ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ποιος είναι ο “Ιησούς” που ανέφερε ο Ράφα Μπενίτεθ κατά την παρουσίασή του από τους πράσινους

Ο Ράφα Μπενίτεθ INTIME

Ο Ράφα Μπενίτεθ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στο τεχνικό του επιτελείο υπάρχει ένας άνθρωπος που λέγεται “Ιησούς”. Το SPORT24 σας παρουσιάζει το προφίλ του 31χρονου Χεσούς Γκαρθία Βαγιέχο που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάσο Δουβίκα.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το Σάββατο (25/10) τον Ράφα Μπενίτεθ ως νέο προπονητή της ομάδας στο Κορωπί.

Ο Ισπανός τεχνικός απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός των πρασίνων και αναφέροντας το όραμά του για τον σύλλογο.

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει από τον κόσμο του τριφυλλιού, ο ίδιος, αστειευόμενος, ανέφερε: “Να ξέρετε πως μέσα στο σταφ έχω κάποιον που λέγεται Ιησούς”.

Για του λόγου το αληθές, ο 65χρονος έχει όντως έναν “Ιησού” στο τεχνικό του επιτελείο και πρόκειται για τον Χεσούς Γκαρθία Βαγιέχο.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει το προφίλ του συνεργάτη του Μπενίτεθ, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάσο Δουβίκα.

Το προφίλ του “Ιησού”

Ο Χεσούς Γκαρθία Βαγιέχο είναι ένας από τους ανθρώπους που ο Ράφα Μπενίτεθ εμπιστεύεται περισσότερο. Μόλις 31 ετών, ο Ισπανός τεχνικός διαθέτει δίπλωμα UEFA Pro και ανήκει στη νέα γενιά προπονητών που συνδυάζουν την επιστήμη με την τεχνολογία στο ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2021 στη Ράγιο Βαγιεκάνο Β’, ως προπονητής φυσικής κατάστασης, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για τη μεθοδικότητα και την οργάνωσή του στην καθημερινή δουλειά.

Η πορεία του τον έφερε στη Θέλτα, όπου εντάχθηκε στο τεχνικό τιμ του Μπενίτεθ με ρόλο αναλυτή βίντεο. Εκεί, ανέλαβε τη μελέτη των αγώνων και την ανάλυση των αντιπάλων, συμβάλλοντας στην προετοιμασία της ομάδας σε τακτικό και φυσικό επίπεδο.

Παρ’ ότι ο Μπενίτεθ αποχώρησε από τον σύλλογο, η δουλειά του Βαγιέχο αναγνωρίστηκε και παρέμεινε στο τεχνικό επιτελείο, πριν τελικά αποφασίσει να τον ακολουθήσει στο νέο του κεφάλαιο, στον Παναθηναϊκό.

Στο Κορωπί, ο “Ιησούς” φέρνει μαζί του το know-how της La Liga, συνδυάζοντας την ανάλυση δεδομένων με τη φυσική προετοιμασία και τη στρατηγική.

Θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους αναλυτές της Ισπανίας και έχει ήδη συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάσο Δουβίκα, τον οποίο γνώρισε κατά τη θητεία του στην ισπανική ομάδα.

Η παρουσία του στο σταφ του τριφυλλιού ενισχύει τη φιλοσοφία του Μπενίτεθ για απόλυτη οργάνωση, λεπτομέρεια και επαγγελματισμό σε κάθε προπόνηση και αγώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ