ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά χωρίς τους διόσκουρους Παλάσιος - Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | 2 Οκτωβρίου 2022
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός | 2 Οκτωβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει την Τρίτη την προετοιμασία του για το ματς της Τετάρτης (9/11) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με τον Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορά μετά από 47 ματς να μην έχει στην διάθεση του τόσο τον Αϊτόρ όσο και τον Παλάσιος.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε αήττητος μετά και το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου είδε έναν ακόμη πράσινο να τραυματίζεται και να αποχωρεί στη διάρκεια του αγώνα. Ο λόγος για τον Σεμπαστιάν Παλάσιος που θα χάσει τα ματς με Παναιτωλικό την Τετάρτη (9/11) και Ατρόμητο την Κυριακή.

Στο ματς του Αγρινίου, που είναι χρονικά το πρώτο από τα δύο, θα συμβεί κάτι που δεν είχε τύχει ξανά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την έλευση του στο τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και σήμερα σε αγώνα για τη Super League. Και όχι ένα και δύο ματς αλλά σε σύνολο 47 αγώνων.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος τεχνικός δεν θα μπορεί να έχει στην αποστολή τους δύο διόσκουρους Παλάσιος και Αϊτόρ. Ο Αργεντινός ήταν το τελευταίο "θύμα" από πλευράς τραυματιών στον Παναθηναϊκό και θα χάσει τα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ατρόμητο λόγω της θλάσης που υπέστη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όσο για τον Αϊτόρ, είναι ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν στο τριφύλλι, μαζί με τον Τρουιγιέ, καθώς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο όλο το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οπότε ο Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 47 αναμετρήσεις δεν θα συμπεριλάβει κανένα από τα δύο ονόματα στην αποστολή του Παναθηναϊκού, για λόγους βέβαια ανωτέρας βίας και όχι επιλογών.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι σε σύνολο 36 αγώνων ο Παλάσιος έχασε μόλις ένα ματς, αυτό κόντρα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στο φινάλε των playoffs αλλά μετά από επιλογή του Σέρβου τεχνικού ώστε να τον ξεκουράσει λόγω του τελικού Κυπέλλου που ακολουθούσε. Ενώ φέτος επίσης δεν έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα λόγω ενός προβλήματος στον αστράγαλο.

Ματς στο οποίο όμως είχε αγωνιστεί κανονικά ο Αϊτόρ που ήταν μάλιστα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του τριφυλλιού με τα δύο γκολ που είχε σημειώσει.

Ο Γιοβάνοβιτς όμως πρέπει να στερηθεί, τουλάχιστον για δύο παιχνίδια, τις υπηρεσίες και των δύο βασικών του εξτρέμ και των παικτών που έχουν τραβήξει το τριφύλλι στα δύσκολα τόσο πέρυσι όσο και φέτος με τα γκολ και τις ασίστ τους.

Οπότε, ο Σέρβος προπονητής καλείται να βρει και λύσεις για την απουσία και των δύο πλέον και όχι μόνο τους ενός με τους Βέρμπιτς και Μπερνάρ να ετοιμάζονται να μπουν στα "παπούτσια" τους.

Δεν είχαν παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν λείψει, ταυτόχρονα, από ένα ακόμη παιχνίδι. Ήταν το τελευταίο των περσινών playoff στην Τούμπα όταν ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία και λόγω του τελικού Κυπέλλου που ακολουθούσε ο Γιοβάνοβιτς θέλησε να τους ξεκουράσει.

Προσοχή όμως. Τότε οι δύο πράσινοι ήταν κανονικά στις επιλογές του Σέρβου τεχνικού, είχαν ακολουθήσει την αποστολή στη Θεσσαλονίκη αλλά είχαν μείνει ο μεν Αϊτόρ εκτός ενδεκάδας και ο δε Παλάσιος εκτός αποστολής από επιλογή του Γιοβάνοβιτς ώστε να είναι φρέσκοι στον τελικό.

Σε εκείνο το ματς στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε παίξει με πολλές αλλαγές αφού δεν είχε βαθμολογική σημασία και είχε το μυαλό του στο Κύπελλο είχε γνωρίσει την ήττα με 2-0. Ήταν και το μοναδικό παιχνίδι σε σύνολο 47 αγώνων μέχρι το ματς της Τετάρτης που οι Παλάσιος - Αϊτόρ δεν είχαν αγωνιστεί με τον Γιοβάνοβιτς στον πάγκο του τριφυλλιού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ