ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Προχωράει σε τρία μέτωπα και περιμένει έως την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας τον Λινγκρ

Slavia Praha's Ondrej Lingr celebrates after scoring his side's third goal during the Europa Conference League play off first leg soccer match between Fenerbahce and Slavia Praha at Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Turkey, Thursday, Feb. 17, 2022. (AP Photo)
Slavia Praha's Ondrej Lingr celebrates after scoring his side's third goal during the Europa Conference League play off first leg soccer match between Fenerbahce and Slavia Praha at Sukru Saracoglu stadium, in Istanbul, Turkey, Thursday, Feb. 17, 2022. (AP Photo) AP

Ο Παναθηναϊκός κινείται σε τρία μέτωπα, έχοντας επικεντρωθεί στην απόκτηση κεντρικού χαφ, αριστερού μπακ και στόπερ, με τους πράσινους να είναι διατεθειμένοι να δώσουν λίγο χρόνο ακόμη στον Όντρεϊ Λινγκρ για να πάρει την απόφασή του.

Ναι, ο χρόνος αρχίζει πλέον να πιέζει σιγά-σιγά τον Παναθηναϊκό (για άλλο ένα μεταγραφικό "παράθυρο") διότι ακόμη και φέτος που οι συνολικές μεταγραφές του θα είναι λιγότερες, χρειάζεται να έχει διαθέσιμες τις βασικές επιλογές που θα κάνει, όσο πιο σύντομα μπορεί και σε κάθε περίπτωση εντός του χρονικού ορίζοντα του "χτισίματος" της ομάδας στην Αυστρία.

Κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα πριν απ’ την προγραμματισμένη πρώτη συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, οι πράσινοι έχουν αρχίσει να ανεβάζουν στροφές, συνεχίζοντας τις επαφές τους στην αγορά για τις πρώτες κινήσεις τους. Τα πρώτα "σημάδια" γκρίνιας πέριξ του οργανισμού (και δη απ’ τον κόσμο) έχουν εμφανιστεί, όμως στον Παναθηναϊκό έχουν επιλέξει να μην ψάχνουν το "επικοινωνιακό", αλλά την ουσία.

Ειδικά φέτος, όπου οι επιλογές που θα γίνουν επιβάλλεται να είναι πολύ συγκεκριμένες και προς την κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης του ρόστερ. Το ότι δεν βγαίνουν έξω παρά ελάχιστα πράγματα (ακόμα) δεν σημαίνει πως δεν γίνονται συζητήσεις με στόχους, με τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Γιάννη Παπαδημητρίου να είναι πλέον σε καθημερινή επαφή και να αξιολογούν τα δεδομένα της αγοράς, αλλά και παίκτες που έχουν περάσει ήδη το πρώτο "φιλτράρισμα".

Στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός κινείται σε διαφορετικά μέτωπα, έχοντας επικεντρωθεί στην απόκτηση κεντρικού χαφ (τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του Κουρμπέλη στο "6-8"), αριστερού μπακ και κεντρικού αμυντικού, με προοπτική να διεκδικήσει θέση βασικού.

Για την αριστερή πλευρά, εξετάζονται αρκετά ονόματα κι όχι μόνο περιπτώσεις όπως αυτή του Φιλίπ Μλαντένοβιτς (ο οποίος είναι ακόμη στη λίστα, αλλά πιο χαμηλά πλέον), αλλά κι Έλληνες μπακ όπως ο Δημήτρης Γιαννούλης της Νόριτς και ο Κώστας Σταφυλίδης, που έμεινε ελεύθερος απ’ την Μπόχουμ.

Δύσκολες υποθέσεις και οι δύο -ειδικά ο Γιαννούλης- όμως διαθέτουν ένα συνολικό "πακέτο" που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μαζί βεβαίως με το αβαντάζ της πολύ πιο άμεσης προσαρμογής. Παράλληλα, τσεκάρονται κι άλλες 1-2 περιπτώσεις αριστερών ξένων μπακ, στην αναζήτηση του παίκτη που θα συνθέσει το δίδυμο αριστερά με τον Χουάνκαρ, δεδομένου ότι ο Κρίστιαν Γκάνεα θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να φτάσει στο 100%, έπειτα απ’ την περιπέτεια που πέρασε και τη φλεγμονή στην καρδιά μετά τον Covid-19. Κι έπειτα από 6,5 μήνες όπου βάσει πρωτοκόλλων απαγορευόταν και η ελάχιστα εκγύμναση.

Πίστη πως θα "γίνει" του Λινγκρ

Σε ότι αφορά τώρα τον Όντρεϊ Λινγκρ, στον Παναθηναϊκό έχουν διάθεση να περιμένουν λίγο ακόμα και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την Εθνική Τσεχίας (20/6), προκειμένου να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του. Ο διεθνής Τσέχος μεσοεπιθετικός ζήτησε λίγο χρόνο, προφανώς διότι 6-7 Ιουνίου είναι λογικό να περιμένει να δει αν θα προκύψει και κάποια άλλη πρόταση από πιο "δυνατά" πρωταθλήματα, όπως αυτά της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Στον Παναθηναϊκό θα δώσουν λίγο χρόνο ακόμη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ως την πρώτη εβδομάδα της δικής τους προετοιμασίας (πριν την αναχώρηση δηλαδή για το βασικό στάδιο) πολύ απλά διότι θεωρούν πως είναι ένας παίκτης που αξίζει τον κόπο να περιμένουν, δουλεύοντας βεβαίως κι ορισμένες άλλες περιπτώσεις που έχουν stand-by.

Υπάρχει πάντως πίστη πως ο Λινγκρ θα "ψηθεί" εντέλει τόσο απ’ το πρότζεκτ που του έχει παρουσιαστεί, όσο κι απ’ το οικονομικό σκέλος της πρότασης που είναι σε θέση να του κάνει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να ακολουθήσει μετά η τελική κουβέντα (και) με τη Σλάβια Πράγας και να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ