THE SPORTS ECONOMIST

Παναθηναϊκός: Στα ραντάρ του ο 30χρονος Νορβηγός επιθετικός, Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν

Ο Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ | 29 Νοεμβρίου 2018
Ο Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ | 29 Νοεμβρίου 2018 @2018 KERSTIN JOENSSON/AP IMAGES

Την περίπτωση του 30χρονου Νορβηγού επιθετικού της Μπασακσεχίρ, από την οποία αποχωρεί ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν εξετάζει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Απομένει η οριστικοποίηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και φυσικά ο Κυπελλούχος που κυριαρχεί στα… πάνω ράφια της Super League Interwetten. Σιγά σιγά λοιπόν, η καθημερινότητα των ομάδων θα περάσει από την καταγραφή και τον απολογισμό στον προγραμματισμό της επόμενης.

Αυτός, ήδη, για όλους, έχει ξεκινήσει. Για άλλους μοιάζει να είναι πιο μπροστά, για αλλού λίγο πιο πίσω. Ολοι όμως, έχουν αρχίσει τις πρώτες κινήσεις, τα πρώτα τσεκαρίσματα, τις πρώτες ερωτήσεις και τηλέφωνα (τουλάχιστον αυτά). Ο Παναθηναϊκός μοιάζει να είναι η ομάδα που θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν τον οργανισμό του συγκεντρωμένο σε αυτές τις δύο εβδομάδες.

Εξασφάλιση παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από μια πενταετία και κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από οκτώ χρόνια, μοιάζουν τα βήματα που αν δεν ολοκληρώσουν την επιστροφή των "πράσινων" στην κανονικότητα, τουλάχιστον θα είναι τα αρμόζοντα προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχει και ανοικτό ακόμη το θέμα της ανανέωσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οπότε σε κάθε περίπτωση, τα τρέχοντα μοιάζουν πιο "επείγοντα" από τα μελλούμενα.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υφίστανται. Οι αρμόδιοι των "πρασίνων", μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Σέρβος τεχνικός, τσεκάρουν διάφορες περιπτώσεις στο παζάρι. Ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, όπου ο Παναθηναϊκός θα ρίξει το μεταγραφικό του βάρος για την αγορά ενός φορ και ενός ακόμη εξτρέμ (και βλέπουμε).

Παίζει είτε στην κορυφή της επίθεσης είτε στα άκρα

Ενας λοιπόν από εκείνους που έχει περάσει από το επίπεδο των προτάσεων στο επίπεδο του ελέγχου, είναι ο Φρέντρικ Γκούλμπραντσεν, ο 30χρονος Νορβηγός της Μπασακσεχίρ. Το προφίλ του άλλωστε το δικαιολογεί, αφού πρόκειται για έναν πασπαρτού επιθετικό, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί οπουδήποτε στην γραμμή κρούσης, είτε ως φουνταριστός (μοναδικός στην κορυφή, δεύτερος, "ψευτοεννιάρι") είτε στα άκρα.

Η πολυχρησιμότητα του Σκανδιναβού είναι αυτή που δεν περνάει αδιάφορη στο επιτελείο των "πράσινων", αντισταθμίζοντας το ότι δεν πρόκειται για τον φορ-γκολτζή, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις σε κάθε θέση και ρόλο μεσοεπιθετικά, κάτι που εκτιμάται δεόντως από το επιτελείο του Γιοβάνοβιτς.

Εκτός των υπολοίπων πρόκειται για ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε συνθήκες πρωταθλητισμού, έχοντας πανηγυρίσει τίτλους στη Ζάλτσμπουργκ, πρώτο σταθμό της καριέρας του εκτός της πατρίδας του (εκεί ανδρώθηκε στη Λίλεστρομ) αλλά και, πρόπερσι το παρθενικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Μπασκασεχίρ, της οποίας αποτελεί βασικό κομμάτι του rotation την τελευταία τριετία.

Το συμβόλαιο του όμως ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, ο ίδιος έχει ενημερώσει πως δεν πρόκειται ούτε να το ανανεώσει, αλλά ούτε και να παραμείνει στην Τουρκία (αυτό τουλάχιστον σε επίπεδο προτεραιοτήτων), αναζητώντας ως ελεύθερος πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εδώ λοιπόν κολλάει η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός (παρότι δεν είναι η μόνη ομάδα από τα μέρη μας που τσεκάρει τον διεθνή Νορβηγό), με το περαιτέρω τσεκάρισμα των "πράσινων" για τον Γκούλμπραντσεν -ένα αγωνιστικό προφίλ δηλαδή που ταιριάζει στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις- να είναι αυτό που καταγράφεται, ειδικά τέτοια εποχή, στην οποία οι περιπτώσεις που προκρίνονται για το επόμενο επίπεδο δεν είναι οι περισσότερες.

Ο Φρέντικ Γκούλμπρατσεν εν δράσει:

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ