ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Ρέστα" για να μην μείνει... ρέστος

Παναθηναϊκός: "Ρέστα" για να μην μείνει... ρέστος
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός καλείται να "αντιδράσει" απόψε (21/04, 21:30) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για να μην τεθεί νοκ-άουτ από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μόλις απ’ την 5η αγωνιστική των playoffs. Ενδεκάδα με Ενγκμπακοτό ετοιμάζει ο Μπόλονι, "ανεβαίνει" ξανά στη μεσαία γραμμή ο Νιάς.

Απ’ την αρχή της εφετινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός έβαζε μονίμως τον εαυτό του σε μία αγωνιστική, "κινούμενη άμμο", να κυνηγάει διαρκώς τους υπολοίπους ακόμη και για το μίνιμουμ των στόχων του, της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού "εισιτηρίου", να παίζει "τελικούς" εβδομάδα παρά εβδομάδα, προκειμένου να μην χάνει την επαφή του με την ευρώ-τετράδα. Η εντός έδρας ήττα απ’ τον Άρη την περασμένη Κυριακή (18/04), τον έφερε ξανά στα... σχοινιά.

Κι απόψε (21/04, 21:30), παίζει στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των playoffs, ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι της τελευταίας τριετίας. Με ήττα από τους "κιτρινόμαυρους", το τρένο για την Ευρώπη απομακρύνεται οριστικά, καθώς η διαφορά τους θα "απογειωθεί" στους 8 βαθμούς, ενώ σε αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να έχει ήδη φτάσει ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ.

Κι αν την περασμένη διετία υπήρχε η ευρώ-τιμωρία που έπρεπε να βγει από το κεφάλι των "πράσινων", ο κρότος από ενδεχόμενη αποτυχία την εφετινή σεζόν, θα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός θα μείνει... Ελλάδα, για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, έπειτα από 24 χρόνια.

Σ’ αυτή την ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη συγκυρία, οι "πράσινοι" θα παραταχθούν απόψε στο ΟΑΚΑ, οριστικά χωρίς τον "λαβωμένο" στους προσαγωγούς Μπαρτ Σένκεφελντ, που "τρέχει" πλέον για να προλάβει το κυριακάτικο (25/04) ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον τραυματία Τάσο Χατζηγιοβάνη (τράβηγμα στο δικέφαλο) και τον τιμωρημένο Μαουρίσιο Σιλβέιρα. Συν βεβαίως τη μόνιμη απώλεια κι απουσία του αρχηγού τους Δημήτρη Κουρμπέλη, που έχει "κοστίσει" απίστευτα τόσο εντός, όσο κι εκτός γηπέδου.

Ελλείψει του Ολλανδού στόπερ, ο Λάζλο Μπόλονι ετοιμάζεται να επαναφέρει στο κέντρο της «πράσινης» άμυνας -μπροστά απ’ τον Διούδη και δίπλα στον Βέλεθ- τον Αχιλλέα Πούγγουρα που εξέτισε την ποινή του, ενώ ο Σεχ Νιάς θα "ανέβει" ξανά στον άξονα της μεσαίας γραμμής στη θέση του τιμωρημένου "Μάου". Η δεύτερη αλλαγή στο βασικό σχήμα, αναμένεται να γίνει στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπου ο Ρουμάνος τεχνικός δείχνει διατεθειμένος να δώσει φανέλα βασικού στον Ενγκμπακοτό (φωτό), στη θέση του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, που κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά κόντρα στον Άρη.

Στις υπόλοιπες θέσεις δεν προμηνύονται αλλαγές, πέραν ίσως μίας πιθανής "έκπληξης" με τον Φακούντο Σάντσες να παίρνει τη θέση του Γιοάν Μολό, που έδειξε σημάδια κόπωσης την περασμένη Κυριακής. Ο Χουάνκαρ θα ξεκινήσει αριστερά, οι Γιουνούς Σανκαρέ και Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος θα πάρουν θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής με τον Νιάς, ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα αναλάβει πάλι αυτόν τον σύνθετο ρόλο στην αριστερή πλευρά και στην κορυφή της "πράσινης" επίθεσης θα βρίσκεται ο Φεντερίκο Μακέντα.

Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού, συγκροτούν οι Διούδης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό και Καμπετσής.

Εκτός έμειναν οι Ξενόπουλος, Χατζηγιαννάκης, Τζαβίδας, Σερπέζης, Καραγιάννης, Σαβιέρ, Αθανασακόπουλος, ο τιμωρημένος Μαουρίσιο και οι τραυματίες Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ