τελευταία 3 χρόνια σε ομάδες της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας κι έχοντας παιχνίδια στα πόδια του, αυτό που θέλει κάθε τερματοφύλακας για να γίνει καλύτερος.

Αρχικά πήγε με τη μορφή δανεισμού στην Κάρλαν Μούζαν, με την οποία αγωνίστηκε 28 φορές κρατώντας πέντε φορές ανέπαφη την εστία του. Ακολούθησε η Ρίμινι για έξι μήνες όπου είχε 12 παρουσίες αλλά τον Γενάρη επέστρεψε στην Μουζάν.

Όπως γράψαμε πριν από λίγες μέρες βρέθηκε κοντά στην ΑΕΚ Β' αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που τελικά τον έκανε δικό του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ