ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτη νίκη στην Ευρώπη μετά από σχεδόν 6 χρόνια

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ντνίπρο | 25 Ιουλίου 2023
Ο Φίλιπ Τζούρισιτς πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ντνίπρο | 25 Ιουλίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Κόζιτσε επικρατώντας 3-1 της Ντνίπρο και πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από τον Αύγουστο του 2017, όπου είχε επιβληθεί εκτός έδρας της Γκαμπάλα.

Βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League και εξασφάλισης των ευρωπαϊκών ομίλων έβαλε το βράδυ της Τρίτης (25/07) ο Παναθηναϊκός επικρατώντας 3-1 της Νντίπρο εκτός έδρας.

Πέρα μάλιστα από το γεγονός πως βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο όπου τους περιμένει η Μαρσέιγ, οι πράσινοι κατάφεραν να πετύχουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη έπειτα από αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από 5 χρόνια, 11 μήνες και 22 ημέρες, με την αμέσως προηγούμενη επιτυχία τους στα Κύπελλα Ευρώπης να είναι το 2-1 επί της Γκαμπάλα στο Μπακού για τα προκριματικά του Europa, με τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη να παίρνει τότε τη νίκη με σκόρερ του Λουντ και Καμπέσας.

Σημειώνεται πως μετά από εκείνη την επιτυχία, είχε ακολουθήσει ένα αρνητικό σερί με τέσσερις διαδοχικές ήττες για το τριφύλλι την τελευταία εξαετία, με τις δύο πρώτες ήττες να έρχονται στα ματς με την Μπιλμπάο το 2017 και τις δύο επόμενες απέναντι στην Σλάβια Πράγας το περασμένο καλοκαίρι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ